به گزارش خبرنگار پردیسان آنلاین، علی سلاجقه بعد از ظهر پنجشنبه در جمع خبرنگاران بیان کرد: تالابها آخرین نقطه حوزه آبخیز به حساب می آیند این در حالی است که تاکنون نگاهی انتزاعی به حوزه تالابها وجود داشت زیرا تنها به خود تالابها توجه میشد با این حال نگاه به حوزه تالابها در کشور تغییر کرده و برنامه ریزی های مختلفی برای احیای تالابها در کشور تدوین شده است.
این مقام مسئول معتقد است که وضعیت تالابها بیانگر وضعیت موجود در حوزه آبخیز است و با نگاهی به این حوزه میتوان آگاهی نسبی در خصوص حوزه آبریز به دست آورد و ادامه داد: هرچه حوزه آبخیز دارای وضعیت بهتری باشد تالاب دارای شرایط بهتری هم از نظر کیفی و هم از نظر کمی است این در حالی است بیشتر تالابهای کشور دارای مشکل بوده و حال مساعدی ندارند.
وی افزود: تالابهای کشور از نظر کیفیت آب، ریز مغذیها، آبزیان، پرندگان و در پوشش گیاهی وضعیت مناسبی ندارند این موضوع نشان دهنده آن است که حوزه آبخیز مشرف به تالابها دارای وضعیت مناسبی نیست از این رو مسئله مدیریت جامع حوزه آبخیز یک واقعیت و یک نیاز اساسی برای کشور است.
او خاطرنشان کرد: تالابها در سیلابهایی که در کشور رویداد به عنوان یک سد طبیعی عمل کرده و در یکی از سیلابهایی که در کشور رویداد تالاب شادگان توانست ۴ میلیارد مترمکعب را در خود ذخیره کند.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور ادامه داد: سه سد در بالادست تالاب بختگان ایجاد شده که این سدها در شاهرگ اساسی حوزه آبخیز قرار دارند این در حالی است که هنوز هدف احداث سد سیوند مشخص نیست.
او افزود: سد سیوند در حالی ایجاد شده است که شبکه انتقال آب این سد تاکنون احداث نشده لازم به ذکر است که سد سیوند باید تأمین کننده ١۵٠ میلیارد متر مکعب حق آبه تالاب بختگان باشد.
سلاجقه گفت: تاکنون هیچکدام از سدهای استان حق آبه تالاب بختگان را ارائه نداده اند.
معاون رئیس جمهور تاکید کرد: پنج تالاب استان فارس جز برنامه مدیریت جامع تالابهای کشور هستند و در این برنامه اعتبار مناسبی برای احیا و حفاظت از آنها در نظر گرفته شده است.
سلاجقه افزود: روند احیا در استان فارس با مشارکت مردم و گروههای مردم نهاد آهنگ خوبی داشته و با توجه به حضور مردم در طرح احیا تالابها استان فارس با شرایطی که اکنون دارد جز استانهای برتر در حوزه احیا تالابها است.