سبک زندگی در هر کشور متفاوت است و در نتیجه قانون خواب برای فرزندان ما نیز متفاوت خواهد شد. همه ما با توجه به کشور و فرهنگی که داریم، ممکن است برای کودکانمان ساعات خواب متفاوتی را در نظر بگیریم که در این قسمت از خانواده پلاس نمناک قصد داریم قانون خواب را در بعضی از کشور ها بررسی کنیم.
نیوزلند
کسانی که در نیوزلند زندگی می کنند، معمولاً زودترین تایم خواب را برای فرزندانشان در نظر می گیرند که میانگین این تایم ساعت ۷:۲۸ دقیقه است. فرزندان آن ها باید یک روتین حمام، کتاب و سپس خواب را پشت سرهم طی کنند. آن ها عقیده دارند که بچه ها هر چقدر زودتر بخوابند و غذا بخورند، خواب آن ها با کیفیتتر است و هنگام صبح هم زودتر از خواب بیدار می شوند و روزشان را بهتر شروع می کنند. آن ها عصرها نیز با بچه ها زمان خوبی را سپری می کنند. بچه ها حتماً باید در اتاق جداگانه بخوابند و خودشان می فهمند که چه زمانی وقت خوابیدن است.
اسپانیا
کسانی که در اسپانیا زندگی می کنند، دیرترین تایم خواب را در کل جهان دارند. آنها ساعت ۱۰ شب بچه هایشان را به رختخواب می برند و این نسبت به خیلی از کشور ها زمان بسیار دیری است اما معمولا بعد از ناهار، یک چرت کوتاه می زنند و دوباره به کار مشغول می شوند. عصر ها همزمان زیادی را در کنار خانواده هستند و به آن ها شام می دهند. به خاطر همین همه چیز تا ساعت ۱۰ شب طول می کشد تا بچه ها برای خواب آماده باشند و روتین خاصی برای خوابیدن دارند.
هلند
مسئله خواب در هلند خیلی جدی گرفته می شود و برای کودکان و بزرگسالان قبل از خواب روتین وجود دارد. روتین آن ها حمام، کتاب و سپس خواب است و حتما باید آن را رعایت کنند. وقتی کودکانشان را به تخت خواب می برند که تمام این روتین را انجام داده اند. فرزندان شان هم زود از خواب بیدار می شوند، غذا می خورند و وقت زیادی در طول روز دارند و شب ها زود به رختخواب می روند.
ژاپن
در ژاپن کودکان باید زود بخوابند. معمولاً زمانی که کودک سن کمی دارد، نزدیک پدر و مادرش می خوابد تا به نیازهایش رسیدگی شود. معمولاً تا سن نوجوانی هم کنار آن ها می ماند. زمان خواب در ژاپن خیلی زود نیست و شاید تا دیر وقت طول بکشد و همه سرِ یک ساعت می خوابند و کوچک و بزرگ تفاوتی ندارد.
آمریکا
امریکایی ها روتین مخصوصی برای خواب بچه ها دارند و سعی می کنند تا روتین سالمی برایشان ایجاد کنند. بچه های آمریکایی تقریباً ساعت هشت و نیم شب به رختخواب می روند و روتین آن ها منحصر به فرد است. آن ها قبل از خواب باید دندان های شان را مسواک بزنند و کتاب بخوانند. معمولاً خوابیدن بچه ها کنار پدر مادر اصلا رایج نیست و هر کدام اتاق شخصی را از همان دوران کودکی دارند و پدر و مادر تاکید دارند که کودک مستقل بخوابد.
آفریقای جنوبی
در آفریقای جنوبی هم؛ روتین مشخصی برای خواب بچه ها در نظر می گیرند. جالب تر اینکه در آفریقای جنوبی صرفه جویی در مصرف آب خیلی توصیه می شود، بنابراین هیچ کس اجازه این را ندارد که هر روز دوش بگیرد. بچه ها هم در سن پایین به تنهایی به حمام نمی روند تا آب زیادی هدر نرود، بنابراین حمامِ قبل از خواب رایج نیست اما خانواده به تمیزی و بهداشت سلامتِ بچه ها خیلی اهمیت می دهند و هنگام خواب برای آن ها کتاب یا لالایی می خوانند.
آرژانتین
آرژانتین جزء آن دسته از کشورهایی است که همه مهمانی ها هنگام شب برگزار می شود. آنها دیر شام می خورند و دیر به رختخواب می روند. کودکان کشور آرژانتین از ساعت ۱۰ به بعد به رختخواب می روند و احتمال این که با خواهر و برادر و پدر و مادر یکجا بخوابند بسیار زیاد است.
فرانسه
فرانسه یکی از کشور هایی است که خیلی برای خوابیدن بچه ها سخت نمی گیرند؛ البته روتین های مخصوص به خودشان را دارند. اکثر خانواده ها سعی می کنند که هنگام خواب اتاق جداگانه ای برای فرزندشان در نظر بگیرند و آن ها را تنها بگذارند. آنها به استقلال بچه ها زیاد اهمیت می دهند.
ساعات خواب بچه ها در چند کشور دیگر
ساعت خوابیدن در کشور های مختلف و میزانِ ساعتی که کودک می خوابد، متفاوت است. به طور مثال؛ در استرالیا بچه ها حدود نه و نیم ساعت هر شب می خوابند یا در کره به طور میانگین بین ۷ تا ۸ ساعت می خوابند.
در روسیه بچه ها ساعت ۱۰ شب به رختخواب می روند و ۸ صبح روز بعد به مدرسه می روند. بچه های کشور مصر هر شب فقط ۶ ساعت می خوابند. البته هنگام عصر هم چند ساعتی می خوابند.
جالب تر این که در کشور هایی مثل نپال بچه ها حدود ۴ صبح از خواب بیدار می شوند و به محل کار می روند و به خانواده هایشان کمک می کنند و بعد به مدرسه می روند.
در فرانسه هم بچه ها اجازه دارند تا زمانی که پدر مادر بیدار هستند؛ بیدار بمانند.
خوابیدن بچه در کنار والدین یا مستقل؟
در جوامع مدرن و در کشور های بزرگی مثل سنگاپور و بخش هایی از اروپا؛ کودکان یا حتی نوزادان در اتاقِ مخصوص به خودشان می خوابند و از خانواده و والدین جدا هستند. این نظم و این قانون توسط بسیاری از روانشناسان توصیه می شود و خانواده ها پیشنهاد می کنند که کنار فرزندان شان نخوابند.
البته زمانی که فرزند هنوز در دوره نوزادی است، می توانند یک تخت جداگانه برایش در نظر بگیرند و کمی بعد هم؛ اتاق خوابش را جدا کنند.
به عنوان مثال مردم هلند باور دارند که اگر بچه ها تنها و در اتاق خودشان بخوابند، خواب با کیفیت تری دارند. در صورتی که ژاپنی ها و کره ای ها ترجیح می دهند که هنگام خواب در کنار کودک شان باشند.