سطح زیر کشت گل محمدی در شهربابک به ۵۰ هکتار رسید

رضا فراشه روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار پردیسان نوین افزود: برداشت گل محمدی از گلستان های بارور شهرستان شهربابک از ۲۰ اردیبهشت ماه آغاز شده و تا اوایل خرداد سال جاری ادامه دارد. 

وی با اشاره به اینکه سطح زیر کشت گل محمدی در شهربابک سالانه به طور متوسطه بین ۱۰ تا ۱۵ هکتار افزایش پیدا می کند تصریح کرد: با احتساب میانگین تولید ۵.۴ تن در هر هکتار پیش بینی می شود ۸۰ تن گل تر طی سال جاری از گلستان های بارور این شهرستان برداشت شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شهربابک با بیان اینکه محصول گل محمدی این شهرستان کیفیت بسیار خوبی دارد اظهار داشت: در حال رایزنی برای ایجاد زیرساخت های لازم برای فراوری گل محمدی در شهربابک هستیم.

وی ادامه داد: یک کارخانه گلاب‌گیری با چهار دیگ به صورت نیمه صنعتی در شهر خاتون آباد شهربابک در حال فعالیت و درصدد اخذ مجوز در راستای توسعه است.

فراشه گفت: کارگاه های خانگی زیادی در شهربابک در زمینه گلاب گیری فعالیت می کنند و محصول تولیدی از گل های محمدی شهربابک علاوه بر تامین نیاز بازار داخلی این شهرستان در شهرهای همجوار نیز به فروش می رسد.

وی تصریح کرد: میزان اشتغالزایی گل محمدی در شهربابک در هر هکتار و در طول دوره برداشت، حدود ۱۵۰ نفر روز است و پیش بینی می شود طی دوره برداشت هزار و ۵۰۰ نفر روز کارگر در باغ های این شهرستان مشغول به کار شوند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شهربابک گفت: با توجه به ارزآوری صنعت کاشت و فرآوری گل محمدی در نظر است با حمایت مسئولان و همت کشاورزان نسبت به توسعه کاشت، اعطای تسهیلات ارزان قیمت به منظور ایجاد کارگاه های فرآوری، بسته بندی و صادارت این محصول اقدام و از این صنعت حمایت شود که این امر منجر به رونق تولید و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق مستعد می شود.

گل محمدی یا گل سرخ نام نوعی گل رز است که از برخی نمونه های آن گلاب می‌گیرند.

این گونه از رز مقاومت بالایی در مقابل کم‌آبی دارد و در شهرهای بزرگ به خوبی رشد می‌کند.

مزارع گل محمدی به صورت عمده در ۱۴ استان کشور وجود دارد که بیشترین سطح زیر کشت گل محمدی در کشور به ترتیب در استان‌های فارس، اصفهان، مرکزی، سمنان و کرمان و آذربایجان شرقی است.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=105700

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: