به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی پردیسان آنلاین، نهاوندی عضو هیئت مدیره اتحادیه واردکنندگان نهادههای دام و طیور در نشست خبری امروز با اشاره به اینکه واردکننده دخالتی در توزیع نهاده دامی ندارد، اظهار کرد: واردکنندگان نهادههای دامی، کالا را تحویل افرادی میدهند که وزارت جهاد کشاورزی در سیستم معرفی کرده است. او افزود: با وجود […]
به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی پردیسان آنلاین، نهاوندی عضو هیئت مدیره اتحادیه واردکنندگان نهادههای دام و طیور در نشست خبری امروز با اشاره به اینکه واردکننده دخالتی در توزیع نهاده دامی ندارد، اظهار کرد: واردکنندگان نهادههای دامی، کالا را تحویل افرادی میدهند که وزارت جهاد کشاورزی در سیستم معرفی کرده است.
او افزود: با وجود آنکه توزیع این میزان از حجم نهاده در بین واحدهای مرغداری کار سخت و زمان بری است، لذا ممکن است در سیستم توزیع خطاهایی وجود داشته باشد که این اشکالات سیستم توزیع باعث برهم خوردن نظم بازار میشود.
نهاوندی با اشاره به دلایل عرضه نهاده با قیمت بالاتر در بازار سیاه بیان کرد: تصور ما این است که مشکلات سیستم توزیع منجر به عرضه با قیمتهای بالاتر شده است، هر چند قیمت کنجاله سویا از ۱۵ تا ۱۶ هزار تومان به ۱۰ تا ۱۱ هزار تومان کاهش یافته که این امر بهبود بازار را نشان میدهد.
این مقاممسئول ادامه داد: سامانه بازارگاه در گذشته مشکلاتی داشته که هم اکنون تا حدودی برطرف شده است، چرا که همزمان با خرید جوجه یکروزه، اطلاعات در سامانه تخصیص نهاده انجام میشود.
او در پاسخ به این سوال که برخی تولیدکنندگان اذعان میکنند که تخلف در توزیع نهاده صورت گرفته است، بیان کرد: در مواقعی که تولیدکننده نیاز به نهاده دامی دارد، به دلیل عدم عرضه در سامانه بازارگاه مجبور به تامین از بازار آزاد میشود و در زمانی که نهاده در اختیار مرغدار قرار میگیرد به سبب پایان یافتن دوره جوجه ریزی، شاهد دست به دست شدن کالا هستیم.
این مقام مسئول درباره آخرین جزئیات ثبت سفارش نهادههای دامی گفت: بنابر آخرین آمار تا تاریخ ۲۱ آذر ثبت سفارش کنجاله سویا نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۹۰ درصد، تخصیص ارز ۲۹ درصد، تامین ارز ۲۰ درصد افزایش یافته و میزان ارزش ترخیص کالا ۲۸ درصد کاهش یافته است.
بیشتر بخوانید
او با بیان اینکه تاکنون هیچ کشوری مشکل فروش مواد غذایی به ایران نداشته است، افزود: فروشندگان نهاده دامی به ایران همانند فروشندههای سنتی قبل هستند و مشکلی در فروش ندارند.
نهاوندی از کمبود کنجاله سویا در ۶ ماه ابتدای سال خبر داد و گفت: این درحالی است که سال گذشته به حدی کنجاله سویا وارد شده بود که کمتر از نرخ مصوب فروخته میشد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه واردکنندگان نهادههای دام و طیور با اشاره به اینکه امسال ۲ نهاده اصلی دیگر همچون جو و ذرت وارد سامانه بازارگاه شده است، بیان کرد: مشکلات سامانه بازارگاه به تدریج در حال رفع شدن است چرا که هم اکنون بالای ۳۰ هزار واحدی تولیدی در کشور فعال است که شناسایی، استانداردگذاری و تطبیق میزان ورودی کشور با این میزان واحد تولیدی بسیار دشوار است.
او از رسوب ۸۰۰ هزار تن کالا در بنادر خبر داد و گفت: این میزان کالای رسوبی شامل ذرت، کنجاله و جو است که طی چند ماه اخیر همچنان منتظر تامین ارز است.
نهاوندی با اشاره به دلایل کاهش ترخیص کنجاله سویا گفت: عمده تخصیص ارزی که برای واردات این محصول انجام شده از شهریور به بعد بوده، اما هنوز وارد نشده و در راه است. البته افزایش ۲۰ درصدی قیمت جهانی کنجاله در این زمینه مؤثر بوده و بخشی از ارزهایی که در ماههای گذشته تأمین شده بود هم قابلیت انتقال نداشتند.
این مقاممسئول با بیان اینکه در برخی رسانهها عنوان شده که واردکنندگان کالاهای رسوبی به عمد محصولات خود را ترخیص نمیکنند، گفت: دوستان گمرک و ترخیص کننده دچار چنین سوءتفاهمی شدند و مقررات متروکه شدن برای این کالاها اعمال کردند، در حالی که برای کالاهایی که منتظر تخصیص ارز هستند نباید چنین مقرراتی اعمال شود چرا که به شدت به واردکنندگان خسارت وارد میکند و امکانات واردات مجدد را از آنان میگیرد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه نهاده دام و طیور با بیان اینکه سال قبل ۸ میلیون و ۹۰۰ هزار تن ذرت، ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن کنجاله سویا و ۴ ملیون تن جو وارد شد، گفت: از مجموع این میزان واردات ۵ میلیون تن توسط پشتیبانی امور دام و ۱۰ میلیون تن توسط بخش خصوصی وارد شد.
سهم واردات پشتیبانی امور دام به ۳۷ درصد افزایش یافت
در ادامه این نشست عباس حاجی زاده دبیر اتحادیه واردکنندگان نهادههای دام و طیور نیاز سالیانه کشور به نهادههای دامی را حدود ۱۴ میلیون تن اعلام کرد و گفت: ۸۰ درصد نیاز کشور از طریق واردات تأمین میشود.
او ادامه داد: طی ۴ تا ۵ ماهه نخست امسال مسئولان در اعلام اسامی واردکنندگان به بانک مرکزی تعلل کردند که شرایط کرونا باعث تشدید این مسئله شد، ضمن اینکه افرادی هم که به بانک مرکزی معرفی شده بودند به دلیل مشکلاتی که بانک با آنها مواجه بود، ارزهای غیرقابل انتقال دریافت کرده بودند و همین مسئله باعث شد تا اواخر تابستان قیمت کنجاله سویا به ۵ برابر نرخ مصوب برسد و بازار بحرانی شود.
حاجی زاده با بیان اینکه ۸۹ درصد ارز کنجاله سویا را بخش دولتی گرفته است، گفت: زمانی که دولت متوجه وخامت اوضاع شد، از همه خواست که وارد عمل شوند تا بتوانند این مشکل را حل کنند و در این میان ارز بسیار زیادی به شرکت پشتیبانی امور دام اختصاص پیدا کرد تا تأمین نیاز متراکم بازار را انجام دهد و تاکنون ۸۹ درصد ارز کنجاله سویا را بخش دولتی گرفته است.
این مقام مسئول افزود: سهم شرکت پشتیبانی امور دام در واردات نهادههای دامی قبل از سال ۹۶ کمتر از ۸ تا ۱۰ درصد بوده که هم اکنون به ۳۶ تا ۳۷ درصد رسیده است.
حاجی زاده با اشاره به میزان واردات نهادههای دامی در سال گذشته گفت: سال قبل چهار میلیون تن جو، ۸.۹ میلیون تن ذرت و دو میلیون و ۲۲۸ هزار تن کنجاله سویا وارد کشور شده که مجموع این ارقام ۱۵ میلیون و ۱۴۷ هزار تن میشود و تا ۲۱ آذر امسال کل واردات نهادههای دامی به علاوه روغن خام و دانههای روغنی ۱۱ میلیون و ۳۳۹ هزار تن بوده که ۱۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش دارد.
او در بخش تخصیص ارز خواستار شفاف سازی ضوابط تخصیص شد و گفت: در سال گذشته چهارصد شرکت متقاضی واردات نهادههای دامی بودند که بین ۷۰ تا ۸۰ شرکت عضو اتحادیه هستند و نزدیک به ۸۰ تا ۸۵ درصد واردات نهادهها را همین ۸۰ شرکتی که عضو اتحادیه هستند، انجام میدهند.
حاجی زاده در پایان تصریح کرد: تعداد متقاضیان واردات نهادههای دامی به دلیل شرایطی که امسال ایجاد شده از بیش از ۴۰۰ شرکت به کمتر از ۱۵۰ شرکت رسیده است.
انتهای پیام/
Friday, 22 November , 2024