سخنگوی طالبان: به‌دنبال تعامل مشروع مبتنی بر اصول با دنیا هستیم/ انتظار سقوط زودهنگام کابل را نداشتیم

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های پردیسان آنلاین، روزنامه همشهری گفت‌وگویی با ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان انجام داده است که بخش‌های مهم آن در ادامه آمده است.

آمریکا جز مردم‌کشی ماموریت دیگری نداشت

– در ۲۰سال حضور آمریکا در افغانستان، هیچ اقدامی جز جنایت از سوی آنها صورت نگرفت. آمریکا جز مردم‌کشی ماموریت دیگری نداشت.

– مأموران آمریکایی مرتکب جنایات زیادی شدند. مردم غیرنظامی در مناطق مختلف افغانستان در تیررس اهدافشان قرار داشتند و تا آخرین روز به اقدامات اینچنینی خود ادامه دادند. جنایت جزو ماموریت اشغالگران است که همواره در تاریخ به ثبت رسیده است.

به‌دنبال تعامل مشروع مبتنی بر اصول با دنیا هستیم

– باید تصریح کنم که بحث مهم ما با آمریکایی‌ها به پایان رسیده و ما بحث دیگری با آنها‌ نداریم. نیروهای آمریکایی باید خارج می‌شدند و ما باید زمینه‌سازی می‌کردیم. مذاکرات دوحه به همین منظور صورت گرفت که اشغال افغانستان به پایان برسد و مردم افغانستان با هم متحد شوند.

– ما به‌دنبال تعامل مشروع مبتنی بر اصول با دنیا هستیم؛ با آمریکا نیز همینطور. ما می‌خواهیم با آمریکا دیگر تنشی نداشته باشیم، کوشش کنیم که مسائل سیاسی و دیپلماتیک حل شود و این نیازمند این است که آنها نیز این را بخواهند. در واقع ما به‌دنبال صلح با آنها هستیم.

دلیلی نمی‌بینیم که به رسمیت شناخته نشویم

– علت عمده به رسمیت شناخته نشدن امارت اسلامی افغانستان، فشار آمریکا بر کشورهای دیگر است. ما دلیلی نمی‌بینیم که به رسمیت شناخته نشویم و همه شرایطی که سازمان ملل متحد برای رسمیت شناختن یک نظام درنظر دارد، در امارت اسلامی افغانستان وجود دارد.

– ما تسلط کامل بر خاک خود داریم، مانند یک نظام در صحنه هستیم و امنیت کشور را می‌توانیم برقرار کنیم. بهانه‌های دیگری که کشورها مطرح می‌کنند، چیزی جز مداخله در امور افغانستان نیست.

در قبال اقدامات‌مان مسئول و پاسخگو هستیم

– ایران، روسیه، چین و پاکستان نگرانی‌هایی نسبت به افغانستان داشتند و امنیت منطقه مهم‌ترین آنها بود. منافع این کشورها در منطقه با هم و حتی با افغانستان گره خورده است، بنابراین نگرانی‌هایی از این بابت وجود داشت. به آنها اطمینان دادیم که با آنها هم جهتیم و در قبال اقدامات‌مان مسئول و پاسخگو هستیم.

– درباره تجارت و سرمایه‌گذاری مشروع در منطقه به‌ویژه در افغانستان سعی کردیم اعتمادشان را جلب کنیم و تاحدی هم موفق عمل کردیم. ما از این تعامل و برقراری ارتباط با کشورهای دیگر بسیار خوشحالیم.

طالبان معقول‌تر و پخته‌تر شده است

– در ۲۰ سال گذشته موقعیت یا زمینه مناسب برای شناختن طالبان وجود نداشت. بسیاری از کشورها ما را نمی‌شناختند. ما نمی‌توانستیم با آنها در تماس باشیم و این خود خلأ بزرگی محسوب می‌شد.

– اکنون نیز ما خطری برای هیچ‌کس نداریم اما در مقابل ما مشکلات زیادی وجود دارد. طالبان نیز در ۲۰سال اخیر تجربه‌های زیادی کسب کرده و‌ معقول‌تر و پخته‌تر شده‌اند. ما با نگرش مثبتی که داریم اطمینان داریم که پیشرفت خواهیم کرد.

