به گزارش خبرگزاری پردیسان آنلاین، میگویند مردم اصفهان حسابگرند و موقع خرج کردن شاید سختتر دست در جیب خود کنند اما زمانی که به کتاب قطور تاریخ نصفجهان نگاهی حتی گذرا میاندازیم، در خط به خط آن چیزی جز ایثار و فداکاری و از خود گذشتگی نمیبینیم.
از روزهای پیش از پیروزی انقلاب اسلامی گرفته که جوانان مکتب روحالله پا در رکاب امام خویش شجاعانه به دل ظلمات حکومت پهلوی زده و حتی جان خود را فدا کردند تا روزهای دفاع مقدس و فدا شدن ۲۳ هزار لاله در مسیر ولایت؛ آنها فدا شدند اما نباید ماجرایشان در میان روایات جعلی این روزها فدا شود، باید نسل به نسل به پای قصه آن ۳۷۰ مادری نشست که در ۲۵ آبان فرزندانشان بر دستان قدرشناس مردم این خاک تشییع شدند، باید به پای حرف جوانان آن روزها و سپیدموی این روزها نشست که جوانی خود را خرج این مسیر کردند.
حاج احمد سالک یکی از آن جوانان دیروز است؛ او که روزی از همان جوانان پابهکار مکتب روحالله بوده و به رسم معرفت صحبت خود را با تعبیری از امام (ره) در وصف مردم اصفهان آغاز و اظهار میکند: امام بیان کردند «شما در کجای دنیا میتوانید جایی را مثل استان اصفهان پیدا کنید؟ همین چند روز پیش، فقط در شهر اصفهان حدود سیصد و هفتاد نفر را تشییع کردند.» و این تعبیر بزرگترین تعریفی است که شخصی از مردم پیشکسوت انقلابی و بابصیرت اصفهان بیان کرده است.
این مبارز روزهای انقلاب با بیان اینکه علیرغم برخی شایعاتی که برای مردم اصفهان مطرح میشود، باگذشتترین و بابصیرتترین مردم اصفهانیها هستند و در این راستا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی حدود ۲۰۰ شهید داشتیم، ادامه میدهد: شهید مغربی در چهارباغ خواجو توسط حکومت نظامی تیمسار ناجی، شهید موحدیان در خیابان آب ۲۵۰، شهید نوابیمنش در منزلش با گلوله و شهید نمنبات نیز در خیابان ابنسینا به شهادت رسید.
وی ادامه خاطرنشان میکند: مردم اصفهان پیشکسوت هستند زیرا اولین حکومت نظامی کشور در اصفهان شکل گرفت و داستانهای مفصلی در این باره مطرح است، از طرفی پنجم رمضان در منزل آیتالله خادمی در کشور بینظیر است
سالک که در روز تشییع شهدای عملیات محرم از دستاندرکاران برنامه هم بوده است، درباره آن روز تاریخی میگوید: در آن زمان و برای تشییع شهدا مرکز معراج اهواز بود و زمانی که ۳۷۰ شهید به اصفهان منتقل شدند، ساماندهیها انجام و سپاه مسئولیت کار را به عهده گرفت و در آن مدت نه تنها اصفهان بلکه کشور عزادار بود اما در کنار این امر روحیه خانواده شهدا بلند بود.
وی با یادآوری اینکه در روز ۲۵ آبان مردم اصفهان شاهد تشییع ۳۷۰ شهید بودند، میگوید: در آن روز مرحوم آیتالله سید اسماعیل هاشمی زیر عالیقاپو نماز شهدا را خواندند و شاهد بودیم که برخی از این شهدا پدر و پسر و یا برادر بوده و تابوت آنها را بههم دوختیم و پیکر شهدا بر دوش مردم اصفهان تشییع شد که بینظیرترین تشییعی بود که اتفاق افتاد.
این مبارز روزهای انقلاب ادامه میدهد: البته عملیات محرم بیش از هزار و ۲۰۰ شهید داشت که تنها در یک روز ۳۷۰ شهید و در دیگر روزها ۲۵۰ و ۱۵۰ شهید تشییع شدند که این روحیه بلند، استقامت، ایثار و گذشت مردم ولایتمدار و مذهبی اصفهان در ابعاد مختلف قابل بحث است.
وی با تاکید بر اینکه ماجرای زندگی هر یک از شهدای اصفهان روایتی برای پر کردن گسل میان نسل جدید و گذشته است که باید به این امر توجه کرد، خاطرنشان میکند: باید مدارس و دانشگاههای اصفهان در قالب اردوهایی با حضور راویان این روایتها را برای جوانان تشریح کرده و رمز موفقیت را در وحدت و استقامت ملت ایران رقم بزنند چرا که گلستان شهدا مرکز شفاخانه مردم است.
سالک صحبت خود را با حماسههای مردم نصفجهان آغاز کرد و با همین موضوع نیز بحث را به اتمام میرساند: در یکی از روستاهای اصفهان مادری ۹ نفر از اطرافیانش به شهادت رسیده بودند اما با این حال از مسئولان تنها ۲ خواسته داشت و میگفت این نظام را حفظ کنید که دست نامحرم نیفتد و از رهبر انقلاب محافظت کنید زیرا خدمتگزار است؛ این افق بلند و جهانبینی یک پیرزن از گوشه یک روستا برای جهانیان درس عبرت است.