به گزارش خبرنگار پردیسان آنلاین، سید حامد عاملی صبح پنجشنبه در جلسه شورای گفت‌و گوی دولت و بخش خصوصی اظهار کرد: برای بهبود فضای کسب و کار و رفع موانع و مشکلات قرار است هر ۲ هفته یک بار جلساتی با محوریت اتاق بازرگانی و دستور ثابت در حل معضلات و مشکلات در این بخش […]

به گزارش خبرنگار پردیسان آنلاین، سید حامد عاملی صبح پنجشنبه در جلسه شورای گفت‌و گوی دولت و بخش خصوصی اظهار کرد: برای بهبود فضای کسب و کار و رفع موانع و مشکلات قرار است هر ۲ هفته یک بار جلساتی با محوریت اتاق بازرگانی و دستور ثابت در حل معضلات و مشکلات در این بخش برگزار شود که انتظار می‌رود کمیته تخصصی در این زمینه مشکلات و دغدغه‌های بخش خصوصی و موانع ایجاد شده از سوی دستگاه‌های اجرایی را مورد رصد و ارزیابی قرار دهد.

وی تصریح کرد: با جمع‌بندی نهایی مطالبات بخش خصوصی برای بهبود فضای کسب و کار در این جلسات مطرح و پیگیری لازم در زمینه‌های مختلف با همکاری استانداری اردبیل و اتاق بازرگانی انجام می‌شود.

استاندار اردبیل به طولانی بودن فرآیند صدور مجوزها برای فعالیت بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: این کمیته می‌تواند پیشنهادات خود را ارائه کند که انتظار می‌رود نماینده تمام دستگاه‌های اجرایی به همراه معاونت اقتصادی استانداری اردبیل در این جلسات حاضر شده و برای نشست‌های ماهانه طرح موضوع و پیشنهادات، بهبود فرآیند و تسهیل‌گری در ارتقا شاخص‌های فضای کسب و کار فراهم آید.

عاملی افزود: در کنار این موضوع در بخش کشاورزی ضرورت توجه به اشتغال، تولید و صادرات با همکاری بخش خصوصی و فعالان این حوزه بسیار ضروری به نظر می‌رسد که بهتر است به دور از نگاه سنتی ما کشاورزی را به سمت تولید ثروت با فناوری‌های جدید سوق دهیم.

وی ضرورت افزایش درآمد مردم را در حوزه تولیدات کشاورزی و صنایع وابسته یادآور شد و خاطر نشان کرد: آغاز تحول در این بخش مربوط به الگوی کشت و همچنین کشت گلخانه‌ای است که در این زمینه باید به صورت علمی و کارشناسی موضوعات و مباحث مطرح شده و تولید محصولات گلخانه‌ای به صورت تمام فصل مورد توجه قرار گیرد.

عاملی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: انتظار می‌رود در هر هکتار توسعه شهرک‌های گلخانه‌ای ۸ نفر مشغول به کار شوند و سرمایه‌گذاران با استفاده از تکنولوژی مدرن از هدر رفت منابع جلوگیری و به تولید بیشتر و اشتغال مولد کمک کرده و این مجموعه‌ها در قالب نظام دانش‌بنیان مورد توجه قرار گیرد.

رئیس شورای اشتغال استان بیان کرد: گلخانه‌ها باید بر اساس فناوری‌های جدید در استفاده از نوع بذر، تولید محصول، عرضه به بازار و صادرات مورد اهتمام بوده و به هیچ وجه به جای تولید گلخانه‌ای گرفتار سامانه ناقص گرم خانه‌ای نشویم.

وی افزایش مهارت و ارائه برنامه‌های آموزشی را برای فعالان این بخش با استفاده از فناوری‌های نوین یادآور شد و ادامه داد: در کنار توسعه یک‌هزار و ۶۰۰ هکتار شهرک گلخانه‌ای در پارس‌آباد، بهتر است در خلخال نیز در ۶۰ هکتار توسعه گلخانه مورد توجه قرار گرفته و به مانند شهرک‌های صنعتی در همه مناطق استان شهرک‌های گلخانه‌ای نیز راه‌اندازی شود.

عاملی مسئولیت خطیر جهاد کشاورزی را در پشتیبانی و کمک به سرمایه‌گذاران در این بخش یادآور شد و اظهار کرد: در گام اول باید مرکز تحقیقات محصولات گلخانه‌ای در استان راه‌اندازی شود تا با یک برنامه علمی و مدون با نظارت‌های کارشناسی و ارتقا آموزش و برپایی اردوها و بازدید از گلخانه‌های موفق این بخش رو به جلو حرکت کند.

وی در مورد راه‌اندازی آزمایشگاه مجهز برای صدور مجوز صادرات محصولات گلخانه‌ای تصریح کرد: با همکاری دانشگاه آزاد و شرکت آب و فاضلاب بهتر است آزمایشگاه مجهز با همکاری بخش خصوصی در این زمینه راه‌اندازی شود تا صادرکنندگان به سرعت مجوز صادرات محصولات گلخانه‌ای را دریافت و به کشورهای هدف تجارت به انجام برسد.

استاندار اردبیل ضرورت تقویت خط انتقال گاز به پارس‌آباد را از اولویت برنامه‌ریزی‌ها در سطح استان اعلام کرد و گفت: از سال آینده تقویت انتقال گاز از اردبیل به سمت گرمی به انجام رسیده و این خط به پارس‌آباد منتهی خواهد شد.

عاملی افزود: خط ۳۰ اینچ سرچم به کوثر نیز در حال انجام است تا ما با تأمین گاز در انتهای خط گازرسانی در شمال استان مشکلی نداشته باشیم و محدودیت‌های سرمایه‌گذاری در این بخش نیز رفع شود.

وی از حل مشکل آبرسانی به شهرک گلخانه‌ای پارس‌آباد و احداث پست ۶۳ کیلوولت در این شهرک خبر داد و خاطر نشان کرد: از محل مصوبات سفر رئیس جمهور پست ۶۳ کیلوولت و فوق توزیع در این منطقه احداث خواهد شد تا زمینه تأمین برق مورد نیاز در سال‌های آینده فراهم آید.

عاملی ضرورت تشکیل خوشه صادرات محصولات گلخانه‌ای را در کنار توجه به زنجیره تولید در این بخش ضروری خواند و اضافه کرد: باید در تأمین بذر، استفاده از کود و سموم و تولید محصول با کیفیت در شهرک‌های گلخانه‌ای توجهی جدی انجام شده و محصول تولید شده با بسته‌بندی و برندینگ به کشورهای دیگر صادر شود.

وی ضرورت شکل‌گیری شرکت تخصصی در این حوزه را با همکاری سرمایه‌گذاران شهرک‌های گلخانه‌ای یادآور شد و بیان کرد: باید با فناوری‌های نوین و مدرن تولید و صادرات محصولات در این بخش انجام شده و به تناسب تولید و ارزش محصول آب بها نیز مورد توجه باشد.

استاندار اردبیل بهره‌برداری از ۱۱۵ هکتار نظام گلخانه‌ای را در سطح استان یادآور شد و ادامه داد: باید این رقم در سال‌های آینده به یک‌هزار هکتار افزایش پیدا کند که بهتر است جهاد کشاورزی از سرمایه‌گذاران در شهرستان‌های خلخال، مشگین‌شهر، کوثر و مرکز استان حمایت‌های لازم را انجام دهد.