هرچند کنترل اغلب کودکان و رفتار های نامتعارف آنها در مهمانی می‌تواند چالش‌برانگیز باشد، اما با دانستن دلایل و رعایت برخی نکات می‌توانید این کار را آسان‌تر کنید.

چرا کودک در مهمانی های عید غیر قابل کنترل می شود؟

کودکان اغلب در خانه و تنهایی رفتار شایسته ای دارند اما زمانی که وارد جمع و مهمانی می شوند، شروع به انجام رفتارهای غیرقابل کنترل و نامتعارفی می کنند، این رفتارها ممکن است سبب نگاه چپ‌چپ اطرافیان و یا میزبان گرددد اما حواستان باشد که مهم کودک شما است، نه نگاه‌های سرزنش‌بار دیگران. بدرفتاری بچه‌ها در مهمانی می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. ابتدا شما باید دلیل رفتار بد کودک در مهمانی را بیابید و سپس اقداماتی برای کنترل کودک در مهمانی انجام دهید.در این بخش از نمناک به سوالات شما کاربران گرامی (چرا فرزندم در مهمانی های عید غیر قابل کنترل می شود؟، اگر فرزندتان در مهمانی آبروریزی و سر و صدا راه بیندازد چه کار می‌کنید؟) پاسخ خواهیم داد.

توجه بیش از حد

یکی از علت های غیر قابل کنترل شدن رفتار کودک، توجه بیش از حد در مهمانی ها به کودک است، فرزند شما در خانه تنهاست و با خود بازی می ‌کند و رفتار مخربی را نشان نمی ‌دهداما زمانی که در جمع مورد توجه قرار می گیرد و این دریافت توجه برایش به شدت لذت بخش و هیجان انگیز است.

توجه بیش از حد به کودک

سختگیری والدین

برخی از والدین در خانه قوانین سختگیرانه ای دارند و دائم در حال تذکر دادن به کودک هستند، فرزند چنین والدینی وقتبی وارد یک مهمانی می شود، احساس رهایی کرده و هر کاری که دلش می خواهد را انجام خواهد داد چرا که می داند پدر و مادرش در مقابل دیگران نمی توانند با او برخورد همیشگی را داشته باشند.

بی توجهی

بسیاری از کودکان در مهمانی ها هر کاری می کنند که توجه دیگران را به خود جلب کنند، آنها برایشان فرقی نمی کند که این توجه با مهربانی باشد یا خشم، نصیحت یا دعوا کردن، این نوع از کودکان دچار کمبود محبت هستند و به جلب توجه منفی هم راضی بوده و از هر توجهی لذت می‌ برند.

حس استقلال

بسیاری از کودکان برای اینکه بگویند که من مستقل هستم و کارهای بزرگانه انجام می دهم، در همه امور دخالت می کنند و رفتار غیر قابل پیش بینی در مهمانی ها دارند، آنها، این شرایط را به عنوان فرصتی برای استقلال و نشان دادن اینکه من هم می ‌توانم کاری بکنم، تلقی می ‌کنند.

حس استقلال کودک

علاقه نداشتن کودک به حضور در مهمانی‌ها

برخی مواقع کودک دوست ندارد که در مهمانی شرکت کند و دلیل آن هم می تواند نداشتن همبازی یا کودک هم‌سن‌ و سال در مجلس، خجالتی بودن یا درونگرا بودن او، نجوشیدن با میزبان یا سایر مهمان‌ها، کسل‌کننده بودن مهمانی و دورهمی‌ها برای کودک باشد، به همین خاطر او رفتارهای عجیب می کند و یا غر زده و جیغ و گریه به راه می اندازد.

بدحالی یا بیماری کودک

یکی دیگر از علت های رفتار غیرقابل کنترل کودک در مهمانی ها، مریضی و بدحالی اوست. در زمان بیماری، کودکان حوصله جمع را نخواهند داشت و در جمع و قرار گرفتن در مهمانی کلافه می شوند.

لجبازی با والدین

گاهی کودک به هر علتی دوست ندارد که به مهمانی برود و بردن او با اصرار سبب لجبازی کودک با والدین شده و هر کاری می کند تا والدینش دلخور شوند!

لجبازی با والدین

راه حل لجبازی و راهکار کنترل رفتار کودک در مهمانی

  • آرامش خود را حفظ کنید، چند نفس عمیق بکشید و فکر کنید که چه کار باید کرد.
  • مشکل را ریشه یابی کنید و علت را بررسی نمایید.
  • بادقت به حرف‌هایش گوش بدهید. بچه‌ها زمانی که گوش شنوا داشته باشند، حالشان بهتر می‌شود.
  • به کودک باج ندهید و با سختگیری بیش از حد، این تصور را در او ایجاد نکنید که دیگر کسی دوستش ندارد.
  • کودک را به دلیل اشتباهاتش، تحقیرنکنید زیرا این کار از عزت نفس او می‌کاهد و به شکلی اغراق شده، این احساس را در او ایجاد می‌کند که دیگر جایی در دل دیگران ندارد.
  • زمانی که با فرزندتان صحبت می‌کنید، به‌آرامی با او حرف بزنید. اصلاً سرش فریاد نکشید، تا جلوی دیگران شرمنده نشود.
  • اگر کودکان گمان کنند به عنوان «بچه بد» دیده می‌شوند، انگیزه شان را برای «بچه خوب» بودن از دست می‌دهند.
  • اگر فرزندتان در مهمانی مشکل درست کرده و خودتان هم حال و حوصله ندارید، خالی کردن احساسات منفی‌تان سر او می‌تواند خطرناک باشد.
  • به جای نیش و کنایه زدن از کلمات آرام و محترمانه استفاده کنید.
  • به او نشان دهید که با بدخلقی نمی‌تواند کارش را پیش ببرد. حتی زمانی که کودک بدخلقی می‌کند، حد و مرز‌ها باید اعمال شود.