سید حسن حسینی روز شنبه در گفتگو با خبرنگار پردیسان نوین افزود: برای جمع آوری و دفن زباله، دهیاریهای این شهرستان باید به ازای تحویل هر کیلو زباله در ایستگاه میثاق، ۴۶۰ ریال به شهرداری مشهد بپردازند که برخی روستاها از پس این هزینه بر نیامدهاند.
وی ادامه داد: به عنوان مثال روستای دهبار با حدود ۸۰ خانوار جمعیت و توان مالی اندک دهیاری، قدرت تامین هزینه تحویل زبالههای خود را ندارد و زبالهها در ۲ کیلومتری روستا دفن میشود.
وی گفت: از مجموع ۴۳ روستای این شهرستان حدود ۱۰ دهیاری درآمد مالی مناسبی دارند و بقیه با تحویل زبالهها دچار مشکل میشوند که از این تعداد ۱۵ روستا برای رهایی از هزینهها به دفن پسماند خود روی آوردهاند.
حسینی افزود: البته هیچیک از موارد دفن زباله در روستاهای این شهرستان نزدیک منابع آب یا زیرزمینی مشهد از جمله دشت ارغوان نبوده است و برای دریافت تخفیف در هزینه تحویل زباله نیز با شهرداری مشهد رایزنی شده است.
وی ادامه داد: براساس قانون، شهرداریها و دهیاریها میتوانند هزینه جمع آوری زباله را از تولیدکننده آن دریافت نمایند لذا مقرر گردید روستاهایی که اقدام به دریافت ورودی از گردشگران میکنند از محل این درآمد هزینه دفع اصولی پسماند خود و گردشگران را بپردازند.
شهرستان طرقبه شاندیز (بینالود) نزدیکترین قطب گردشگری به مشهد و منطقه تفرجگاهی برخوردار از جاذبههای طبیعی کوهستانی، چشم اندازهای سرسبز، رودخانه و هوای مطبوع است.
بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۹۵ این شهرستان ۷۰ هزار نفر جمعیت دارد که به صورت مساوی در ۲ بخش شاندیز و طرقبه تقسیم شده است. ۲۰ هزار نفر از مردم این شهرستان ییلاقی در روستاها ساکن هستند.