به گزارش خبرنگار پردیسان آنلاین، اختتامیه دوازهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی با حضور جمعی از اهالی فرهنگ و کتاب در سالن غدیر کتابخانه عمومی آیتالله خامنهای (مدظله العالی) شهر مقدس قم برگزار گردید.
در این مراسم که قبل از ظهر امروز شنبه ۱۹ اسفند به همت اداره کل کتابخانههای عمومی استان قم برگزار شد، برگزیدگان جشنواره در بخشهای مختلف به همراه خانوادههایشان و جمعی از مسئولین فرهنگی نهادهای مختلف استان حضور داشتند.
شرکت ۳۸ هزار شهروند قمی در این دوره از جشنواره
در ابتدای این مراسم، مهدی توکلیان، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قم با تاکید بر اینکه جشنواره کتابخوانی رضوی با مشارکت و همدلی و رفاقت مجموعه دستگاههای فرهنگی استان شکل گرفت، گفت: ۳۸ هزار نفر از شهروندان قمی در بخشهای مختلف این جشنواره شرکت کردند که از این تعداد ۱۳۵ نفر حائز رتبه شدند.
وی افزود: جوایز نقدی برگزیدگان از رقم ۳۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است و کسانی که امروز در اختتامیه حضور ندارند میتوانند به مدیران کتابخانههای عمومی که در آنجا ثبت اثر کردهاند مراجعه کنند و جوایز خود را دریافت نمایند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قم با اشاره به اینکه جذابترین آثار فرهنگی و رسانهای از سوی آگاهترین افراد ایجاد میشود و این آگاهی فقط از طریق مطالعه شکل میگیرد، گفت: آگاهی نقش موثری در فرآیند فعالیتهای فرهنگی، هنری و رسانهای دارد.
شور و نشاط خردسال تا جوان قمی برای شرکت در رویدادهای فرهنگی
توکلیان با قدردانی از مشارکت شهروندان در جشنواره کتابخوانی رضوی اظهار امیدواری کرد که این انرژی و شور و نشاطی که در رده سنی خردسال، کودک، نوجوان و جوان شهر قم و شرکت در همایشها و رویدادهای جمعی شکل گرفته است هرچه بیشتر با فرهنگ کتابخوانی گره بخورد تا آثار و برکات بیشتری را در جامعه بر جای بگذارد.
در ادامه، حجتالاسلام والمسلمین سیداحمد مشرف، معاون فرهنگی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) طی سخنانی در خصوص اهمیت کتاب و فرهنگ کتابخوانی گفت: اطلاعات یکی از عناصری است که مناسبات بشری و فرهنگ و تمدن بشری را شکل میدهد و مهمترین ابزار کسب اطلاعات نیز مطالعه کتاب است.
اهمیت بالای تالیف و نوشتن در قرآن کریم
وی به تاکیدات آیات و روایات در مورد مطالعه و نوشتن اشاره کرد و گفت: خدای متعال در آیه ابتدایی سوره قلم که میفرماید: «ن وَالْقَلَمِ وَمَا یَسْطُرُونَ» در حقیقت بعد از ذکر «ن» به عنوان یکی از نامهای پیامبر گرامی اسلام (ص)، به قلم که ابزار کتابت و نوشتن و انتقال اطلاعات است و آنچه که این قلم بر سطرها مینگارد قسم یاد میکند.
معاون فرهنگی آستان مقدس بانوی کرامت با اشاره به اینکه این مسئله ارزش و اهمیت کتاب و کتابت را نشان میدهد، تصریح کرد: کتاب و نوشتن کتاب در طول تاریخ باعث انتقال فرهنگ و تمدن بوده است و امروز هم بشر به واسطه کتابهایی که توسط دانشمندان نوشته شده است اطلاعات عظیمی در اختیار دارد.
وی خاطرنشان کرد: اگر کتاب به درستی مطالعه شود سبب ارتقای فرهنگ میشود و افرادی که با کتاب مأنوس هستند قطعا از نظر فرهنگ و اطلاعات در درجه بالایی قرار دارند.
روایتی در باب تشویق به نوشتن کتاب
حجتالاسلام مشرف به حدیثی از پیامبر اسلام (ص) در باب تالیف و نوشتن اشاره کرد: المؤمنُ إذا ماتَ و تَرَکَ وَرَقهً واحِدَهً علَیها عِلمٌ تَکونُ تِلکَ الوَرَقهُ یَومَ القِیامَهِ سِترا فیما بَینَهُ و بَینَ النّارِ، و أعطاهُ اللّه ُ تبارکَ و تعالی بکُلِّ حَرفٍ مَکتوبٍ علَیها مَدینَهً أوسَعَ مِن الدُّنیا سَبعَ مَرّاتٍ. هر گاه مؤمن بمیرد و یک برگه که روی آن علمی نوشته شده باشد از خود بر جای گذارد، روز قیامت آن برگه پرده میان او و آتش میشود و خداوند تبارک و تعالی به ازای هر حرفی که روی آن نوشته شده، شهری هفت برابر پهناورتر از دنیا به او میدهد.
آمادگی آستان بانوی کرامت برای همکاری و ارائه خدمت به کتاب دوستان
وی با اشاره به قدمت بیش از ۸۵۰ ساله کتابخانه آستان مقدس حضرت معصومه (س) به برکت حضور تمدنساز حضرت فاطمه معصومه (س) خاطرنشان کرد که کتابخانه آستان مقدس پذیرای محققین و علاقمندان به کتاب و فرهنگ کتابخوانی است و آمادگی دارد خدمات متنوعی به پژوهشگران و کتابخوانان ارائه کند.
معاون فرهنگی آستان مقدس بانوی کرامت در پایان اظهار امیدواری کرد که هر یک از برگزیدگان این جشنواره به عنوان مبلغ و نشردهنده فرهنگ کتاب و کتابخوانی، خانواده و فامیل و محله خود را تشویق به مطالعه کنند تا یاریگر مسئولین نهاد کتابخانهها برای نهادینه کردن فرهنگ کتابخوانی باشند.
قدردانی از یک عمر فعالیت یکی از خادمان کتاب
در ادامهی این مراسم، از حجتالاسلام والمسلمین علی اشرف عبدی، مدیر کتابخانه، موزه و مرکز اسناد حرم مطهر بانوی کرامت به پاس ۳۰ سال خدمت در آستان مقدس حضرت معصومه (س) و همکاری با اداره کل کتابخانههای عمومی استان قم در برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی قدردانی شد.
یکی از نکات جالب توجه و حائز اهمیت مراسم اختتامیه دوازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی، حضور اقشار مختلف سنی در میان برگزیدگان جشنواره در بخشهای مختلف بود.
بخش بعدی این مراسم تجلیل از برگزیدگان جشنواره بود که اسامی آنان در گروههای سنی خردسال، کودک، نوجوان، بزرگسال و خانوادگی در رشتههای هنرهای تجسمی، دستسازه، پویش کتابخوانی، داستانک، هنرهای دیجیتال و چهار گزینهای را در ادامه از نظر میگذرانید:
برگزیدگان گروه سنی خردسال:
حانیه سادات حسینی، رشته هنرهای تجسمی، کتابخانه یادگار امام
حسین قاسمی، رشته هنرهای تجسمی، کتابخانه مرکزی
فاطمه خانی، رشته هنرهای تجسمی، کتابخانه ریحانه النبی (س)
حسنا دهقان، رشته دستسازه، کتابخانه علی بن موسی الرضا (ع)
پرهام غلامحسینی، پویش کتابخوانی، کتابخانه نرگس
هادی کرمی، پویش کتابخوانی، کتابخانه نرگس
سیدمحمدحسین محسنی، پویش کتابخوانی، کتابخانه نرگس
برگزیدگان گروه سنی کودک:
نرگس کرمینژاد، هنرهای تجسمی، کتابخانه ریحانه النبی (س)
ثنا عالمی، هنرهای تجسمی، کتابخانه امام صادق (ع)
محمدطاها بیگدلو، هنرهای تجسمی، کتابخانه ریحانه النبی (س)
زینب زحمتکش، دستسازه، کتابخانه علی بن موسی الرضا (ع)
کیمیا آشکار، دستسازه، کتابخانه علی بن موسی الرضا (ع)
محمدحسین صادقی، پویش کتابخوانی، کتابخانه شهدای نوبهار
امیرمحمد ولیزاده، پویش کتابخوانی، کتابخانه فاطمه الزهرا (س)
برگزیدگان گروه سنی نوجوان:
زینب بهاری، هنرهای تجسمی، کتابخانه امام علی (ع)
سیدعلیرضا کاظمی، هنرهای تجسمی، کتابخانه علامه امینی (ره)
امیرحسین بخشیان، داستانک، سایر
فاطمه جعفری، هنرهای دیجیتال، اداره کل کتابخانههای عمومی
ریحانه سرداری، پویش کتابخوانی، کتابخانه امام علی (ع)
فاطمه نسا مصطفایی، پویش کتابخوانی، کتابخانه آیتالله خامنهای جعفریه
سیده مریم رضوی، چهارگزینهای، کتابخانه علی بن موسی الرضا (ع)
برگزیدگان گروه سنی بزرگسال:
حوا علیزاده، هنرهای تجسمی، کتابخانه ولیعصر (عج) مبارکآباد
حسین صفدری، هنرهای تجسمی، کتابخانه ریحانهالنبی (س)
محمد غلامی، هنرهای تجسمی، کتابخانه ریحانهالنبی (س)
زهرا صفری، هنرهای تجسمی، کتابخانه مریم (س)
انسیه حیدری، هنرهای تجسمی، کتابخانه شهدای نوبهار
زکیه صیاد، دستسازه، کتابخانه مرکزی
سعادت جوهری، شعرسرایی، کتابخانه ریحانهالنبی (س)
مینوفر رئوف، هنرهای دیجیتال، کتابخانه مرکزی
خدیجه پورطالبی، پویش کتابخوانی، کتابخانه فاطمهالزهرا (س)
زهره عزیزاللهی، پویش کتابخوانی، کتابخانه علی بن موسی الرضا (ع)
مریم افشاری، پویش کتابخوانی، کتابخانه مریم (س)
مهدیه گرشاسبینژاد، پویش کتابخوانی، کتابخانه مریم (س)
فرشته صفری، پویش کتابخوانی، کتابخانه مریم (س)
محدثه داستانی، چهارگزینهای، کتابخانه فاطمه الزهرا (س)
محمدتقی قربانی، چهارگزینهای، کتابخانه ریحانهالنبی (س)
محمدعرفان مرجانی، چهارگزینهای، کتابخانه فاطمه الزهرا (س)
برگزیدگان گروه خانوادگی:
نرگس ملکی، خانوادگی ۲ نفره، چهارگزینهای، کتابخانه مریم (س)
ریحانه داودآبادی، خانوادگی ۲ نفره، چهارگزینهای، کتابخانه مرکزی
الهام سلمانی، خانوادگی ۳ نفری، چهارگزینهای، کتابخانه شهدای نایه
سیدمحمدتقی میری، خانوادگی ۳ نفره، چهارگزینهای، موسسه امام صادق (ع)
حدیثه شکارچی، خانوادگی ۴ نفره، چهارگزینهای، کتابخانه شهدای فردو
علیاصغر شجاع، خانوادگی ۴ نفره، چهارگزینهای، کتابخانه آیتالله خامنهای جعفریه
سیده فاطمه صیفی، خانوادگی ۵ نفره، چهارگزینهای، کتابخانه شهدای نوبهار
فاطمه حقانی، خانوادگی ۵ نفره، چهارگزینهای، کتابخانه شهدای صرم
کتابخانههای برتر:
همچنین مسئولان کتابخانههای شهدای نوبهار، آیتالله خامنهای قم و موسسه امام صادق (ع) از نظر بیشترین فراوانی شرکتکننده در دوازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی، به نمایندگی از کلیه کارکنان این کتابخانهها تقدیر شدند.
کتابداران برتر:
علاوه بر این، خانمها سیده خدیجه نورالدینزاده، طاهره اصغری و لیلی حقانی از نگاه بیشترین مشارکت در برگزاری دوازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی به عنوان کتابداران فعال مورد تجلیل قرار گرفتند.
پایان دوازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی و آغازی بر سیزدهمین دوره
این در حالی است که در پایان مراسم اختتامیه دوازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی، از پوستر سیزدهمین دوره این جشنواره کتابخوانی رونمایی صورت گرفت.