می‌خواهیم فضایی مناسب برای تحصیل دختران ایجاد کنیم

– ما می‌خواهیم فضایی مناسب برای تحصیل دختران ایجاد کنیم. البته در برخی از مناطق تحصیل دختران در جریان است و زمینه مساعدی برای تحصیل تا کلاس دوازدهم وجود دارد.

– مؤسسات خصوصی به روی بچه‌ها باز است. برای مدارس دولتی ما نیاز به تحقیق و ایجاد ساختار و چارچوب مناسب داریم تا دختران در امنیت کامل بدون مزاحمت به تحصیل مشغول شوند. هدف ما از تعلیق مدارس ایجاد مصونیت است، آموزش متوقف نخواهد شد. مردم باید منتظر باشند تا به آن چارچوب برسیم.

انتظار سقوط زودهنگام کابل را نداشتیم

– ما مطمئن بودیم این نظام سقوط خواهد کرد اما در انتظار سقوط زودهنگام کابل نبودیم، شرایط خودش به‌وجودآمد. این را می‌دانستیم که کابل با ۲۰سال گذشته خیلی تفاوت دارد. ۶تا ۷میلیون جمعیت در کابل، وجود مراکز دیپلماتیک، سفارتخانه‌ها و بانک‌ها و حتی حضور مردم و سرمایه آنها باعث ‌می‌شد ما مسئولانه‌تر و بدون سلاح و بدون جنگ وارد کابل شویم.

– ما قصد داشتیم در حومه شهر در انتظار بمانیم تا وضعیت برای ورود مساعد شود. یعنی با یک تفاهم سیاسی وارد کابل شویم؛ زدو‌خورد صورت نگیرد و کسی صدمه نبیند. اما وقتی ما به دروازه‌های شهر و کابل نزدیک شدیم و اعلامیه پخش کردیم، نصف روز نگذشته بود که در کابل، مسئولان کار خود را رها کردند، مسئولان ارگان‌های امنیتی فرار کردند، هرج و مرج در شهر به‌وجود آمد و کابل تخلیه شد.

– بنابراین از روی اجبار برای حفظ منافع مردم، حفظ مراکز دیپلماتیک، مراکز تجاری و بانک‌ها، دستور ورود کابل آمد. این حالت بسیار غیر‌منتظره بود و ما انتظارش را نداشتیم. همکاری نیروهای مردمی باعث شد به‌راحتی وارد کابل شویم.

داعش یک پدیده وارداتی است و در بین مردم جایی ندارد

– داعش یک پدیده تکفیری است که مردم افغانستان از آن حمایت نمی‌کنند. آنها در بین مردم جایی ندارند. این یک پدیده وارداتی بود و در زمانی که کابل در تصرف ما نبود، از آن حمایت شد.

– دولت قبلی و بیرونی‌ها از داعش به‌عنوان ابزاری علیه ما استفاده می‌کردند. داعش در کابل همچنان هستند و ما به‌دنبال مخفیگاه‌شان هستیم. قصد داریم در زمان کوتاهی این پدیده شوم را در افغانستان از بین ببریم.

در بین مردم افغانستان میل به آباد ساختن کشور به‌وجود آمده است

– جنگ در افغانستان مشکلات زیادی ایجاد کرده است. اما اکنون جنگ به پایان رسیده و در بین مردم افغانستان میل به آباد ساختن کشور به‌وجود آمده است.

– مردم افغانستان برای رسیدن به این هدف باید تلاش کنند. درآینده نزدیک با اتحاد مردم افغان، کشوری آباد و ملتی باثبات و قوی خواهیم داشت.

از همه افغان‌ها می‌خواهیم به افغانستان بازگردند

– از همه افغان‌هایی که از کشور خارج شده‌اند، می‌خواهیم به افغانستان بازگردند. چراکه این افراد در افغانستان، به‌عنوان یک متخصص و کاردان شناخته می‌شوند، اما در بیرون از کشور یک مهاجر هستند. ما سعی می‌کنیم در داخل با مهیا کردن ظرفیت‌های اقتصادی زندگی آرامی برایشان فراهم کنیم. هیچ خطری از جانب ما برای آنها وجود ندارد.

– از طریق همین تریبون رسانه‌ای اعلام می‌کنیم که هیچ‌کسی وطن خود را ترک نکند. افغانستان وطن همه است و ما باید در آن خدمت کنیم. باید از استعدادهایی که داریم استفاده کنیم تا کشور خود را آباد بسازیم. این پیام ما برای آنهاست.

انتهای پیام/


لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=183379

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: