رئیسی یک سیاست متوازن بین المللی را در پیش گرفته/ تعامل با همسایگان باعث افزایش ارزش پول ملی می‌شود

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های پردیسان آنلاین، زهره الهیان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی درباره استراتژی دولت سیزدهم در تقویت و توسعه روابط با همسایگان و کشورهای منطقه، اظهارداشت: آمریکا در طول سال‌های گذشته تلاش داشته ایران را در یک حصر قرار دهد از طرفی شرایطی را در همسایگان ایران ایجاده کرده تا ایران را از تبادلات اقتصادی و تجاری با کشورهای منطقه محروم کند. وضعیت افغانستان و عراق، مناقشات اخیر آذربایجان با  ارمنستان، همه حکایت از طرح کلان آمریکا برای محاصره اقتصادی ایران دارد.

وی با تاکید بر ظرفیت‌های بالقوه ایران به عنوان هاب ترانزیتی منطقه با توجه به موقعیت ژئوپولتیک ایران، گفت: موضوع راه ابریشم زمینی و آبی و فعال کردن این مسیر خواهد توانست بخشی از حصر اقتصادی ایران و محدودیت در تبادلات تجاری را خنثی نماید. از طرفی سفر وزیر راه به عراق و بحث راه‌آهن شلمچه به بصره هم در همین راستا خواهد توانست ایران را به کشورهای منطقه مرتبط کند و ایران  را به عنوان مسیری برای ترانزیت کالا بین این کشورها و میان داری اقتصادی و تبادلات تجاری تبدیل کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به ظرفیت کشورهایی مثل چین و روسیه، خاطرنشان کرد: در مسیر خنثی سازی تحریم‌ها و محاصره اقتصادی و برای دور زدن این حصر، ایران توافق ۲۵ ساله با چین را در دستور کار دارد. در همین راستا سفر اخیر آقای رئیسی به روسیه هم اهمیت بسزایی دارد، چراکه در شرایط تحریم و حصر اقتصادی به کارگیری ظرفیت کشورهایی مثل چین و روسیه برای رشد و پیشرفت اقتصادی و خنثی سازی تحریم‌ها می‌باشد.

الهیان با بیان اینکه گسترش روابط با همسایگان از اولویت‌های دولت سیزدهم است، گفت: متاسفانه دولت آقای روحانی تمام ظرفیت خود را برای تعامل با کشورهای غربی و اروپایی به کار گرفت که نتیجه آن یک عدم توازن در سیاست خارجی و دیپلماسی اقتصادی بود و ظرفیت‌های کشورهای همسایه، آمریکای لاتین و آفریقا را در این دوره از دست دادیم، از طرفی ظرفیت کشورهای مهمی مثل چین و روسیه هم مغفول واقع شد. این عدم توازن نتیجه‌ای جز رکود اقتصاد کشور و عدم توجه به ظرفیت‌های بین الملل نداشت.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در ادامه افزود: آقای رئیسی در گزارشی که به مردم در روزهای گذشته دادند اعلام کردند که سیاست توازن در تعاملات بین المللی را در دستور کار دارند و بنا دارند از همه ظرفیت‌ها برای پیشبرد اهداف اقتصادی و احیای حقوق ملت ایران استفاده کنند. سفرهای خارجی آقای رئیسی در این مدتی که عهده دار مسئولت ریاست جمهوری شدند در هیمن راستا می‌باشد.

وی با بیان اینکه با سیاست راهبردی که آقای رئیسی در ارتباط و تعامل با همسایگان پیش گرفتند شاهد تضعیف دلار و افزایش ارزش پول ملی خواهیم بود، توضیح داد: کشورهای همسایه ظرفیت بسیار بالایی برای صادارت دارند. قاعدتا ظرفیت‌های ایران هم آنقدر می‌باشد که کالاهای ایرانی قابل رقابت با کالاهای  سایر کشورها از جمله ترکیه و برخی کشورهای اروپایی باشد. این تبادلات  هم نیاز کشورهای منطقه و هم نیاز ایران را تا حدود زیادی برطرف می‌کند و خواهد توانست منجر به  حذف دلار از تبادلات تجاری شود و همین موضوع باعث پیشرفت اقتصادی کشور و افزایش ارزش پول ملی می‌شود. ضمن اینکه تعاملات اقتصادی با کشورهای منطقه خود باعث افزایش امنیت اقتصادی و امنیت ملی خواهد شد.

الهیان با اشاره به توجه رئیس جمهور به استفاده از ظرفیت استان‌های مرزی در مسیر تقویت دیپلماسی اقتصادی و تبادلات تجاری، خاطرنشان کرد: سفرهای استانی جنبه‌ها و مزیت‌های مختلفی دارد. اشاره آیت الله رئیسی به ارتقا، توسعه و اتصال ظرفیت‌های بندری با یکدیگر و سپس با کشورهای دیگر در مسیر گسترش تجارت خارجی در سفرهای استانی گیلان و هرمزگان و تاکید بر تقویت بنادر این استان‌ها به نوعی در مسیر تبادلات تجاری کمک بسزایی خواهد داشت و این نشان دهنده توجه آقای رئیسی به استفاده از ظرفیت استان‌های مرزی در مسیر تقویت دیپلماسی اقتصادی و تبادلات تجاری در راستای افزایش تعامل با کشورهای همسایه است.

وی درباره توسعه روابط با کشورهای آمریکای لاتین گفت: این کشورها از ظرفیت‌های بالایی برخوردارند و غالبا هم بکر هستند و اتفاقا تمایل جدی به تعامل با جمهوری اسلامی دارند به جهت اینکه این کشورها هم مورد تحریم آمریکا قرار دارند و روحیات ضد استکباری در بین مردم کشورهای آمریکایی لاتین بسیار جدی است. مسئولین و مردم این کشورها تمایل زیادی برای تعامل با ایران دارند. همکاری با کشورهایی که خود از طرف آمریکا تحریم هستند باعث احساس نزدیکی و اعتماد بین این کشورها خواهد شد.

الهیان در پایان درباره بازگشت کشورهای اروپایی به بازار ایران، گفت: اینکه ایران بتواند تعاملات با کشورهای همسایه را به صورت اثر بخش تقویت کند به نوعی این نگرانی را در کشورهای اروپایی بوجود خواهد آورد که ظرفیت مهم ایران و بازار آن را را از دست خواهند داد و شرکت‌های بزرگ اروپایی از تبادل با ایران محروم شوند. در این فضای رقابتی قاعدتاً شرکت‌های اروپایی هم تمایل بیشتری برای تقویت تبادلات با ایران خواهند داشت.

منبع: جهان نیوز

انتهای پیام/



این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=196687

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: