زاکانی: مجلس دنبال تکلیف ساخت ۴ میلیون مسکن است

علی رضا زاکانی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران در قم، افزود: در این طرح سالانه ۳۵۰ هزار مسکن در قالب ایجاد تسهیلات بصورت مشارکتی و ۶۵۰ هزار واحد نیز بصورت تکلیفی به دولت ابلاغ خواهد شد.

زاکانی تاکید کرد: همچنین در طرح جوانی جامعه، مجلس تلاش می کند مبحث مسکن را از بخش سبد زندگی مردم خارج کند و شرایط برای خرید واحد مسکونی برای هر جوانی که اراده ازدواج کرده باشد، مهیا شود.

به گفته وی، مشکل اصلی بازار مسکن امروز سوداگری در این بخش است.

وی در ادامه تاکید کرد: بودجه پیشنهادی سال آینده ۲ هزار و ۴۳۶ میلیارد تومان است که از بین ۹۳۰ میلیارد تومان مربوط به بخش عمومی و بقیه نیز بودجه شرکت ها است.

نماینده قم در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: همزمان با مخالفت ها و انتقادات از بودجه سال ۱۴۰۰، مقام معظم رهبری هم طی نامه ای شروطی را برای اصلاح بودجه صادر کرد.

زاکانی ابراز کرد: شورای نگهبان نیز در برابر اصلاح بودجه توسط مجلس شورای اسلام جهت گیری مثبتی داشت و چنین اجازه ای به مجلس داده شده است.

به گفته وی، با قطعی شدن اصلاح بودجه پیشنهادی ۱۴۰۰، مجلس باید بصورت عقلانی این روند را دنبال کند و با زبان گویا با مردم صحبت نماید.

زاکانی خاطرنشان کرد: خلق منابع درآمدی اساس کار امروز کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی است و در این کمیسیون برخی نقاط معیوب بودجه سال آینده مانند حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در دستور کار اعضا قرار گرفته تا جلوی رانت ارزی در این بخش گرفته شود.

وی اضافه کرد: در سال ۹۸، ۱۵ میلیارد دلار و در سال جاری ۹ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی توسط دولت برای خرید دارو، روغن خام و نهاده های دامی تخصیص یافته است.

به گفته وی، تخصیص نادرست ارز و معیوب بودن سیستم واگذاری سبب شده تا در برخی اوقات شاهد افزایش نجومی قمیت ها مانند قیمت مرغ و غیره باشیم.

وی در ادامه با تاکید بر ضرورت پایه ریزی شکل جدیدی از بودجه بندی در کشور، بیان کرد: ۷۰ درصد سپرده های بانکی مربوط به یک درصد مردم  و نود درصد کل سپرده های بانکی هم به ۴ درصد سرمایه داران اختصاص دارد.

زاکانی یادآور شد: قشر مستضف و متوسط جامعه ماهانه یک کیلوگرم گوشت و سرمایه داران کشور ۹۹ کیلو به صورت متوسط گوشت مصرف می کنند.

به گفته زاکانی، هدف مجلس از بودجه سال آینده حذف مدار تبعیض آمیز موجود در کشور و حرکت در مسیر عدالت اقتصادی است.

رییس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برای اولین بار در طول ۴۰ سال گذشته، فاصله بین درآمد و هزینه دولت به ۴۰ هزار میلیارد تومان رسیده بود.

وی  افزود: مجلس شورای اسلامی مسیری را در تصویب بودجه سال آینده دنبال می کند که عموم مردم مشکلات معیشتی کمتری داشته باشند.

به گفته وی، در بودجه سال آینده فروش یک میلیون بشکه نفت به قیمت ۴۰ دلار سهم هزینه های عمومی دولت است و بقیه آن باید در صندوق توسعه ملی ذخیره و صرف بدهی های دو سال گذشته دولت به این صندوق شود.

رییس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، گفت: مجلس محدودیت و سقفی برای فروش نفت نخواهد گذاشت و فقط دولت باید به صورت شفاف محل درآمد و هزینه کرد خود را از فروش نفت به هر میزانی که ممکن باشد را مشخص نماید.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اجناسی که وارد گمرک با هم دیگر تفاوت دارند و دسته اول که با نرج ترجیحی وارد کشور می شوند باید با نرخ حقوق گمرکی محاسبه شوند و بقیه واردات که با ارزهای آزاد، نیمایی و سنایی انجام می شود با ارز نیمایی محاسبه خواهد شد.

به گفته وی، ۳۵ میلیارد دلار حجم واردات کشور با نرخ نیمایی، ارز سنایی و ارز آزاد است و نرخ گمرکی این سه دسته برای حرکت در مسیر عدالت اجتماعی دیگر نباید با حقوق گمرکی که بر پایه ارز ۴۲۰۰ تومانی است محاسبه گردد.

وی ابراز کرد: ۴۰ هزار میلیارد تومان برای حقوق گمرکی اجناس وارداتی با ارز غیرترجیحی در بودجه سال آینده پیش بینی شده است.

زاکانی خاطرنشان کرد: در بخش اصلاحیه بودجه سال آینده، مجلس ۲۰۰ هزار میلیارد تومان منابع جدید درآمدی را پیش بینی کرده است.

وی بیان داشت: در اصلاحیه بودجه سال آینده ۴۰ هزار میلیارد تومان برای واردات دارو در نظر گرفته شده است، پیشنهاد دولت در این بخش ۳۸ هزار میلیارد تومان بود.

زاکانی ابراز کرد: هدف اصلی مجلس در بودجه سال آینده جلوگیری از بودجه متورم تورم زا است.

وی گفت: اقتصاد ایران در سال ۹۹ نسبت به دو سال قبل از آن ۱۱ درصد کوچک تر شده است.

فاجعه ای بنام فرار مالیاتی 

زاکانی گفت: فرار مالیاتی یک فاجعه بزرگ در کشور است و بیشترین فرار مالیاتی هم مربوط به ثروتمندان است، سالانه بین ۴۰ تا ۲۰۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در ایران روی می دهد.

به گفته وی، در بودجه سال آینده تلاش می شود تا بخشی از منابع درآمدی تامین شود در عین حال بخشودگی مالیاتی برای اصناف هم به دلیل رکود دو ساله اقتصادی در نظر گرفته شده است.

وی اظهار داشت: سلیبریتی ها با درآمد بالای ۵۰۰ میلیون تومان باید طبق قانون مالیات بپردازند در حالی که فرار مالیاتی در این عرصه نمایان است.

زاکانی با اشاره به فاصله زیاد بین حقوق بازنشستگان لشگری و کشوری با بازنشستگان تامین اجتماعی، اظهار داشت: در بودجه سال آینده تلاش می شود درآمد این افراد تقویت شود و اختلافات فاحش کاهش یابد.

رییس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی مساله بودجه سال آینده حوزه علمیه را مورد توجه قرار داد و مدعی شد که در بودجه مراکز فرهنگی و آموزشی کشور دچار نوعی بودجه کاریکاتوری و غیرواقعی شده است.

وی افزود: بودجه نهادهای مذهبی و فرهنگی باید دقیقا در ذیل سرفصل های جاری آن پیش بینی شود. بسیاری از نهادهای دینی برغم فعالیت های آموزشی از بودجه های اندک فرهنگی برخودار می شوند.

به گفته زاکانی، بودجه حوزه های علمیه و موسسات دینی در مقایسه با بودجه مراکز آموزش عالی و دانشگاه ها بسیار ناچیز است و نوعی بی عدالتی در تخصیص بودجه در آن احساس می شود.

وی در ادامه مساله بازار سرمایه را مورد توجه قرار داد و گفت: بورس شرایط بسیار مطلوبی نسبت به سپرده گذاری در بانک دارد و میزان سوداگری در آن کمتر از موسسات مالی و اقتصادی است.

زاکانی بیان کرد: یکی از عوامل سقوط بورس این است که ۷۷ درصد از سرمایه های مردم به بازار ثانویه سوق داده شده است.

وی گفت: جهت گیری مجلس رونق بورس است اما رونق گرفتن این بازار بسیار سخت و دشوار است./

علی رضا زاکانی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران در قم، افزود: در این طرح سالانه ۳۵۰ هزار مسکن در قالب ایجاد تسهیلات بصورت مشارکتی و ۶۵۰ هزار واحد نیز بصورت تکلیفی به دولت ابلاغ خواهد شد. زاکانی تاکید کرد: همچنین در طرح جوانی جامعه، مجلس تلاش می کند مبحث مسکن را از بخش سبد زندگی … Continue reading زاکانی: مجلس دنبال تکلیف ساخت ۴ میلیون مسکن است

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=124297

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: