به گزارش پردیسان آنلاین و به نقل از پاون، بررسی وضعیت راندمان نیروگاههای حرارتی جهان نشان میدهد در حالی که متوسط راندمان نیروگاههای حرارتی جهان به ۳۹.۰۴ درصد رسیده است، این رقم هم اکنون در ایران به حدود ۳۹.۵۳ درصد رسیده و از متوسط جهانی بالاتر است. از این حیث به لحاظ رتبهبندی راندمان نیروگاهی کشورها، ایران در رتبه پانزدهم جهان، پنجم آسیا و سوم خاورمیانه قرار دارد.
ایران با راندمان ۳۹.۵۳ درصد در رتبهای بالاتر از کشورهایی مانند کانادا، آلمان، چین، استرالیا، فرانسه و روسیه قرار گرفته است.
بنا بر این گزارش هر یکدهم درصد افزایش راندمان نیروگاهها نیازمند حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری است و افزایش دو دهم درصدی راندمان این واحدها نسبت به سال گذشته معادل یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون مترمکعب صرفهجویی گاز به همراه داشته است.
تولید سال جاری نیروگاههای حرارتی با رشد دو درصدی نسبت به سال گذشته به ۲۸۲ میلیون مگاوات ساعت رسیده است که سوخت معادل مصرفی نیروگاهها برای تحقق این رقم تنها یک درصد بیشتر از سال گذشته بوده است. این مهم حاکی از آن است که نیروگاههای کشور و مجموعه وزارت نیرو به سمت افزایش راندمان، استفاده از نیروگاههای راندمان بالا و توسعه بخش بخار نیروگاههای کشور در حال حرکت است و این روند موجب شده است که با سوخت کمتری بتوانیم انرژی بیشتری تولید کنیم.
این گزارش حاکی است طی ۹ ماه سال ۱۴۰۳ سهم عمده تولید برق کشور بر عهده نیروگاههای سیکلترکیبی با راندمان بین ۴۵ تا ۵۵ درصد بوده است. نیروگاههای سیکلترکیبی به عنوان واحدهای تولیدکننده برق دوستدار محیط زیست شناخته میشوند. در این نیروگاهها تبدیل واحدهای گازی به سیکلترکیبی از کارآمدترین روشهای بهبود راندمان نیروگاههای حرارتی کشور به شمار میآید که نهتنها برای صنعت برق، بلکه برای محیطزیست و صرفهجویی در مصرف سوخت نیز بسیار مؤثر است و در سالهای آینده شاهد تأثیرات گسترده آن خواهیم بود.