روایتی از روزهای پر مخاطره یک فرمانده/ نابغه‌ای که دل امام(ره) را شاد کرد

نویسنده کتاب«آدم‌نژاد» می‌گوید: سرهنگ خسرو آدم‌نژاد از نوابغ دوران هشت سال دفاع مقدس در فرماندهی جنگ‌های نامنظم و یار دیرین شهید چمران در پاکسازی مناطق غرب کشور از حضور منافق و ضد انقلاب بود که یگان تحت امر او همیشه از جسورترین و شجاع‌ترین نیروها تشکیل می‌شد.

به گزارش خبرنگار پردیسان آنلاین، «من قبل از مرگم مرده‌ام! این حرف را کسی زد که سه بار در زندگی مرد و نتوانست از کثرت حضور در مناطق جنگی، عملیات‌هایی که بوده را به یاد بیاورد. او به یاد می‌آورد که کومله در کردستان برای سرش جایزه گذاشته بود و به یاد می‌آورد که ده‌ها بار با تیر مستقیم و گلوله کاتیوشا مجروح و در عراق به اعدام و ۲۵ سال زندان محکوم شده است.»

آنچه خواندید بخشی از مقدمه کتاب «آدم‌نژاد» است که به روایت زندگی یکی از قهرمانان معاصر ایران می‌پردازد، آنها که در روزهای دشوار جنگ تحمیلی از هیچ چیز جز رفتن خاک وطن نترسیدند.

سرهنگ خسرو آدم‌نژاد، یکی از این قهرمانان معاصر و از فرماندهان شناخته شده ارتش جمهوری اسلامی بود که یگان تحت امر او همیشه از جسورترین و شجاع‌ترین نیروها تشکیل می‌شد و او بهترین و با ارزش‌ترین دوران زندگی خود را در طول هشت سال دفاع مقدس و پس از آن در یگان‌های رزمی ارتش و سپاه درراه پاسداری از این مرزوبوم سپری کرد.

محمود یوسفی‌مرند که موفق شده است خاطرات این فرمانده را در کتاب «آدم‌نژاد» برای نسل‌های آینده به یادگار بگذارد، این قهرمان را از نوابغ دوران هشت سال دفاع مقدس در فرماندهی جنگ‌های نامنظم و یار دیرین شهید چمران در پاکسازی مناطق غرب کشور از حضور منافق و ضد انقلاب را دانسته و می‌گوید: شهید آدم‌نژاد در سال ۱۳۵۶ در رشته خلبانی هوانیروز قبول شد اما پس از انقلاب اسلامی رسته پیاده را انتخاب کرد و پس از طی دوره‌های مقدماتی توپخانه و سپری کردن دوره‌های تکاور، چتربازی، مربی کوهستان و دیگر دوره‌ها به عنوان شاگرد اول، برای ادامه خدمت به لشکر ۶۴ ارومیه منتقل شد و بعدها در مسئولیت‌های مختلف چون فرمانده گردان جنگاوران لشکر ۶۴ ارومیه، فرمانده جنگ‌های نامنظم قرارگاه غرب ارتش در ارتفاعات شمال‌غرب و دشت‌های وسیع جنوب کشور حماسه‌های به‌یاد ماندنی آفرید.

روایتی از روزهای پر مخاطره یک فرمانده/ نابغه‌ای که دل امام(ره) را شاد کرد

خلق حماسه‌ای که دل امام (ره) را شاد کرد

وی با بیان اینکه این فرمانده خستگی‌ناپذیر مدتی به سپاه کردستان مأمور شد و با فرماندهان مختلف سپاه از جمله شهیدان محمد بروجردی. ناصر کاظمی. محمدعلی گنجی‌زاده و محمود کاوه همرزم بود، می‌افزاید: او در عملیات‌های مختلف و متعددی از جمله پاک‌سازی شهرهای پیرانشهر، سردشت، اشنویه و عملیات والفجر ۲، کربلای ۲، کربلای ۵، رمضان، نصر، بیت‌المقدس، نصر ۳ و ۹ و عملیات‌های برون مرزی بسیاری شرکت کرد و در حین یک مأموریت ویژه برون مرزی به اسارت نیروهای بعثی در آمد و پس تحمل چهار سال اسارت در اولین روز سال ۱۳۸۲ به آغوش میهن اسلامی و خانواده‌اش برگشت.

آن طور که یوسفی‌مرند عنوان می‌کند، یکی از تأثیرگذارترین بخش‌های کتاب آدم‌نژاد لحظه پیروزی رزمندگان در عملیات کربلای ۷ است که این حماسه آن قدر برای فرماندهی معظم کل قوا حضرت امام خمینی (ره) باارزش بود که بعد از عملیات ضمن یک مکالمه تلفنی مستقیم با فرمانده لشکر ۶۴ ارومیه این پیروزی را تبریک می‌گویند و خطاب به رزمندگان یگان جنگاوران به فرماندهی سرهنگ آدم نژاد، فرمودند شما با این عملیات قلب مرا خشنود کردید.

به گفته این نویسنده ادبیات پایداری، فرمانده دلیر روزهای دفاع مقدس سرهنگ خسرو آدم‌نژاد در ۲۸ آذر ۱۳۹۸ پس از سال‌ها تحمل جراحات جانبازی که از میهمانی چند صباح زمین خسته و ملول بود، روح پاکش را برداشت و به آسمان برد تا در جمع هم‌رزمان شهیدش آرام گیرد.

یوسفی‌مرند که نویسندگی کتاب‌های «بابا نان»، «حکایت یادها»، «از خودم بپرس»، «جوان سرباز حوالی یک آدم» و «مسافت کوتاه» را در کارنامه دارد، اضافه می‌کند: کتاب «آدم‌نژاد» که به تازگی روانه بازار شده است، در ۲۵ قسمت ضمن روایت جذاب و پر کشش از جزیی‌ترین لحظه‌های سرگذشت زندگی پرمخاطره سرهنگ خسرو آدم‌نژاد در دوران دفاع مقدس، به بیان بخش‌های نابی از وقایع روزهای جنگ تحمیلی می‌پردازد که گوشه‌ای از تاریخ کشورمان و مقاومت‌های مردمی در روزهای آغازین جنگ توسط ارتش بعثی عراق در حمله به کردستان است.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=262085

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: