برخی تحلیگران نتیجه انتخابات ریاستجمهوری در آمریکا را متاثر از گفتار و رفتار هر یک از نامزدها در قبال آتشبس جنگ در غزه و اوکراین دانستهاند؛ این در حالی است که تأمین منافع اسرائیل از طریق لابیهای صهیونیستی در آمریکا یک اصل غیرقابل تغییر است و رئیسجمهور آمریکا موظف است به این اصل متعهد باشد.
به گزارش پردیسان آنلاین، بر اساس نظرسنجی مشترک خبرگزاری رویترز و مؤسسه نظرسنجی ایپسوس در روز پنجشنبه، «کامالا هریس» نامزد دموکراتها در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا ۴۵ درصد و دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواهان ۴۱ درصد آرا را از آن خود خواهند کرد.
این نظرسنجی در حالی چنین گزارشی را ارائه داد که به گزارش نیوزویک، تازهترین نظرسنجی سراسری و ملی در آمریکا نشان میدهد هریس، با اختلاف ۷ درصد از ترامپ جلوتر است؛ نتایج این نظرسنجی نشان میدهد که کامالا هریس ۵۰ درصد آرا را به خود اختصاص داده و دونالد ترامپ ۴۳ درصد و ۷ درصد از شرکتکنندگان هم اعلام کردند که میخواهند به فرد دیگری رأی بدهند.
برخی از تحلیلگران نتایج این نظرسنجیها را ناشی از دیپلماسی هریک از دو نامزد در برخورد با مسائل سیاست خارجی بهویژه جنگ غزه و اوکراین دانستهاند. چراکه در میتینگهای انتخاباتی هر یک از نامزدها در این باره مواضعی مطرح شده و جامعه سیاسی و نخبگانی آمریکا را به تفکر واداشته است.
حمایت تمامقد هریس از رژیمصهیونیستی و متحدان ناتو
کامالا هریس معاون جو بایدن رئیسجمهور آمریکا در سخنرانی خود در کنوانسیون ملی دموکراتها با بیان اینکه آنچه در غزه اتفاق افتاده، شوکهکننده و دلخراش است، تاکید میکند: از آنچه حق اسرائیل برای دفاع از خود میداند، حمایت خواهد کرد.
وی میافزاید: بایدن، رئیسجمهور و من برای پایان دادن به این جنگ تلاش میکنیم تا اسرائیل در امنیت باشد، گروگانها [اسرای صهیونیست] آزاد شوند، رنج غزه پایان پیدا کند و مردم فلسطین بتوانند حق خود برای منزلت، امنیت، آزادی و تعیین سرنوشت خود را به دست آورند.
هریس در ادامه با تکرار بعضی ادعاهای ضد ایرانی اظهار میکند: هرگز در انجام هر اقدامی که برای دفاع از نیروها و منافع ما در برابر ایران و گروههای مورد حمایت ایران لازم باشد، تردید نمیکنم.
نامزد دموکرات انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده اعلام میکند که اگر رئیسجمهور شود در کنار متحدان سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و اوکراین خواهد بود.
سیطره لابیهای رژیم صهیونیستی بر سیاستگذاری در آمریکا
دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوریخواه نیز در یک گردهمایی صهیونیستهای آمریکایی در نیوجرسی اعتراف مهمی میکند و میگوید: سیاست آمریکا امروز در سیطره لابیهای اسرائیلی قرار دارد و در جریان این سخنرانی در میان حامیان رژیم صهیونیستی هشدار داد که در صورت پیروزی رقیب دموکراتش، اسرائیل از بین خواهد رفت.
رئیسجمهور سابق آمریکا در جریان این مراسم که به میزبانی یکی از گروههای راستگرای مخالف یهودستیزی برگزار شد، به کامالا هریس حمله میکند و میگوید که او همیشه خواستار آتشبس و توقف جنگ اسرائیل و حماس بوده است.
ترامپ با شکننده خواندن اوضاع رژیم صهیونیستی تاکید میکند که اگر هریس پیروز شود، چپ افراطی پرچمسوز و هواداران حماس تنها در خیابانهای ما هرجومرج ایجاد نمیکنند. آنها سیاست خارجی آمریکا را در کاخ سفید اجرا خواهند کرد و اسرائیل از بین خواهد رفت.
در واقع اعتراف ترامپ به سیطره تمام عیار لابیهای اسرائیلی در سیاست آمریکا منعکسکننده وضعیتی است که این کشور در جنگ غزه با آن گرفتار شده است. وضعیتی که آمریکا را بهعنوان یک قدرت غیرمسئول در سیاست جهانی تضعیف کرده است و موجب شده تصمیمات سیاست خارجی آمریکا را خارج از الگوی ملی و تحت تأثیر کمک مالی لابیهای اسرائیلی به سیاستمداران این کشور قرار دهد.
مقامات آمریکایی به خاطر قرار گرفتن در کنار نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه، این کشور را در جهان منزوی و بدنام کردهاند و به همین خاطر این پرسش در فضای سیاسی و نخبگانی آمریکا مطرح شده که حمایت بیحد و حصر واشنگتن از تلآویو، کدامیک از منافع ملی آمریکا را تأمین میکند و همین پرسش به یکی از مطالبات مردم آمریکا از رئیسجمهور آینده این کشور بدل شده است.
دریافت کمکهای مالی با خوشخدمتی ترامپ به رژیم اسرائیل
به هر روی تأمین منافع اسرائیل از طریق لابیهای صهیونیستی یک اصل غیرقابل تغییر و واقعیت امروز سیاسی ایالات متحده است و رئیسجمهور آمریکا که با حمایت این لابیها راهی کاخ سفید میشود موظف است به این اصل متعهد باشد.
سیاست خاورمیانهای آمریکا چه بخواهد چه نخواهد به لابیهای صهیونیستی گره خورده و تأثیرات آنها بر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه غیرقابل انکار است، حتی دستور کار اعضای نهادهای مهمی چون کاخ سفید و کنگره هم در راستای اهداف و امیال لابیهای صهیونیستی تعریف میشود.
حالا خوش خدمتیهای دونالد ترامپ، برای کمپین انتخاباتی او ۱۰۰ میلیون دلار آورده داشته است بهطوری که میریام ادلسون همسر سرمایهدار صهیونیست معروف، شلدون ادلسون به ترامپ گفته است اگر به اسرائیل اجازه دهد کرانه باختری را ضمیمه اسرائیل کند و از ایجاد یک کشور فلسطینی جلوگیری کند یک میلیارد دلار به کمپین انتخاباتیاش کمک خواهد کرد.
این حمایتها تنها مختص جمهوریخواهان نیست و هر حزبی که برای رقابت در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا وارد میدان میشود باید برای برنده شدن جلب رضایت لابیهای صهیونیستی را در چنته داشته باشد، چراکه ادامه سیاست خارجی آمریکا بهویژه در منطقه غرب آسیا تا حد زیادی وابسته به حمایتهای مالی و سیاسی این لابیهاست و حضور آنها بهنوعی ورود نامزدها را به کاخ سفید تضمین میکند.
آمریکاییها به جنگ در غزه پایان نمیدهند؛ چون دستاوردی نداشتهاند
ثمانه اکوان در گفتوگو با خبرنگار پردیسان آنلاین در این باره اظهار کرد: مسائل سیاست خارجه بهطور معمول تأثیر کمی در افکار عمومی آمریکا برای رأی دادن به یک نامزد انتخاباتی دارد؛ سالهای گذشته نیز همینگونه بود که تصور میشد مذاکرات با ایران یا جنگها در سبد رأی رؤسای جمهور آمریکا تأثیر خواهد داشت، اما چنین تأثیری دیده نشد یا تأثیر بسیار کمی داشت، بنابراین میتوان گفت مسائل مربوط به سیاست خارجه آمریکا بسیار متفاوت از این مسائل در سایر کشورهای جهان است.
وی با اشاره به درگیری آمریکا در جنگ غزه و اوکراین ابراز کرد: مسلمانان در آمریکا یک سبد رأی دارند که تحت تأثیر جنگ غزه است، بنابراین همه نامزدهای انتخاباتی با توجه به جنایتهایی که در غزه شکل میگیرد و حمایتهای دولت آمریکا از این جنایتها باید این مسئله را برای افکار عمومی حل کنند که هر طور شده به این جنگ پایان میدهیم؛ بر همین اساس حزب دموکرات نامزد خود را تغییر میدهد هر چند در حوزه مسائل داخلی و سیاست خارجی کارنامه قابل دفاعی از خود نشان نداده است.
کارشناس مسائل آمریکا ابراز کرد: اعضای حزب دموکرات با معرفی خانم هریس تلاش کردند نقاط مثبت کارنامه بایدن را به نام هریس رقم بزنند تا ضمن تاکید بر تازه نفس بودن وی به مردم القا کنند که خانم هریس با جنگ مخالف است، اما در نهایت مشخص نیست که این نامزد انتخاباتی در آمریکا چه عملکردی خواهد داشت و همین ابهام موجب میشود کسانی بهدلیل جلوگیری از گسترش جنگ و ادامه مذاکرات آتشبس به خانم هریس رأی دهند، چراکه دولت آمریکا نقش مهمی در مذاکرات آتشبس دارد و همه مذاکرات هم به نام خانم هریس نوشته میشود.
وی یادآور شد: با توجه به جنبشهای اجتماعی، دانشآموزی و دانشجویی در آمریکا، اگر مذاکرات آتشبس به نتیجه نرسد و جنگ و کشتار همچنان ادامه پیدا کند، بهیقین در سبد رأی خانم هریس تأثیرگذار نخواهد بود و باید دید ترامپ چه واکنشی نشان خواهد داد، چراکه وی تاکنون تاکید کرده که با بایدن مخالف است و به سرعت به جنگ پایان میدهد، اما همچنان حمایت صددرصدی و قاطع از رژیم صهیونیستی را دارد، بنابراین باید دید کدامیک از نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری در آمریکا میتواند افکار عمومی را قانع کند که به این جنگ پایان خواهد داد.
اکوان تاکید کرد: اگر دموکراتها بتوانند تا قبل از انتخابات ریاستجمهوری آتشبسی را برقرار کنند به نفع خانم هریس خواهد بود، بنابراین حزب دموکرات بهدنبال شکلگیری آتشبس است، هرچند آتشبس زمانی شکل خواهد گرفت که اهداف رژیم صهیونیستی تأمین شده باشد.
وی درباره موانع آتشبس در جنگ غزه یادآور شد: مهمترین مانع آتشبس در این جنگ شکستی است که رژیم صهیونیستی در روز نخست عملیات هفت اکتبر از حماس خورد و در حال حاضر هر چقدر هم تلاش میکند، نمیتواند بازدارندگی گذشته را داشته باشد و در برابر حماس و کشورهای منطقه آن را بازیابی کند.
کارشناس مسائل آمریکا ادامه داد: از ابتدای جنگ غزه رژیم صهیونیستی هر روز در داخل اراضی اشغالی و جنگ با حماس درگیر شده و در خارج نیز با نیروهای مقاومت عراق، یمن، لبنان و گاهی ترکیه درگیر میشود و همه این محورهای مقاومت علیه رژیم حملاتی را داشتهاند و حالا جمهوری اسلامی ایران با عملیات وعده صادق بیشتر به این بازدارندگی رژیم صهیونیستی ضربه زده است.
وی با تاکید بر اینکه نتانیاهو به جز تلاش برای کسب بازدارندگی گذشته برای رژیم صهیونیستی بهدنبال مسائل شخصی خود نیز در این عرصه خواهد بود، گفت: وقتی جنگ تمام شود نتانیاهو باید بهدنبال فساد مالی خود به دادگاه برود و دیگر در کنف رأی نخواهد آورد و احتمالاً شخص دیگری جایگزین وی خواهد شد و حالا برای ماندن در قدرت به خاطر منافع شخصی سعی دارد جنگ را ادامه دهد.
اکوان گفت: اینکه چقدر فشار سیاسی برای آتشبس زیاد شود، بستگی به تمایل دولت آمریکا برای پایان یافتن جنگ دارد؛ آمریکاییها با وجودی که انتخابات ریاستجمهوری در پیشرو دارند و هریس نیز سعی دارد توافق آتشبس صورت بگیرد، اما به نظر نمیرسد به این جنگ پایان دهند چون جز ترور چند تن از رهبران حماس و کشتار وسیعی که در غزه صورت دادهاند هیچ دستاوردی نداشتهاند.
توجه به مسئله غزه در انتخابات آمریکا تعیینکننده نیست
علی امیدی نیز در گفتوگو با خبرنگار پردیسان آنلاین، با اشاره به اصطلاح دیپ استیت یا دولت پنهان و عمیق در علوم سیاسی اظهار کرد: حزب جمهوریخواه آمریکا حمایتی بیقید و شرط از رژیم اسرائیل دارد و به افکار عمومی اعتنا ندارد، اما حزب دموکرات شروطی مطرح میکند و گاهی به افکار عمومی هم توجهی میکند با این حال در آمریکا حمایت از رژیم اسرائیل اجتنابناپذیر است بهطوری که میتوان گفت جهان اسلام و جنبشهای عربی در واقع با آمریکا مبارزه میکنند و نمیتوان تفکیکی بین آمریکا و رژیم صهیونیستی قائل شد.
وی با بیان اینکه هر حزبی که بخواهد در آمریکا به قدرت برسد باید منافع اسرائیل را تأمین کند، افزود: اولاً رسانههای اصلی آمریکا تحت نفوذ یهودیان و لابیهای صهیونیست هستند، همچنین کاندیداها برای تبلیغات و کمپینهای انتخاباتی خود نیاز به پول دارند و این پول از لابیهای یهودی اسرائیلی تأمین میشود و در نتیجه کاندیداها از قدرت بلامنازع رژیم اسرائیل در ساختار سیاسی آمریکا آگاهی دارند و برای همین رفتار و گفتاری نخواهند داشت که اسرائیلیان را برنجاند و بر همین اساس است که میبینیم در انتخابات آمریکا هر دو نفری که رقابت میکنند تلاش دارند خود را بیشتر حامی اسرائیل نشان دهند و در مقابل رقیب خود را تخطئه کنند که نمونه آن ادعای ترامپ مبنیبر فلسطینی بودن خانم هریس است.
کارشناس مسائل بینالملل تصریح کرد: اگر یک اراده قوی در آمریکا حاکم بود میتوانست جلوی جنگ در غزه را بگیرد و آتشبس فوری را در غزه برقرار کند، اما اینگونه نیست و مقامات آمریکا تصور میکنند با ادامه عملیات رژیم اسرائیل، حماس نابود میشود که خیالی واهی است، بنابراین فرایند آتشبس هر روز به تعویق میافتد.
وی درباره موانع آتشبس یادآور شد: در اصطلاح علوم سیاسی بازی حاصل جمع جبری صفر با این مفهوم که دو طرف خواستهای دارند که غیرقابل تجمیع است را خواهیم داشت و طبق این قاعده میبینیم که از سویی رژیم اسرائیل تلاش دارد حماس را نابود کند و در عین حال در غزه حضور نظامی داشته باشد و گذرگاههای اصلی غزه و منطقه فیلادلفیا را تحت کنترل داشته باشد و از سوی دیگر حماس میگوید که اشغالگران باید از غزه خارج شوند تا آتشبس برقرار شود و طبق این قاعده این دو خواسته با یکدیگر تجمیع نمیشوند هر چند حق با حماس است و دولت یهود همواره به فلسطینیان زور گفته است.
امیدی ابراز کرد: در مورد اوکراین قضیه متفاوت است؛ ترامپ اعلام کرده که زلنسکی نمیتواند هر زمان مساعدت مالی بخواهد از آمریکا طلب کند و در نتیجه برای این جنگ شرط و شروط قائل است، البته به طور معمول حرفهایی که در بحبوحه انتخابات میزند با اقدامات بعد از تصدی پست ریاستجمهوری متفاوت است و اگر ترامپ به قدرت برسد ممکن است مصالحهای با روسیه صورت گیرد یا حداقل جنگ اوکراین روسیه فریز شود و به حالت بن بست برسد و گسترش پیدا نکند، اما اگر هریس به قدرت برسد سنت بایدن را ادامه میدهد و کماکان کشورهای ناتو را بسیج میکند تا از زلنسکی و اوکراین در جنگ علیه روسیه حمایت کنند.
وی با اشاره به تأثیر حمایت جامعه نخبگانی از فلسطین بر نتیجه انتخابات آمریکا گفت: هرچند رأی نخبگان و مردم آمریکا با دیدن کشتار مظلومانه زنان و کودکان غزه در شبکههای اجتماعی و رسانهها در نتیجه این انتخابات کشور مؤثر است، اما توجه آنها به مسئله غزه و رأی آنها تعیینکننده نیست، در حقیقت جنگ غزه یک متغیر میانجی تعدیلکننده است و بهیقین تأثیر دارد و کاندیدایی که از جنایتهای رژیم صهیونیستی حمایت میکند با کاندیدایی که خواستار پایان جنایتها است برای مردم متفاوت است، اما این جنگ متغیرکننده در نتیجه انتخابات نیست.
کارشناس مسائل بینالملل با بیان اینکه تاکنون طبق نظرسنجیها خانم هریس با حدود ۲ درصد اختلاف از ترامپ جلوتر است، خاطرنشان کرد: به نظر میرسد شانس خانم هریس برای پیروزی در انتخابات بیشتر باشد و برنده این رقابتها قرار بگیرد.
به هر روی بررسیها نشان میدهد سیاست خارجی آمریکا امروز در چنبره تلآویو گرفتار است و میتوان گفت ابرقدرتی که دیپلماسی آن بهطور کامل وابسته و تحت تأثیر یک دولت دیگر قرار داشته باشد دیگر ابرقدرت نخواهد بود و نقش خود را واگذار کرده است، بهطوری که ایالات متحده با قرار گرفتن در کنار نسلکشی رژیم اسرائیل در غزه، به بهای از دست رفتن تمام اعتبار هنجاری و قدرت اخلاقیاش در دوران پساجنگ سرد و بیاعتباری در شورای امنیت سازمان ملل، خود را در سطح بیسابقهای در جهان منزوی کرد.
به گزارش پردیسان آنلاین، آمریکاییها روز سهشنبه پنجم نوامبر ۲۰۲۴ مصادف با پانزدهم آبان ۱۴۰۳ برای انتخاب رئیسجمهور بعدی آمریکا به پای صندوقهای رأی میروند.
جو بایدن ۸۱ ساله بهعنوان چهلوششمین رئیسجمهور آمریکا که در مناظره اخیر خود با دونالد ترامپ رئیسجمهور سابق ایالات متحده رسوایی به بار آورد، تحت فشار همحزبیهای خود در بیستویکم ژوئیه ۲۰۲۴ از رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری این کشور کنارهگیری و از معاون خود، کامالا هریس حمایت کرد و حالا هریس نامزدی در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا از سوی حزب دموکرات را بهطور رسمی پذیرفته و با ترامپ برای ورود به کاخ سفید رقابت خواهد کرد.
Friday, 22 November , 2024