روند بارش تنها در ۶ استان کشور مثبت ثبت شد + جدیدترین پیش بینی بارش‌ها در ایران

در هفته پانزدهم از سال زراعی جاری و از تاریخ دهم تا شانزدهم دی، بارش شش استان کشور بیشتر از میانگین بارش بلندمدت ثبت شد و پیش‌بینی می‌شود تا سی‌ام دی، بارش در بیشتر استان‌های غرب و جنوب غرب کشور و شرق خزر، کمتر از نرمال و در سایر مناطق، در محدوده نرمال تا بیشتر از نرمال باشد.

به گزارش پردیسان آنلاین، در هفته پانزدهم از سال زراعی جاری و از تاریخ دهم تا شانزدهم دی، در بیشتر مناطق کشور بارش رخ داده است.

میانگین بارش استان اصفهان ۱.۹ میلی‌متر، خراسان جنوبی ۵.۷ میلی متر، قم ۱.۶ میلی‌متر، کرمان ۷.۲ میلی‌متر، گیلان ۰.۲ میلی متر و یزد ۶.۴ میلی‌متر از میانگین بارش بلند مدت در طی این هفته بیشتر و میانگین بارش کشور نسبت به بلند مدت ۲.۶ میلی‌متر کمتر بوده است.

بیشینه بارش تجمعی این هفته در ایستگاه طالوار در استان هرمزگان به میزان ۱۲۵ میلی‌متر، ایستگاه بالارود سیاهکل در استان گیلان به میزان ۱۰۳.۵ میلی‌متر و ایستگاه فیض آباد راور در استان کرمان به میزان ۹۳ میلی متر ثبت شده است.

روند بارش تنها در ۶ استان کشور مثبت ثبت شد + جدیدترین پیش بینی بارش‌ها در ایران

بارش دریافتی بیشتر استان‌ها در شرایط نرمال تا کمتر از آن ثبت شد

نقشه زیر، انحراف مجموع بارش تجمعی هفته پانزدهم از سال زراعی جاری نسبت به بازه زمانی مشابه بلند مدت (۱۳۹۹-۱۳۷۰) را نشان می‌دهد که مطابق با این نقشه، انحراف بارش دریافتی نسبت به بلند مدت در طی این هفته در بیشتر استان‌های کشور در شرایط نرمال تا کمتر از آن بوده است.

استان‌های خراسان جنوبی، یزد، سیستان و بلوچستان و قم، در بخش‌هایی از مساحت خود بارش بیشتر از نرمال تا بیش از ۴۰ میلی متر داشته‌اند.

در این مدت، استان‌های گیلان، مرکزی، اصفهان، فارس، کرمان و هرمزگان، در بخش‌هایی از مساحت خود بارش بیشتر از نرمال تا بیش از ۶۰۰ میلی متر و در بخش‌های دیگر بارش کمتر از نرمال تا ۴۰۰ میلی متر داشته‌اند.

به جز استان‌های خراسان رضوی در بیشتر مساحت و خراسان شمالی، سمنان، اردبیل و آذربایجان شرقی در بیشتر مساحت، که در شرایط نرمال بوده‌اند، سایز استان‌های کشور در بخش‌هایی از مساحت خود بارش کمتر از نرمال تا بیش از ۸۰ میلی‌متر داشته‌اند.

روند بارش تنها در ۶ استان کشور مثبت ثبت شد + جدیدترین پیش بینی بارش‌ها در ایران

خشکسالی نرمال تا ضعیف در بیشتر استان‌ها

نقشه زیر بیانگر وضعیت خشکسالی طبق شاخص کوتاه مدت مؤثر ۱۴ روزه EDI است که این نقشه نشان می‌دهد بیشتر استان‌های کشور از نظر شاخص مؤثر خشکسالی در شرایط نرمال تا خشکسالی ضعیف تا شدید بوده‌اند.

استان‌های خراسان رضوی و جنوبی، آذربایجان غربی، زنجان، کردستان، مرکزی، قم، اصفهان، یزد، کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان، در بخش‌هایی از مساحت خود ترسالی خفیف تا شدید و در بخش‌هایی دیگر، خشکسالی ضعیف تا متوسط داشته‌اند.

طی این مدت، سایر استان‌های کشور نیز در تمام یا بخش‌هایی از مساحت خود خشکسالی ضعیف تا شدید داشته‌اند.

روند بارش تنها در ۶ استان کشور مثبت ثبت شد + جدیدترین پیش بینی بارش‌ها در ایران

ثبت روند کاهشی دما در بیشتر استان‌های کشور

نمودار و نقشه زیر بیانگر اختلاف میانگین دمای هفته پانزدهم از سال زراعی جاری با میانگین دما در بلند مدت (۱۳۹۹ – ۱۳۷۰) در هفته مشابه برای کشور و استان‌ها است که در کشور، شاهد یک درجه سانتی‌گراد کاهش دما بوده‌ایم و بیشتر استان‌ها روند کاهش دما داشته‌اند.

بیشترین بی‌هنجاری مثبت دمای میانگین هفته مربوط به استان گیلان به میزان ۰.۷ درجه سانتی‌گراد و بیشترین بی‌هنجاری منفی دما مربوط به استان یزد به میزان ۲.۵ درجه سانتی‌گراد بوده است.

استان‌های گلستان، هرمزگان و مازندران نیز تغییر دمایی محسوسی نسبت به میانگین بلند مدت خود نداشته‌اند.

روند بارش تنها در ۶ استان کشور مثبت ثبت شد + جدیدترین پیش بینی بارش‌ها در ایران

روند بارش تنها در ۶ استان کشور مثبت ثبت شد + جدیدترین پیش بینی بارش‌ها در ایران

جدیدترین پیش بینی بارش‌ها در ایران

بارش تا سی‌ام دی در بیشتر استان‌های غرب و جنوب غرب کشور و شرق خزر، کمتر از نرمال و در سایر مناطق در محدوده نرمال تا بیشتر از نرمال است.

میانگین بارش کشور از یکم تا هفتم بهمن، بیشتر از نرمال است، به طوری که در بخش‌هایی از جنوب غرب گرایش به کمتر از نرمال دارد و بارش در استان‌های غربی و نوار جنوبی کشور نرمال و در سایر مناطق بیشتر از نرمال است و در این هفته، سهم بارش برف در مناطق مرتفع بیشتر از نرمال است.

از هشتم تا چهاردهم بهمن، بارش‌ها کمتر از نرمال است، به طوری که در بعضی مناطق شرقی و جنوبی کشور در محدوده کمتر از نرمال، دو سوی البرز مرکزی بیشتر از نرمال و در سایر مناطق در محدوده نرمال است.

میانگین بارش از پانزدهم تا بیست‌ویکم بهمن نیز کمتر از نرمال خواهد بود، به طوری که در استان‌های واقع در راستای شرق و مناطقی از جنوب و جنوب غرب کشور کمتر از نرمال، در نیمه غربی سواحل خزر و استان اردبیل بیشتر از نرمال و برای سایر مناطق در محدوده نرمال پیش بینی شده است.

سرمای هوای تا کی ادامه دارد؟

میانگین دمای هوای کشور تا سی‌ام دی بیشتر از نرمال است و بیشترین افزایش دما در یک سوم شمالی و دامنه شرقی زاگرس میانی رخ می‌دهد، همچنین دمای هوا در مناطقی از نیمه جنوبی کشور در محدوده نرمال است.

میانگین دمای هوا از یکم تا هفتم بهمن، کمتر از نرمال است، به طوری که به جز مناطق محدودی از شمال غرب، برای سایر مناطق تا ۳ درجه سانتی‌گراد کمتر از نرمال پیش بینی شده است و با توجه به پیش بینی دمای کمتر از نرمال، بخش قابل توجهی از بارش‌ها در مناطق مرتفع به شکل برف خواهد بود.

دمای هوای هفته سوم و چهارم آتی نیز در نوار شرقی و مناطق محدودی از مرکز و شمال شرق کشور ۱ تا ۳ کمتر از نرمال، در نوار غربی و جنوبی کشور تا ۳ بیشتر از نرمال و در سایر مناطق در محدوده نرمال خواهد بود.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=317289

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: