صادرات دام زنده و مرغ آزاد شد/ تعیین قیمت خرید تضمینی به زودی

آزاد سازی صادرات دام زنده و مرغ و تخم مرغ، اعلام قیمت جدید روغن نباتی و کاهش ۱۰ درصدی قیمت ها و پرداخت مطالبات گندمکاران از جمله مهم ترین اخبار حوزه کشاورزی در هفته جاری است.

به گزارش خبرنگار پردیسان آنلاین، آزاد سازی صادرات دام زنده و مرغ و تخم مرغ، اعلام قیمت جدید روغن نباتی و کاهش ۱۰ درصدی قیمت‌ها و پرداخت مطالبات گندمکاران از جمله مهم‌ترین اخبار حوزه کشاورزی در هفته جاری است.

براین اساس، شورای قیمت گذاری محصولات استراتژیک، صادرات دام زنده غیرمولد را مجاز اعلام کرد.

به استناد مفاد قانون اصلاح قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی مصوب پنجم آبان ماه یک هزار و سیصد و نود و نه به شماره ۱۸۰.۶۷۸۲۶ مورخ ۱۳۹۹.۹.۱۲ مجلس شورای اسلامی، شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی، در راستای اجرای طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها و حمایت از تولید کنندگان دام در مقابله با شرایط خشکسالی در سال ۱۴۰۱ در جلسه مورخ ۱۴۰۱.۳.۲۴ تصویب کرد.

۱) صارات دام زنده پرواری غیر مولد (قابل عرضه در بازار) بدون عوارض مترتب از سوی دولت، مجاز می‌باشد.

تبصره (۱): سقف تعداد دام زنده پرواری برای صادرات و تعداد قابل عرضه در هر مرحله توسط معاونت امور تولیدات دامی و وزارت جهاد کشاورزی تعیین خواهد شد.

تبصره (۲): صادرات گوشت قرمز در محدوده معادل وزنی تعداد دام زنده صادراتی مصوب بلامانع است. (اینجا بخوانید)

همچنین، مدیرعامل اتحادیه دام سبک با بیان اینکه منتظر تشکیل جلسه شورای قیمت گذاری محصولات استراتژیک برای تعیین قیمت خرید دام زنده هستیم، از کاهش تقاضا در ایام محرم امسال برای دام خبر داد.

افشین صدردادرس در گفتگو با خبرنگار پردیسان آنلاین درباره آخرین وضعیت تعیین قیمت خرید تضمینی دام زنده گفت: چند جلسه کارشناسی در این حوزه برگزار شده اما اینکه قیمت نهایی چه زمانی اعلام می‌شود هنوز مشخص نیست و باید جلسه شورای قیمت گذاری در این حوزه برگزار شود.

وی با بیان اینکه میان تولیدکنندگان و معاونت امور دام اختلاف نظراتی در این حوزه وجود دارد، افزود: لازم بود که در جلساتی در این زمینه صحبت و نظرات طرفین به هم نزدیک شود.

این فعال صنفی ادامه داد: بعد از برگزاری جلسات توافقات اولیه میان تولیدکنندگان و معاونت امور دام حاصل شده و منتظر تشکیل جلسه شورای قیمت گذاری محصولات استراتژیک هستیم.

دادرس با اشاره به اینکه براساس برآورد تشکل‌های تولیدی قیمت تمام شده تولید هر کیلوگرم دام زنده سنگین ۱۱۶ هزار تومان و دام زنده سبک ۱۳۹ هزار تومان بود، گفت: با این حال در یکماه گذشته قیمت برخی اقلام علوفه‌ای از جمله کاه، یونجه و ذرت علوفه‌ای بین ۱۰۰۰ تا ۱,۵۰۰ تومان در هر کیلوگرم کاهش داشته که این در قیمت تمام شده تولید نیز مؤثر است و باید لحاظ شود.

وی با بیان اینکه با اینحال قیمت دام سبک مورد نظر معاونت امور دام کمتر از رقم منطقی بوده است، اضافه کرد: هیأت مدیره اتحادیه دام سبک اخیراً در جلسه‌ای که با معاونت امور دام داشته درخواست تجدیدنظر برای قیمت دام سبک را داشته که آنان هم قول بررسی مساله را داده اند.

صادرات مرغ و تخم مرغ به عراق آزاد شد

سید محمد آقامیری معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور در یک برنامه تلویزیونی با بیان اینکه نظارت دامپزشکی در کشور در سطح مطلوبی قرار دارد، از رفع ممنوعیت صادرات محصولات مرغداری‌ها به عراق خبر داد و گفت: بعد از ۶ سال که صادرات مرغ، پر مرغ، تخم مرغ، جوجه یک روزه و تخم مرغ نطفه دار به کشور عراق ممنوع بود، خوشبختانه با پیگیری‌هایی که انجام دادیم صادرات همه محصولات مرغداری به عراق آزاد شده است.

وی دلیل رفع ممنوعیت را سلامت فضای تولید طیور کشور خواند و گفت: خوشبختانه با تلاش‌های صورت گرفته همکارانم، کشور ما سبزِ سبز است.

آقامیری با اشاره به مهار موفقیت آمیز آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشور، گفت: دنبال این هستیم که ۵ بیماری را کلاً ریشه کن کنیم و این امر کمک همه دستگاه‌ها را می‌طلبد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در بخش دیگری از برنامه با اشاره به شیوع بیماری تب کریمه کنگو یا CCHF در ماه‌های اخیر، اظهار داشت: برای مقابله با این بیماری یک ستاد مرکزی تشکیل دادیم و خوشبختانه شیب افزایش مبتلایان بسیار کند شده است.

وی درباره جدیدترین آمار مبتلایان به تب کریمه کنگو گفت: حدود ۶۰ نفر مبتلا به این بیماری داریم و متأسفانه ۵ نفر فوت کردند.

کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی قیمت روغن

و انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: با عنایت به پیگیری و جلسات برگزار شده با سرپرست سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و همچنین مدیرکل دفتر صنایع غذا و دارو وزارت صنعت، معدن و تجارت، به پیوست قیمت مصرف کننده روغن نباتی اعلام می‌شود.

لذا با توجه به اینکه قیمت‌های جدید اعلامی از سوی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان می‌بایست توسط خود شرکت‌ها در سامانه جامع تجارت بارگذاری گردد، بنابراین از روز سه شنبه ۱۱/۰۵/۱۴۰۱ قیمت‌های فوق قابلیت اجرایی خواهند داشت.

بنا بر این گزارش قیمت روغن خانوار ۱۰ درصد و قیمت روغن صنف و صنعت ۱۵ درصد کاهش داشته است.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=232157

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: