بهاره سنجری در گفتوگو با خبرنگار پردیسان آنلاین اظهار کرد: دوران کودکی از نظر روانی بسیار حساس و حائز اهمیت است و آینده فرد را میسازد.
وی افزود: اگر کودک این دوران را به خوبی سپری کند میتواند آینده خوبی را برای او رقم بزند و اگر دوران خوبی نداشته باشد آینده بدی خواهد داشت.
روانشناس و مشاور کودک تصریح کرد: با توجه به اهمیت این دوران، محیطی که کودک در آن رشد میکند باید آرامش و آسایش داشته باشد و کودک احساس امنیت روانی کند.
وی ادامه داد: اگر کودک در محیطی که فقر و جنگ وجود دارد حضور داشته باشد، شرایط مناسبی ندارد، احساس نبود امنیت و اعتماد به نفس را تجربه خواهد کرد و کنترل نداشتن روی شرایط، استرس را برای کودک به همراه دارد. منشأ بسیاری از بیماریهای روانی استرس و اضطراب است و منجر به بیماریهای جبران ناپذیری در آینده میشود.
سنجری خاطرنشان کرد: رشد کودک در شرایط نامساعد طبیعی نخواهد بود، همچنین استرس در دوران کودکی تبعات جبران ناپذیری را در دوران نوجوانی به همراه دارد. مصرف مواد مخدر، الکل و پیدا نکردن هویت، نوجوان را به هم جنس گرایی و ارتباط با جنس مخالف سوق میدهد.
روانشناس کودک و نوجوان اضافه کرد: در شرایط فقر و جنگ آستانه تحریک پذیری و آسیب پذیری کودک کاهش مییابد و با کوچکترین اتفاق واکنشهای شدیدی را نشان میدهد و زمانی که احساس نبود امنیت در کودک افزایش یابد، نمیتواند در شرایط مختلف واکنش مناسب را ارائه دهد.