گزارشی که یک شرکت مشاوره مالی به نام «compensation consulting firm Johnson Associates» منتشر کرده، نشان می‌دهد که به دلیل کاهش عمیق دارایی بانک ها و صندوق‌های پوشش ریسک، سهام جایزه سرمایه‌گذاران در بورس آمریکا سقوط گسترده‌ای خواهد داشت.   «سهام جایزه» به افزایش سرمایه‌ی سرمایه‌گذار، از محل اندوخته‌های او گفته می‌شود. زمانی که شرکت از […]

گزارشی که یک شرکت مشاوره مالی به نام «compensation consulting firm Johnson Associates» منتشر کرده، نشان می‌دهد که به دلیل کاهش عمیق دارایی بانک ها و صندوق‌های پوشش ریسک، سهام جایزه سرمایه‌گذاران در بورس آمریکا سقوط گسترده‌ای خواهد داشت.  

«سهام جایزه» به افزایش سرمایه‌ی سرمایه‌گذار، از محل اندوخته‌های او گفته می‌شود. زمانی که شرکت از ذخایر آزاد فراوانی برخوردار است، ممکن است بخشی از ذخایر خود را از راه انتشار سهام جایزه، در وجه سهامداران کنونی خود و به نسبت سهامی که در اختیار دارند، به سرمایه تبدیل کند. برای مثال، اگر یک شرکت به سهامداران خود اعلام کند که در پایان سال مالی به صاحبان سهام عادی ۲۰ درصد سهام جایزه می‌دهد؛ یعنی شرکت به هر شخص که ۲۰ سهم عادی دارد به‌جای سود سالانه یک سهم جدید پرداخت می‌کند. به این ترتیب، سرمایه‌ی سرمایه‌گذاران از محل سرمایه‌هایشان افزایش پیدا می‌کند.  

این نوع سهام، در وال‌استریت شایع است و نقش مهمی دارد اما امسال کاهش بسیارچشم‌گیری خواهد داشت. بر اساس گزارش رویترز برای حرفه‌ای‌های وال‌استریت که حالا بیشترشان از خانه کار می‌کنند، سهام جایزه بخش مهمی از سرمایه‌گذاری سالانه‌شان را تشکیل می‌دهد.  

برخی از شرکت‌ها سیاست تقسیم سودشان به‌گونه‌ای است که به‌جای پرداخت وجه نقد به عنوان سود سهام، اقدام به توزیع سهام جایزه می‌کنند. حالا کارکنان بخش بازرگانی و خرده‌فروشی که هر سال این سهام جایزه را دریافت می‌کردند، زیان بزرگی خواهند دید. چرا که بانک‌های آن‌ها مجبور شده‌اند که میلیاردها دلار برای وام دادن بپردازند، آن‌ هم وام دادن در شرایطی که اقتصاد با اوضاع بدی به پیش می‌رود.  

گزارش شرکت جانسون، همچنین نشان می‌دهد که سهام جایزه صندوق‌های مدیریت دارایی ۲۰ تا ۲۵ درصد کاهش پیدا می‌کند و سهام جایزه برای کارکنان صندوق‌های پوشش ریسک نیز ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش خواهد داشت.  

بر اساس گزارش رویترز، این اتفاقات تبعات گسترش ویروس کروناست که با تعطیلی اقتصاد آمریکا، باعث شده است که در سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ تولید ناخالص داخلی این کشور ۴.۸ درصد سقوط کند. همچنین تا به حال ۳۳ میلیون و ۵۰۰ هزار آمریکایی، درخواست بیمه و مزایای بیکاری داده‌اند.