حسین فلاح جوشقانی رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در حاشیه نشست خبری سامانه نت‌سنج‌پلاس در پاسخ به سوال ایرنا مبنی بر اینکه آیا راه‌اندازی سامانه نت‌سنج پلاس برای پایش کیفیت خدمات اپراتورهای ثابت و همراه در حوزه‌های مخلتف باید ما را خوشحال کند یا نه؟ توضیحاتی داد که خلاصه‌اش این است که چون بازار اپراتورهای ما […]

حسین فلاح جوشقانی رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در حاشیه نشست خبری سامانه نت‌سنج‌پلاس در پاسخ به سوال ایرنا مبنی بر اینکه آیا راه‌اندازی سامانه نت‌سنج پلاس برای پایش کیفیت خدمات اپراتورهای ثابت و همراه در حوزه‌های مخلتف باید ما را خوشحال کند یا نه؟ توضیحاتی داد که خلاصه‌اش این است که چون بازار اپراتورهای ما به بلوغ نرسیده و رقابتی که نیاز است در آن شکل نگرفته، سازمان تنظیم مقررات به عنوان رگولاتور مجبور شده به این حوزه ورود کند.  

وی در این خصوص گفت: اقدامی که ما انجام دادیم به این معنا نیست که بقیه کشورهای دنیا این تکنولوژی را ندارند یا در کاربران‌شان این نیاز حس نشده است. در کشورهای دیگر دنیا به این دلیل که بازارهای اپراتوری‌شان به بلوغ رسیده است، نظارت رگولاتورها به حوزه‌های پسینی رفته است. شرایط بلوغ بازار تعیین می‌کند مردم کدام اپراتور و کدام کیفیت را انتخاب می‌کنند.

او اشاره کرد: متاسفانه با گذشت این همه سال، ما بلوغ مناسب را در بازار اپراتورها نداریم. بازار ما شاخص‌های خوبی دارد اما رقابتی نیست و همین مساله ایجاد مشکل می‌کند. به طور مثال، ما سه اپراتور همراه در کشور داریم که یکی از آن‌ها سهم ۵۵ درصدی دارد، یکی ۴۰ درصدی و دیگری کمتر از ۵ درصد. این نشان می‌دهد هیچ رقابتی در بازار نیست. در حوزه تلفن ثابت نیز وضعیت ما به همین شکل است و انحصاری وجود دارد که اصلا قابل رقابت نیست.

معاون وزیر ارتباطات با این توضیحات اولیه، به علت راه‌اندازی سامانه اشاره کرد و گفت: برای شکل گرفتن بلوغ در بازار اپراتوری کشور، عدم دقت اپراتورها به اهمیت مساله رقابت‌پذیری و بالا بردن کیفیت خدمات تصمیم گرفتیم به ماجرا ورود پیدا کنیم. ما در اتحادیه جهانی مخابرات پیشرفت‌های داشتیم و رتبه‌های خوبی به دست آوردیم اما زمانی که پای مساله‌ای مانند رقابت‌پذیری به میان می‌آید، امتیاز خوبی نداریم. این مساله، ما را برای راه‌اندازی این سامانه برای اولین مرتبه در جهان بیش از گذشته ترغیب کرد.

اکنون رگولاتوری‌های دوم، نسل سوم را پشت سر گذاشته‌اند و برخی نه تنها وارد نسل چهارم شده‌اند بلکه به نسل ۵ هم رسیده‌اند.  در حالی که ما هنوز در نسل سوم رگولاتوری‌های دنیا قرار داریم. در گذشته نیز کیفیت اینترنت توسط اپراتورها در اختیار مردم قرار می‌گرفت اما شواهد نشان می‌داد آن‌ها خیلی اطمینانی به این مساله ندارند و نیازمند مرجع دیگری هستند. برای برطرف کردن این مسائل احساس کردیم راه‌اندازی سامانه نت‌سنج‌پلاس می‌تواند ایده خوبی باشد و آن را پیش بردیم.

توضیحات معاون وزیر ارتباطات نشان می‌دهد ایجاد سامانه نت‌سنج‌پلاس برای اولین بار در جهان به این دلیل راه‌اندازی شده که ما در حوزه‌های مختلف «خلا» داشته‌ایم و قرار است این سامانه، گام‌های پیش‌رویی برای از بین بردن انحصار، ایجاد رقابت‌پذیری و ورود به نسل چهارم و پنجم رگولاتوری‌های دنیا باشد.