«بهروز گراوندی» روز چهارشنبه در گفت و گو با پردیسان نوین با تاکید بر اینکه برای خرید نان باید نکات بهداشتی حتما رعایت شود، افزود: پیش از پوشیدن لباسهای بیرون در منزل، سفره نان (پشت پلاستیکی – رو پارچهای) تمیزی را به صورت تا شده آماده کنید، به نحوی که روی پلاستیکی آن بیرون قرار گیرد سپس لباسهای بیرون را بپوشید و با دست غیر غالب سفره نان را بردارید.
وی با تاکید بر اینکه از دست غالب برای پوشیدن کفش، باز و بسته کردن درب منزل و غیره استفاده کنید، گفت: در نانوایی با همان دستِ غالب (آلوده) امور پرداخت را انجام دهید و سفره خود را با دستِ غیرغالب (تمیز) بر پیشخوان پهن کنید.
او توصیه کرد از نانوا خواهش کنید نانها را با انبر بر روی سفره شما قرار دهد. البته حتی اگر با دست هم نان را به شما تحویل دهد انتظار میرود گرمای نان ویروسها را از بین ببرد به شرط آن که نان واقعا داغ باشد.
این کارشناس مواد غذایی در ادامه با بیان اینکه لبههای سفره را با دست غیرغالب (تمیز) جمع کنید و نانها را پوشانده و بردارید، گفت: همچنان نانها را فقط با دست تمیز تا منزل حمل کنید و در منزل بدون تماس دادن سفره با میز، از گوشه سفره گرفته و نانها را بر روی میز که پیش از این سطح آن تمیز و ضد عفونی شده است و یا سبد مخصوص نان خالی کنید.
گراوندی در ادامه با اعلام اینکه سفره نان را در سبد لباسهای در انتظار شستشو قرار دهید، افزود: لباسهای بیرون خود را از تن خارج کنید و دستهای خود را به شیوه صحیح بشویید.
وی در ادامه مهمترین نکات بهداشتی ضروری در نانوایی ها را مربوط به کارکنان نانوایی دانست و گفت: آگاهی کارکنان نانوایی از علائم شایع ویروس کرونا (تب، سرفه خشک و تنگی نفس) بسیار ضروری است و افراد شاغل در نانوایی در صورت داشتن علائم ابتلا هرگز نباید به محل کار خود مراجعه کنند و از ورود افراد متفرقه به داخل کارگاه نانوایی باید خودداری شود.
وی تصریح کرد: در نانواییها یک فروشنده صرفاً برای اخذ وجه باید به کار گرفته شود و این فرد به هیچ عنوان نباید با تهیه و توزیع نان در تماس باشد و تا حد امکان باید از تبادل پول نقد خودداری شود.
او با تاکید بر اینکه نانواها از ماسک و کلاه مناسب استفاده کنند، افزود: شستشوی مکرر دست نانواها هر نیم ساعت یکبار ضروری است و تمام تجهیزات نانوایی و سطوحی که نان روی آن قرار میگیرد به صورت روزانه و قبل از شروع کار ضدعفونی و گندزدایی شود و تمام پرسنل نانوایی باید هر روز حمام کنند و حداقل یکبار در روز لباس خود را تعویض کنند.
کارشناس نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه گفت: با توجه به ازدحام جمعیت و تشکیل صفهای نانوایی مردم نکات بهداشتی را بیشتر رعایت کنند و در غیر این صورت، نانواها، باید مردم را آگاه کنند که فاصله را رعایت کنند.
گراوندی اظهار داشت: اگر از رعایت اصول بهداشتی مطمئن نیستید از نانهای بسته بندی صنعتی استفاده کنید و اگر در خود علائم بیماری را حس میکنید هرگز برای خرید نان به نانوایی نروید و از دست زدن به نان مشتریان دیگر خودداری کنید.
وی در پایان افزود: یکی از لزومات تجهیز نانوایی ها به دستگاه های کارتخوان است چون رد و بدل شدن اسکناس به عنوان یکی از منابع اصلی آلودگی تهدیدی برای بهداشت و سلامت افراد محسوب می شود.
سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد: از دیروز تا روز ۲۶ فروردین ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی هزار و ۵۷۴ بیمار جدید مبتلا به کووید در کشور شناسایی شد و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷۴ هزار و ۸۷۷ نفر رسید.
کیانوش جهانپور اعلام کرد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۹۸ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و تا امروز چهار هزار و ۶۸۳ نفر از بیماران، جان باخته و دیگر در بین ما نیستند.