به گزارش پردیسان آنلاین و به نقل از شرکت ملی نفت ایران، حمید بورد در نشست مشترک با مدیران ارشد نفتی جزیره خارک با قدردانی از تلاشگران عملیاتی شرکت پایانههای نفتی ایران، متذکر شد که روند صادرات نفت بهصورت مطلوب در جریان است و تحولات منطقهای نمیتواند خللی در عزم و اراده کارکنان صنعت نفت برای عمل به وظایف محوله ایجاد کند.
وی با اشاره به موقعیت کلیدی جزیره خارک در فرایند تولید و صادرات نفت، افزود: خارک حلقه نهایی زنجیره تولید نفت است و حاصل تلاش همه نیروهای صنعت نفت در این منطقه به بار مینشیند.
معاون وزیر نفت ادامه داد: خارک تنها یک پایانه صادراتی نیست، بلکه تسهیلات فراورشی سه میدان بزرگ نفتی کشور یعنی ابوذر، فروزان و درود نیز در این منطقه انجام میشود که این مسئله اهمیت خارک را دوچندان کرده است.
بورد با اشاره به آمادگی کامل این مجموعه برای توسعه و نوسازی زیرساختها در خارک گفت: از انجام تعمیرات اساسی تا پیشبرد پروژههای تحقیقاتی، همه امکانات برای افزایش ظرفیت در این منطقه بسیج شدهاند.
وی با بیان اینکه بخش مهمی از معیشت مردم خارک وابسته به صنعت نفت است و اگرچه این رابطه دوسویه بوده، اما خدمت مردم شریف و نجیب این منطقه به صنعت نفت و کشور، کمنظیر و ارزشمند است و این شرکت قدردان آنهاست، افزود: در حیطه مسئولیتهای اجتماعی، از تمام توان مجموعه برای خدمترسانی به مردم استفاده خواهیم کرد. در این رابطه، شرکت پایانههای نفتی ایران نیز توانسته با بهرهمندی از سازمانی مستقل در حوزه مسئولیتهای اجتماعی، به صورت مقتدرانه در این حوزه ایفای نقش کند.
جزیره خارک به علت نزدیکی به مناطق نفتخیز، موقعیت خوب دریایی و عمق مناسب برای پهلوگیری نفتکشهای عظیم، مناسبترین مکان برای صدور و بارگیری نفت خام تشخیص داده شد و پس از عقد قرارداد با کنسرسیوم نفت، در سال ۱۳۳۷ نخستین اقدامها پروژه ساخت اسکلههای بارگیری و مخازن ذخیره سازی نفت خام در آن آغاز شد و نخستین قطره نفت خام در سال ۱۳۴۰ وارد این جزیره شد. پایانه نفتی خارک تا سال ۱۳۷۸ توسط شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب اداره میشد.