به گزارش روز یکشنبه پردیسان نوین، سیدمهدی طبیب‌زاده در نشست بررسی توسعه صادرات گوشت مرغ به افغانستان با حضور جمعی از بازرگانان و مدیران ۲ کشور افزود: کرمان یکی از مهمترین استان های کشور در تولید محصولات مختلف حوزه دام و طیور محسوب می شود و اتاق بازرگانی کرمان قصد دارد به عنوان تسهیل کننده […]

به گزارش روز یکشنبه پردیسان نوین، سیدمهدی طبیب‌زاده در نشست بررسی توسعه صادرات گوشت مرغ به افغانستان با حضور جمعی از بازرگانان و مدیران ۲ کشور افزود: کرمان یکی از مهمترین استان های کشور در تولید محصولات مختلف حوزه دام و طیور محسوب می شود و اتاق بازرگانی کرمان قصد دارد به عنوان تسهیل کننده و رابط فعالان اقتصادی با بازارهای مختلف، آنها را در زمینه تجارت گوشت مرغ با افغانستان همراهی کند.

وی ادامه داد: تجارت یک فعالیت دوسویه و برد – برد به شمار می رود و زمانی این رابطه تجاری برقرار خواهد ماند که هر دو طرف بتوانند سود ببرند.

طبیب زاده عنوان کرد: کیفیت تولیدات صنعت دام و طیور استان کرمان مناسب و دارای استانداردهای لازم است اما برای برقراری رابطه تجاری باید میزان مورد نیاز گوشت مرغ برای هر یک از ولایت های مورد نظر افغانستان، وزن هر قطعه مرغ، نوع بسته بندی، استانداردهای لازم و مسائل گمرکی و حمل و نقل این محصولات به طور دقیق بررسی شود.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان گفت: حمل و نقل گوشت مرغ با کامیون های یخچال‌دار ضوابط ویژه خود را دارد و باید همه شرایط از قبل فراهم شود تا کامیون ها برای عبور از مرز مشکل نداشته باشند.

وی بیان داشت: کشتارگاه‌های ایران با دقت بسیار به ذبح اسلامی می‌پردازند، همه مسائل بهداشتی و شرعی با نظارت های لازم رعایت می شود و در هر کشتارگاه ناظر شرعی وجود دارد. طبیب زاده، اظهار کرد: باید تولید محصول صادراتی مطابق با نیاز و خواسته و بر اساس استانداردهای کشور هدف باشد و شرکت های تجاری فعال در این زمینه نیز معرفی شوند.

رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی کرمان نیز در این نشست گفت: تولیدکنندگان صنعت دام و طیور استان آمادگی خود را برای تامین نیاز گوشت مرغ در افغانستان، اعلام کرده‌اند که امیدواریم این ارتباط رسمی و شفاف برقرار شود.

سیدمحمدرضا ترابی موسوی افزود: باید هماهنگی لازم بین مجموعه‌های مختلف مانند گمرک، استاندارد، جهادکشاورزی و صنعت، معدن و تجارت استان ایجاد تا همه موارد مدنظر در بازار مقصد فراهم شود تا بتوانیم این تجارت را آغاز و به شکل دائمی ادامه داد.

تاجر افغانستانی فعال در ایران نیز در این نشست با اشاره به اینکه حداقل وزن هر قطعه مرغ مدنظر مردم افغانستان ۲ کیلو و ۵۰۰ گرم تا سه کیلوگرم است، گفت: مردم بسیاری از مناطق کشور افغانستان، از مرغ برای غذای میهمانی‌های خود استفاده می‌کنند و به همین دلیل به قطعه‌های مرغ درشت علاقه دارند.

امام‌زهی تصریح کرد: در افغانستان مرغ گرم با همین بسته بندی داخل کشور ایران مورد پسند مردم است و در زمینه ذبح اسلامی نیز، نوع کشتار مرغ ایران در آن کشور پذیرفته شده است.

وی ادامه داد: همچنین تخم مرغ ایران در مقایسه با تخم مرغ وارداتی از سایر کشورها به افغانستان، دارای کیفیت بالاتری است و این موضوع نیز می تواند برای تجارت مورد نظر فعالان اقتصادی استان کرمان قرار گیرد.

همچنین رییس اتاق تجارت و صنایع غزنی افغانستان، که به صورت آنلاین در این نشست شرکت کرده بود، با اشاره به اینکه اتاق کرمان در توسعه روابط بین ۲ کشور ایران و افغانستان پیش قدم بوده است، گفت: شیوع ویروس کرونا میزان مصرف گوشت مرغ و تخم مرغ را افزایش داده و شرکت های تولیدی نتوانستند نیاز مردم را تامین کنند و به همین دلیل دولت افغانستان اجازه واردات گوشت مرغ به این کشور را صادر کرد.

عبدالمتین قلندری، افزود: در صادرات گوشت مرغ از کرمان به افغانستان باید استانداردهای دولت افغانستان در نظر گرفته شود و از سوی دیگر نیز مسئولیت تایید کیفیت محصول، بسته بندی و حمل و نقل آن نیز بر عهده اتحادیه مرغداران ایران است.

گفتنی است در این نشست رییس و نایب رییس کمیسیون بازرگانی اتاق بازرگانی کرمان، نمایندگان اتاق های تجارت و صنایع هرات، کابل و پکتیا نیز به صورت آنلاین حضور داشتند و به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند.