راه‌اندازی سرویس تایید اصالت ضمانت‌نامه بانکی

دهمین جلسه کارگروه تعامل‌پذیری دولت الکترونیکی امروز – سه شنبه – با حضور ابوالحسن فیروزآبادی رئیس مرکز ملی فضای مجازی، رضا باقری اصل دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات کشور و نمایندگان دستگاه‌ها و وزارت‌خانه‌ها تشکیل شد.

در این جلسه درخواست‌های دستگاه‌های مختلف مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت چندین مصوبه به تایید اعضای کارگروه رسید. درخواست‌های سازمان‌ها در این جلسه بیشتر مبنی بر استهمال یا ایجاد سرویس بود.

ابتدا درخواست‌های سازمان تامین اجتماعی کل کشور مبنی بر استمهال (مهلت گرفتن) برای ایجاد سرویس صحت سنجی گواهی استراحت پزشکی برای غرامت دستمزد در مراکز درمان، ایجاد سرویس استعلام گواهی اشتغال به تحصیل دانشجویان برای افراد تبعی ذکور، صحت‌سنجی مشخصات و استعلام رابطه نسبی برای تازه متولدین مورد تایید قرار گرفت.

درخواست مشترک وزارت صنعت، معدن و تجارت و شرکت توانیر برای بهره‌برداری آزمایشی از وب سرویس تبادل اطلاعات در شهرهای مازندران و گلستان و استقرار سرویس در مرکز ملی تبادل اطلاعات برای کل کشور تا حداکثر ۱۵ اردیبهشت سال آینده مورد تصویب قرار گرفت و تاکید شد که این طرح  ابتدا به صورت پایلوت و بعد سراسری انجام خواهد شد.

درخواست سرویس اصالت ضمانتنامه بانکی

سازمان بورس از بانک مرکزی دریافت سرویس اصالت ضمانتنامه بانکی را درخواست کرد که بنا به تصمیم کارگروه تا ۲۰ فروردین سال آینده اجرایی خواهد شد. در ادامه بیمه، بورس و خزانه‌داری نیز از بانک مرکزی تصدیق انطباق کدملی اشخاص با شماره شبا حساب بانکی را داشتند که این نیز تا زمان مشابه مصوبه قبلی باید پیاده‌سازی و نهایی شود.

استعلام الکترونیکی عدم سوءپیشینه

درخواست‌های بعدی بین وزارت اقتصاد و قوه قضاییه بود. که بر اساسا مصوبه کارگروه، درخواست استعلام الکترونیکی گواهی عدم سو پیشینه مطابق جلسه با قوه قضاییه و دلایل ارایه شده مرجع اصلی صدور گواهی عدم سو پیشنیه آن قوه است. ارایه سرویس در مرکز ملی تبادل اطلاعات به شیوه تصدیق بلامانع است. حسب درخواست شرکت سامانه نگار آتنا دارای موافقت اصولی از سازمان بورس و اوراق بهادار، کارگروه ارایه سرویس به این شرکت و سازمان بورس را به صورت پایلوت برای استفاده در پلتفرم تامین مالی جمعی تصویب کرد.

در ۹ جلسه قبلی کارگروه چه گذشت؟

کارگروه تعامل‌پذیری یک مجلس کوچک است. مجلسی که در آن دستگاه‌های خواهان تعامل داده، دورهم جمع می‌شوند و هر کدام برای این که درخواست‌شان به نتیجه برسد، دلیل و برهان می‌آورند. برخی از دلایل رد می‌شوند، برخی به چالش کشیده می‌شوند و در نهایت اگر تعاملی قرار باشد شکل بگیرد، با رای اکثریت گروه این اتفاق می‌افتد.

«دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات کشور» به شرح اقداماتی که در ۹ جلسه قبلی انجام شده پرداخت و گفت: ۲۸ اردیبهشت رییس جمهوری بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی، حکم دبیری شورای اجرایی فناوری اطلاعات که رییس کارگروه تامل‌پذیری دولت الکترونیکی است، ابلاغ شد. جلسات به شکل ماهیانه برگزار شد و یک جلسه فوری هم داشتیم.

باقری اصل در ادامه با اشاره به این که در این کارگروه ۲۵ پایگاه داده وجود دارد، درباره تعاملاتی که با سازمان‌های دیگر شکل گرفته و مشارکتی که آن‌ها داشته‌اند گفت: دبیرخانه شورا، مکاتباتی با بخش‌های مختلف داشته که برخی از آن‌ها تعامل خوبی داشته‌اند و برخی حتی به نامه‌های جواب هم نداده‌اند.

او در خصوص عدم همکاری برخی دستگاه‌ها با کارگروه تعامل‌پذیری دولت الکترونیک دلایلی را برشمرد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به پنهان سازی نقص اطلاعات، پنهان سازی برخی تخلفات، فقدان دانش موضوعی و تخصصی یا توقف در پارادایم مدیریت سنتی، عدم ارتباط موثر مدیران حوزه فناوری اطلاعات با مدیران کسب و کار همان سازمان، عدم همراهی مدیران ارشد برخی دستگاه ها به دلایل غیر فنی و کارشناسی، عدم تعامل پدیری به بهانه محرمانگی و امنیتی اشاره کرد.

وی در ادامه برنامه‌هایی که طی شش ماه آینده در کارگروه پیگیری می‌شود ارائه داد و گفت: پیگیری ایجاد و بهره برداری از سرویس استعلام مدارک تحصیلی، تکمیل شناسنامه‌های فنی و ارزیابی پایگاه اطلاعات پایه، ایجاد سرویس انتشار تغییر مشخصات هویتی و تغییر جنسیت، الکترونیکی کردن استعلام‌های الویت‌دار، احراز هویت بیومتریک کارت هوشمند ملی، نهایی‌سازی و تصویب جزییات سند شاخص‌ها و شیوه ارزیابی بلوغ تعامل‌پذیری و نهایی‌سازی روش‌های داده‌کاوی درباره داده‌های مالیاتی برنامه‌هایی است که در شش ماه پیش رو در جلسات کارگروه دنبال خواهیم کرد.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=9755

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: