چگونه شک خود را نسبت به ارتباط اینترنتی همسر بر طرف کنیم؟
گسترش تکنولوژی و افزایش آسان از فضای مجازی و اپلیکیشن های در دسترس متاسفانه آثار نامطلوبی بر روابط زوجین داشته است. از مهم ترین تاثیر فضای مجازی در روابط زناشویی، اعتیاد به استفاده از اینترنت است.
زن و شوهری که ۸ ساعت در روز سرکار هستند، شب به جای اینکه با خانواده وقت بگذرانند سرشان در گوشی است و تا دیر وقت در شبکه های مجازی در حال چت کردن و لایک و کامنت گذاشتن هستند.
در چنین مواقعی پای شک و تردید به درون خانواده باز می شود و شک مانند خوره به جان زن یا مرد می افتد که آیا همسرم که ساعات زیادی را در فضای مجازی می گذراند، به من خیانت می کند.
انصافا گذراندن اوقات زیاد در فضای مجازی و کامنت و پست گذاشتن و لایک کردن برخی افراد سبب حساس شدن همسر می شود و تخم بد بینی و شک را در دل او می کارد و بعد از گذر از شک هایی قوی تر به بی اعتمادی و طلاق عاطفی یا شناسنامه ای منجر می شود.
در این قسمت از نمناک به شما می گوییم که چگونه شک خود را نسبت به ارتباط اینترنتی همسرتان و برعکس شک همسرتان نسبت به ارتباطات فضای مجازی خود بر طرف کنید تا روابط شما دچار آسیب نشود.
رفع شک به ارتباط اینترنتی همسر
قصد نداریم به شمایی که شک دارید نکاتی را بگوییم بلکه قصد داریم با شمایی صحبت کنیم که همسرتان به ارتباطات مجازی شما مشکوک است و راهکارهایی را برای رفع شک و بدبینی همسرتان به شما عنوان کنیم تا با در پیش گرفتن این روش ها اطمینان خاطر را در او و آرامش را در خود ایجاد کنید.
واقع بینانه تر به قضیه نگاه کنید:
اغلب اوقات افراد بعد از اینکه همسرشان به دلیل استفاده افراطی از فضای مجازی به آنها شک نمود، او را متهم به شک و بد دلی و حساسیت های بیجا می کنند اما اگر از فاصله ای دورتر و کمی واقع بینانه تر به کل قضیه نگاه کنند، می بینند که خودشان در ایجاد شک و حساسیت در طرف مقابل مقصرند و این شک از بدبینی همسرشان نشات نمی گیرد. در واقع اگر همه افراد به کارهایشان واقع بینانه نگاه کنند پی به اشتباه خود برده و بهتر می توانند در صدد جبران برآیند.
با همسرتان صحبت کنید:
با همسر خود صحبت شفافی داشته باشید. در زمان صحبت با او منطقی باشید زیرا برداشت شما و همسرتان از فضای مجازی با یکدیگر متفاوت است. ممکن است شما لایک کردن برخی افراد را در فضای مجازی بدون اشکال بدانید اما ممکن است همسرتان از این کار شما برداشت دیگری داشته باشد.
صحبت کردن با همسر سبب می شود بتوانید دریابید عضو شدن در شبکه های اجتماعی برای همسرتان چه معنایی دارد و او به کدام بخش این قضایا بیشتر حساس است و چه مقدار ارتباط مجازی برای شما لازم و خوب است.
استفاده از فضای مجازی را کمتر کنید:
حساسیت های همسرتان را درک کنید و کمتر از فضای مجازی استفاده کنید. منظور ما این نیست که شما هیچ فعالیتی در شبکه مجازی نداشته باشید، بلکه بیشتر وقتتان را با همسرتان بگذرانید.
احساس امنیت در همسرتان ایجاد کنید:
احساس عدم امنیت روانی و عاطفی یکی از دلایل مهم حساس شدن همسران نسبت به روابط متفرقه یکدیگر است. هر قدر میزان این احساس ناامنی در همسر ما بیشتر باشد، به همان نسبت او درباره ارتباطات مجازی ما حساسیت بیشتری نشان خواهد داد. بنابراین با ابراز عشق احساس امنیت را در او تقویت کنید.
قوانین ارتباطی برای خود وضع کنید:
برای صرف وقت در شبکه های مجازی، برای خود برنامه ریزی کنید. از دوستان خود بخواهید در ساعات اداری با شما ارتباط برقرار کنند و بعد از ساعات کار نیازتان به فضای مجازی را به حداقل برسانید.
در ارتباطاتتان دقت کنید:
گاهی همسر شما به ارتباط برقرار نمودن با افراد خاص یا گروه هایی که عضو می شوید، حساس می شود بنابراین با دقت عمل کنید و اگر کسی یا عاملی در آن گروه حضور دارد که همسر ما به آن حساس است، در آن عضو نشوید.
چیزی از همسرتان مخفی نکنید:
اگر فردی در فضای مجازی با شما ارتباط برقرار نمود و یا مزاحمتی برایتان ایجاد کرد، از همسرتان این چیزها را مخفی نکنید و در هنگام استفاده از شبکه های اجتماعی کنار همسرتان باشید و سعی نکنید چیزی را از او مخفی کنید.
افراد ناشناس را تایید نکنید:
در تعداد گروه هایی که عضو می شوید، معتدل رفتار کنید و افراد ناشناس را تایید نکنید. حواس تان باشد که چه مطالب، عکس ها یا خبرهایی را لایک می کنید زیرا اگر این موارد جزء حساسیت های همسرتان باشند، برانگیزاننده آن خواهند بود.
احساس او را درک کنید:
به جای سرزنش همسرتان و دادن القابی مانند شکاک و… به او سعی کنیم احساساتش را درک کرده و احساس او را بفهمید. بفهمید در رقابت بودن با یک جسم بی جان که چیزی به جز شخصیت پردازی های مطلوب صاحبان شان نیستند، چه طعمی دارد.
در زمان خلوت با همسرتان گوشی خود را کنار بگذارید:
وسایل ارتباطی را سر سفره، در رختخواب، سفر و گفتگوهای دونفره از خود دور کنید و اجازه دهید همسرتان به ارزشی که شما برای او قائلید پی ببرد.
از وضعیت تأهل خود در پروفایل اطلاعات واقعی ارائه دهید:
برخی افراد دربایو و پروفایل خود اطلاعاتی مغایر با آنچه هستند ارائه می کنند مثلا وضعیت تاهل را مجرد زده و با این کار حساسیت همسرشان را بر می انگیزند. اگر می خواهید همسرتان اعتماد بیشتری به شما داشته باشد، وضعیت خود را از مجرد به متاهل و متعهد تغییر دهید.
رفتارهای حساسیت برانگیز نکنید:
هنگام فعالیت در فضای مجازی کنترل بیشتری بر اعمال خود داشته باشید و کارهایی انجام ندهید که اگر همسرتان مشاهده کند، اعتماد او سلب گردد. فرض کنید آنچه در شبکه اجتماعی می نویسید یا می خوانید یا عکسی که برای دیگران می فرستید، همه قرار است در یک مجله پرتیراژ چاپ شود.
در ارتباطات واقعی به همسرتان توجه کنید:
لازم نیست در فضای مجازی و یا در گروهی که هر دو شما حضور دارید، به یکدیگر ابراز احساسات نمایید بلکه به جای ابراز احساسات در ارتباطات غیرواقعی، سعی کنید به ارتباط واقعی تان با همسر سروسامانی بدهید.
هرگز مشکلات خود را در فضای مجازی جار نزنید:
زندگی مشترک فراز و نشیب های زیادی دارد. هرگز در فضای مجازی مشکلات زندگی تان را مطرح نکنید حتی اگر در چنان لفافه ای باشد که جز خود و همسرمان کسی معنای آنها را متوجه نشود. این کار آرامش همسر را سلب و در او ایجاد حساسیت می کند.