مدير حوزه هاي علميه گفت: راه و روش و سبك استادي شهيد مطهري به عنوان سبك آموزشي نوين، ممتاز و كم نظير بايد در حوزه و آموزش و پرورش مورد توجه قرار گيرد.

سبک ممتاز استادی شهید مطهری مورد توجه قرار گیرد

به گزارش پردیسان آنلاین، آیت الله علیرضا اعرافی  در همایش چهلمین سالگرد شهادت آیت الله مرتضی مطهری با عنوان «شهید مطهری و تمدن نوین اسلامی» در مدرسه دارالشفاء قم، صاحب نظری، جامعیت و اشراف به بخش زیادی از علوم اسلامی را از جمله ویژگی های شهید مطهری برشمرد و افزود: این شهید بزرگوار به خوبی قله رفیع جامعیت در علوم اسلامی را با شتاب فتح کرد.

وی ادامه داد: شهید مطهری در علوم پایه حوزوی دارای مراتب بالایی از صاحب نظری و اجتهاد بود که کمتر افرادی در حوزه موفق شده اند در سن پایین به صاحب نظری و جامعیت در این علوم نائل شوند.
وی آشنایی با مکاتب فلسفی معاصر و غرب و همچنین آشنایی با جریان های فکری، سیاسی معاصر را از دیگر ویژگی های بارز شهید مطهری ذکر کرد و گفت: ایشان به فلسفه و مکاتب فلسفی برجسته غربی آشنا بود و با تکیه بر سرمایه اصیل حوزه علمیه در این زمینه به صاحب نظری رسید.
اعرافی با بیان اینکه شهید مطهری متکلم بسیار خوب و نظریه پرداز قوی بود، افزود: این شهید جریان های فکری، سیاسی معاصر را می شناخت و در مقابل هجمه های بی امان به اندیشه های اسلامی ایستادگی می کرد.
وی اضافه کرد: شهید مطهری در مقابل هجمه ها به اندیشه های اسلامی، گفتمان ساز بود و در همه قلمروها آگاهانه و شجاعانه اندیشه های اسلام را مطرح می کرد.
وی تصریح کرد: ورود به تنوع قلمروهای فکری، توجه به مخاطبان متنوع، اخلاص و معنویت، حضور در عرصه های مختلف برای دفاع از اسلام، روح انقلابی و زمان شناسی همراه با متانت و حکمت و همچنین هنر سخنوری و بیان شیوا از دیگر ویژگی های برجسته شهید مطهری است.
اعرافی بیان کرد: شهید مطهری بر این نکته باور داشت که اندیشه اسلامی ظرفیت تمدنی دارد و در دنیای جدید و تحولات پرشتاب معاصر نیز جوابگوی نیازهای انسانی است و در عصر غیبت نیز می توان به سمت پایه ریزی این تمدن حرکت کرد.
امام جمعه موقت قم در ادامه سخنان خود با اعلام مراتب همدردی حوزه علمیه با مردم و ساکنان مناطق سیل زده کشور گفت: مردم این مناطق متحمل رنج های بسیاری شده اند و مردم و گروه های مختلف تبلیغی و جهادی، ارتش و سپاه با حضور پررنگ در امدادرسانی به سیل زدگان خاطرات دفاع مقدس را زنده کردند.
اعرافی ادامه داد: حادثه سیل اخیر و حضور طلاب سراسر کشور برای کمک رسانی به مردم این مناطق جلوه ای از خدمت رسانی روحانیت به مردم و رابطه عمیق میان این ۲ را به نمایش گذاشت.
آیت الله شهید مرتضی مطهری در ۱۳ بهمن ماه ۱۲۹۸ در شهر فریمان از توابع خراسان رضوی به دنیا آمد. وی از استادان حوزه علمیه و معروفترین سخنران در دو دهه قبل از انقلاب اسلامی بود و آثار بسیاری از او بر جای مانده است.
شهید مطهری در سخنرانی ها و کتاب های خود سعی در ارائه ایدئولوژی اصیل اسلامی داشت و آثار او پس از شهادتش از اصلی ترین منابع مورد رجوع در شناسایی نظر اسلام است. این شخصیت بزرگ علمی در انقلاب اسلامی نقش موثری داشت و از سوی امام خمینی (ره) مسئول تشکیل شورای انقلاب اسلامی شد و در ۱۲ اردیبهشت ۱۳۵۸ به دست گروهک منافقین فرقان به شهادت رسید و روز شهادت او به عنوان روز معلم نامگذاری شد.
  • نویسنده : احمد جهانی