ساماندهی کودکان کار و متکدیان در قزوین ضروری است

منوچهر حبیبی عصر سه‌شنبه در جلسه کارگروه تخصصی امور اجتماعی و فرهنگی سلامت خانواده با اشاره به وجود کودکان کار و متکدیان در جامعه، افزود: بسیاری از متکدیان و کودکان خیابانی افرادی سودجو و فرصت طلب هستند که باید به سرعت ساماندهی شوند.
حبیبی ادامه داد: دستگاه‌های اجرایی عضو این کارگروه و متولی بحث ساماندهی کودکان کار و خیابانی باید وضعیت فعلی این معضل را به دقت تبیین کرده و آیین نامه‌ها و دستورالعمل‌های موجود را اجرا کنند.
وی با بیان اینکه پدیده کودکان کار و خیابانی موضوعی همه‌گیر است، افزود: باید با برنامه ریزی مناسب نظیر برنامه‌های آموزشی، ایجاد مراکز ویژه پذیرش و نگهداری، اطلاع رسانی و آگاهی عمومی، شناسایی خانواده‌های آسیب دیده و اعمال حمایت‌های اقتصادی و معنوی با این پدیده اجتماعی مقابله کرد.
این مسوول در ادامه به بحث کرونا پرداخت و گفت: در شرایط فعلی که جامعه با بیماری کرونا درگیر است بسیاری از خانواده‌ها دچار آسیب‌های روحی و روانی شده اند و باید با تقویت نشاط اجتماعی و امید در جامعه برای رفع این آسیب‌ها تلاش کنیم.
حبیبی افزود: در دوران پسا کرونا نشاط اجتماعی یک ضرورت انکار ناپذیر است ولی نباید همه چیز را با مصایب کرونا گره بزنیم بلکه باید تلاش کنیم زندگی در جامعه ساری و جاری باشد.
وی تاکید کرد: البته در برنامه ریزی‌ها باید نیم نگاهی به پیوست کرونا داشته باشیم تا بتوان از این وضعیت خارج شد.
این مسوول تصریح کرد: برای به حداقل رساندن آسیب‌های مختلف بیماری کرونا باید کمیته سلامت و روان اجتماعی با مسوولیت دانشگاه علوم پزشکی استان شکل بگیرد و با برنامه ریزی برای رفع این آسیب‌ها اقدام کند.

ساماندهی متکدیان کار یک دستگاه خاص نیست

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین نیز در این جلسه تکدی گری را از آسیب‌های اجتماعی عنوان کرد و افزود: حضور متکدیان در سطح شهر علاوه بر مخدوش کردن چهره شهر، آسیب‌های اجتماعی زیادی را نیز به دنبال خواهد داشت.
مریم بیدخام افزود: بر اساس قانون تکدی گری و سوء استفاده ابزاری از کودکان جرم محسوب می‌شود چون متکدیان و کودکان خیابانی در سطح شهر چهره ناخوشایندی ایجاد کرده ‌و آرامش روان شهروندان را سلب کرده‌اند.
بیدخام ادامه داد: ساماندهی متکدیان برعهده یک دستگاه و نهاد خاصی نیست و نیاز به یک اراده جمعی دارد بنابراین تمامی ادارات و نهادهای ذیربط باید در راستای جمع آوری و ساماندهی کودکان خیابانی و متکدیان همکاری لازم را داشته باشند.
وی فرهنگ سازی را یکی از مطالب اساسی در ریشه کنی تکدی گری در استان اعلام کرد و افزود: باید با فرهنگ سازی و آگاهی بخشی به جامعه و شفاف سازی کارهای انجام شده، فرهنگ کمک نکردن به متکدیان حرفه ای را در جامعه گسترش دهیم.
بیدخام تصریح کرد: هم اکنون ۲۱۷ کودک کار و یک صد متکدی در سطح استان شناسایی شده که ساماندهی آنها نیازمند عزم همگانی است.
وی اضافه کرد: دستگاه‌هایی مانند بهزیستی و شهرداری بر اساس قوانین بالا دستی، ملزم هستند که در بحث ساماندهی متکدیان و کودکان خیابانی اهتمام جدی داشته باشند.
این مسوول یادآور شد: نیروی انتظامی، دادگستری، اداره کار، بیمه خدمات درمانی، تامین اجتماعی، هلال احمر، صدا و سیما و کمیته امداد و بهزیستی از جمله دستگاه‌هایی هستند که طبق قانون، باید برای ساماندهی و حمایت از کودکان کار اقدام کنند.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=80893

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: