سوالاتی که باید از معلم فرزندتان بپرسید
خانه و مدرسه دو نهاد اصلی تعلیم و تربیت هر جامعه ای محسوب می شوند، خانه و مدرسه در انجام وظایف تربیتی مکمل یکدیگرند و عدم هماهنگی این دو نهاد در روند رشد کودک و نوجوان اختلالاتی به وجود می آورد، بنابراین والدین باید ارتباط موثری با معلم و مربیان فرزندشان داشته باشند چرا که این ارتباط موثر میتواند تأثیر چشمگیری بر انگیزش و وضعیت تحصیلی دانشآموزان داشته باشد.خوشبختانه والدین امروزی بیشتر از والدین نسلهای گذشته دغدغه تحصیل فرزندشان را دارند و بیشتر به مدرسه مراجعه می کنند. اگر شما هم جزو این والدین هستید، به شما خواهیم گفت که چه سوالاتی باید از معلم فرزندتان بپرسید.
نقاط ضعف دانش آموز
یکی از سوالات مهمی که والدین دانش آموز باید از معلم او بپرسند درباره نقاط ضعف فرزندشان در دروس مختلف است، شناسایی نقاط ضعف دانش آموز می تواند به والدین کمک کند که چاره ای برای تقویت دروس فرزندشان بیاندیشند و مشکلات آنان را رفع نمایند. ناتوانی در یادگیری، نبود تشویق و پشتیبانی، فشار همسالان، کمبود منابع یا خدمات تحصیلی و روشهای یادگیری ناکارآمد از علل ایجاد نقاط ضعف در دانش آموزان هستند.
نقاط قوت فرزندتان
از معلم فرزندتان در مورد نقاط قوت او سوال کنید، شناسایی نقاط قوت و استعداد فرزندتان بسیار مهم است، تلاش های فرزندانتان را به طور مستمر تحسین کنید و او را تشویق نمایید تا انگیزه و اعتماد به نفس یابد. علاقه و عشق به یادگیری، استعداد طبیعی، خانواده و پشتیبانی والدین و روشهای یادگیری مؤثر از جمله عوامل مهمی هستند که بر نقاط قوت دانش آموزان تأثیر میگذارند.
دوستان فرزندتان
رفت و آمدهای کودکان و نوجوانان با دوستان خود، موجب تغییر نگرش و رفتار آنها میگردد، به همین خاطر والدین باید نظارتی بر انتخاب دوستان فرزندشان داشته باشند پس والدین می توانند از معلم فرزندشان درباره دوستان او بپرسند زیرا معلمها ممکن هست نکات جالبی در دوستیهای دانش آموزان پیدا کنند.
روابط فرزندتان با همکلاسی هایش
از معلم فرزندتان درباره رفتار او در مدرسه و معاشرتش با هممکلاسی ها بپرسید، گاهی خجالتی بودن در مدرسه میتواند باعث شود که دانشآموز، پرتنش یا پریشان بهنظر برسدو گوشه گیرو منزوی شود.
عملکرد تحصیلی
آیا عملکرد فرزندم با اهداف تحصیلی همخوانی دارد؟، آیا فرزند من بهترین عملکرد خود را دارد؟، آیا فرزند من در هر موضوعی به کمک اضافی نیاز دارد؟، فرزند من در کدام موضوع فعالتر و کدام موضوع ضعیف تراست؟ با این سوالات از وضعیت درسی فرزندتان مطلع خواهید شد.
ارتباط فرزندتان با معلم
شما می توانید هنگام مراجعه به مدرسه فرزندتان از معلمش درباره نحوه برقراری ارتباط فرزندتان با او سوال کنید و بپرسید که آیا فرزند من هنگام مکالمه با شما با مشکلی مواجه میشود؟، آیا برقراری ارتباط با فرزند من برای شما آسان است؟ و…. با این سوالات پی به رفتار فرزندتان خواهید برد.
نحوه نوشتن تکالیف تعیینشده
بسیاری از کودکان در مدرسه تکلیف نمی نویسند و نسبت به انجام تکالیف درسی بی علاقه بوده و تکالیف خود را ناقص رها می کنند، از معلم فرزندتان در مورد نحوه انجام تکلیف در مدرسه سوالاتی از قبیل آیا فرزند من با تکالیف تعیینشده از معلمان پیش میرود؟زمان ایدهآل برای تکمیل تکالیف چقدر است؟آیا پیشنهادی برای برانگیختن علاقه فرزندم به انجام تکالیف دارید؟ و… بپرسید.
روش تدریس
از معلم فرزندتان در مورد روش تدریسش سوال کنید، آیا روش تدریس خاصی وجود دارد که از آن پیروی میکنید؟ گاهی برخی والدین دروس را قبل از معلم به فرزندشان با روش تدریس قدیمی یاد می دهند و فرزند خود را سردرگم می کنند، این کار اشتباه می باشد.
انتظارات معلم از دانش آموز
از معلم فرزندتان بخواهید در مورد انتظاراتش از دانش آموزان و قوانین کلاس برایتان بگوید، دانستن سبک انضباطی معلم کودکتان کمک میکند تا بهتر بدانید چه برخوردی داشته باشید و چطور کودکتان را با آن هماهنگ کنید.
انتظار معلم از والدین
معلم فرزند شما ممکن است انتظاراتی از قبیل بررسی تکالیف فرزند، نظارت بر روی رفتار او، بررسی عملکرد تحصیلیش و…از شما داشته باشد، از معلم فرزندتان درباره تکنیک ها و فعالیت هایی که باید در خانه برای حمایت از آموزش کودک انجام شوند، بپرسید.
نحوه ارتباط با معلم
برای برقراری ارتباط سریع و راحت با معلم فرزندتان، از او بخاهید در صورت تمایل ایمیل، اکانت شبکههای اجتماعی و شماره موبایل و…خود را به شما بدهد.