پردیسان آنلاین اصفهان- بهار یوسفیان، داغ حاج قاسم چنان سخت بود که آن روزهای سال ۹۸ هرگز از جلوی چشمانمان نمیرود، هنوز اعلام خبر شهادت علمدار در گوشمان است وقتی مجری شبکه خبر انالله و انا الیه راجعون را خواند و گفت« شهادت سرباز ولایت و امت اسلام سردار اسلام، انقلاب و ایران حاج قاسم سلیمانی در حمله بالگردهای آمریکایی» آن وقت انگار دنیا به سرمان خراب شد، داغ سنگینی بود هم برای امام امت و هم برای امتی که پشتشان گرم سردار شجاع و قهرمانشان بود.
آقا جانمان به منزل سردار میروند، به خانواده شهید میگویند این داغ برای شما سخت است اما برای من سختتر و همین که این را میشنویم بغض است که میترکد، جگر آدم میسوزد، علمدار رفته و اربا اربا برگشته است مگر میشود سخت نباشد، حاج قاسم آسمانی شده است مگر میشود سخت نباشد و آن نماز با شکوه که اشک از چشمان مقتدایمان جاری میشود و سیل بارانی است که از چشمان امت سرازیر میشود.انتقام حرف اول و آخر ملت است تا بلکه مرهمی باشد بر دل داغدیده یک ملت…
موشکهای ایران پایگاه عینالاسد آمریکاییها را منهدم میکنند، همه خوشحال میشوند، سیلی اول را زدیم اما هنوز کافی نیست نابودی آمریکاییها انتقام اصلی خون سردارمان است که باید گرفته شود.
سقوط پرواز شماره ۷۵۲ خطوط هوایی اوکراین از فرودگاه امام خمینی(ره) که بر اثر بروز خطای انسانی و به صورت غیر عمد، مورد اصابت قرار گرفته متأسفانه موجب به شهادت رسیدن جمعی از هموطنان عزیز و جان باختن تعدادی از اتباع میگردد.
داغ سختی بعد از شهادت سردار قهرمانمان بود، برای خانوادههای آنان سختتر است، امیر اشرفی، فاطمه قاسمی، مهران ابطحی، منصور اثنی عشری، ساجده سراییان، محمود عطار، مهدی امامی، مهدی اسحاقیان، شکوفه چوپاننژاد، فرزانه نادری، نوژن صدر از شهدای اصفهان این سانحه بودند..
امیر و فاطمه زوج اصفهانی این حادثه بودند، امیر اشرفی فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی اصفهان بود که برای ادامه تحصیل در مقطع دکترا به سوئیس رفته بود، آنها برای تعطیلات کریسمس به ایران آمده بودند. امیر فعال فرهنگی در مراکز فرهنگی اصفهان بود.
روایت استادان از ویژگیهای دانشجویی که فعال فرهنگی بود
به سراغ محمد مشایخی، سرپرست فرهنگی دانشجویی دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان رفتیم. میگوید: امیر اشرفی دانشجوی کارشناسی رشته مکانیک دانشگاه صنعتی، کارشناسی ارشد دانشجوی دانشگاه شریف و دکترا در دانشگاه زوریخ بود.
وی با بیان اینکه در مقطع کارشناسی اساتید و خصوصاً استاد راهنمایش به نیکی از او یاد میکنند و حتی در کلیپی دیدم که استاد راهنمای سوئیس او نیز از او به نیکی یاد میکرد، توضیح داد: برای پروژه کارشناسی بر موضوعی کار کرده بود که یکی از زمینههای سخت مهندسی مکانیک در بخش سیالات بود؛ موضوع تحقیق و پروژه او فلاتر بود.
مشایخی یادآور شد: از نظر وجهه علمی، در مقطع کارشناسی برای یکی از دروس دانشجوی من بود و در آن درس جزء دانشجویان شاخص بود.
عضو هیأت علمی دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی با اشاره به اینکه از نظر علمی شاید دیگر دانشجویان نیزبه همین صورت باشند اما امیر خصوصیات مختلف دیگری داشت و در زمینههای مختلف شاخص بود، گفت: در زمینه اخلاقی تواضع زیادی داشت و هرچه بار علمی او بیشتر میشد تواضع بیشتری پیدا میکرد همچنین انسانی درونگرا بود و تلاش میکرد در زمینه علمی به دوستانش کمک کند.
امتداد فعالیتهای فرهنگی در خارج از کشور
وی خاطرنشان کرد: او خانوادهای مذهبی داشت و در کنارفعالیتهای علمی در هیأتهای دانشآموزی و دانشجویی و حتی در سوئیس فعال بود و اقدامات فرهنگی زیادی انجام میداد، از آماده کردن غذای نذری تا مداحی همه کارها را به عهده میگرفت.
مشایخی با بیان اینکه ممکن است در دانشگاه زوریخ با توجه به تفاوتهای فرهنگی افرادی که وجهه مذهبی دارند منزوی شوند و از جمع دوری کنند تصریح کرد: درباره امیر چنین چیزی نشنیدم و میدانم ارتباط خوبی با دانشجویان آنجا داشت؛ با دانشجویان ادیان مختلف رفت و آمد داشت و با آنها به کوهنوردی میرفت.
کمک خانواده شهید اشرفی به دانشگاه صنعتی
سرپرست فرهنگی دانشجویی دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان در خصوص خانواده شهید امیر اشرفی توضیح داد: خانواده او سعه صدر زیادی به خرج دادند و با صبر و متانتی که داشتند باعث شرمندگی ما شدند؛ خانواده شهید اشرفی به سرور محاسباتی که در دانشکده مکانیک وجود داشت کمک کردند و ۱۲ دستگاه کامپیوتر را به دانشکده اهدا کردند و این کار باعث ارتقای ۱۰ درصدی سرورهای محاسباتی دانشگاه شد.
وی افزود: در برابر این اقدام کاری که انجام دادیم این بود که سرور محاسباتی و آزمایشگاه مکانیک سیالات را به نام شهید نامگذاری کردیم.
مشایخی با اشاره به اینکه در روز چهارشنبه به مناسبت دومین سالگرد شهادت شهید اشرفی مراسمی در دانشکده برگزار کردیم تصریح کرد: استاد بدرالسما استاد نگارگری و نقاشی است، حدود یک ماه و نیم قبل بازدیدی از نگارخانه او داشتیم و موضوع این شهید در آنجا مطرح شد و رئیس دانشکده نام شهید اشرفی را اعلام کرد؛ استاد بدرالسما بهصورت خودجوش بر سر مزار شهید اشرفی و همسرش رفته بود و از عکس مزار تابلویی بسیار نفیس را آماده کرد و روز چهارشنبه به خانواده شهید اشرفی اهدا شد.
دغدغه امیر مفید بودنش برای کشور بود
محمود فروزبخش، یکی از فعالان فرهنگی نیز در خصوص آشنایی خود با شهید امیر اشرفی اظهار داشت: من ورودی سال ۱۳۸۱ و شهید اشرفی ورودی سال ۱۳۸۸ بود؛ در مجمع شهید اژهای فارغالتحصیلانی که دغدغههای فرهنگی و مذهبی دارند با دانشآموزان مدرسه تیزهوشان کار فرهنگی انجام میدهند و یکی از دانشآموزان پیگیر مباحث در مجمع امیر اشرفی بود.
فروزبخش گفت: او در دانشگاه زوریخ سوئیس درس میخواند و تأکیدش این بود که پایاننامهاش به درد مسائل کشور بخورد.
این فعال فرهنگی با اشاره به علاقه شهید اشرفی به مجالس عزاداری خاطرنشان کرد: امیر با اینکه در سوئیس منزل کوچکی داشت اما مجالس روضه را برپا میکرد.
پرچمی که میان شعلههای آتش نسوخت
وی یادآور شد: شهید اشرفی برای مجالس دهه فاطمیه چند پرچم همراه خودش برد؛ زمانی که هواپیما سقوط کرد، با اینکه تمام وسایل سوخته بود اما این پرچمها سالم مانده بود و این موضوع عجیب و قابل تأمل بود.
امیر منتظر فرصتی برای بازگشت به ایران بود
فروزبخش با اشاره به اینکه شهید اشرفی و همسرش برای تعطیلات کریسمس به ایران آمده بودند، توضیح داد: آنها قبل از پروازشان خبر حمله به عینالاسد را میشنوند و احساس خوشحالی میکنند؛ امیر همان موقع به پدرش میگوید اگر آمریکا قصد داشت جبران کند فوراً به ایران باز میگردم و این موضوع نشاندهنده این است که دل او در ایران بوده و منتظر فرصتی برای بازگشت بود.
این فعال فرهنگی با اشاره به اینکه مادر شهید اشرفی معلم مدرسه فرزانگان بود بیان داشت: او به مادرش تأکید کرده بود که از این فرصت استفاده کن تا تیزهوشان دخترانه هم مجمعی مانند مجمع شهید اژهای داشته باشد؛ در آن زمان با کمک فارغالتحصیلان در مدرسه فرزانگان ۲ مجمع فرزانگان را با الهام از مجمع شهید اژهای تأسیس کردند و به واسطه خانم کریمی مادر شهید اشرفی و یکی دیگر از مسؤولان مدرسه این اقدام صورت گرفت.
وی در خصوص ویژگیهای اخلاقی شهید اشرفی گفت: برجستهترین خصوصیت شهید اشرفی قوت علمی و مقالات او بود و در عین حال از مسیر عقلانی جویای حقیقت بود و همیشه پرسش میکرد؛ او با افرادی که اهل فکر بودند و موضوعات اعتقادی برایشان مهم بود دوست بود.
از تشییع حاج قاسم تا نقد فیلم جوکر!
فروزبخش یادآور شد: دفعه آخری که به ایران آمد در مجمع برنامهای برگزار کردیم و در آن فیلم جوکر را تحلیل میکردیم ؛ امیر به همراه همسرش به آن مراسم آمد و پشت سر من هم نماز خواند؛ جالب بود که چند روز به ایران آمده بود اما هم به مشهد رفت، هم برای نماز حاج قاسم به تهران رفت و با اینکه وقتش پر بود به این جلسه آمد و آن را دوست داشت.
یاد و نامشان گرامی باد
انتهای پیام/۳۶۴۹/آ/