دلیل و ریشه علاقه به انجام کارهای بد و مضر

برخی مواقع برای همه ما پیش آمده که می دانیم انجام دادن کاری برایمان مضر است اما به هر حال آن را انجام می دهیم. علت این تمایل به انجام کارهای بد چیست؟

دلیل اصرار به انجام کارهایی که هیچ سودی برایمان ندارند

بسیاری از اوقات برایتان پیش آمده که کاملاً واقف هستید فلان کار یا خوردن فلان چیز برایتان مضر است و تاثیر منفی دارد اما باز هم همان کار را انجام می دهیم. در واقع با انجام کار منفی دچار دوگانگی می شویم و پشیمان خواهیم بود اما بازهم دفعه بعد آن کار بد را تکرار می کنیم. به نظر شما چرا این اتفاق می افتد؟ پاسخ و دلیل را در این قسمت از نمناک توضیح خواهیم داد.

علاقه زیاد

علاقه و تمایلات، احساسات بسیار قوی هستند و انرژی ما را برای انجام اقدامات مختلف فراهم می کنند. اگر ما عمیقاً به چیزی تمایل داشته باشیم، نمی توانیم آن را نادیده بگیریم و در نتیجه منطقی فکر نمی کنیم و به دنبال درست و غلط نیستیم و همین باعث می شود با وجود اینکه می دانیم انجامش برای ما مضر است اما باز هم آن را انجام می دهیم.

علاقه زیاد به غذای مضر

نرسیدن به بلوغ ذهنی

نداشتن بلوغ ذهنی یعنی انجام عادات رفتاری و ذهنی مناسب که به ما آسیب وارد می کند. گاهی اوقات با وجود اینکه سن مان بالا می رود اما از لحاظ ذهنی به بلوغ کامل نمی رسیم. در نتیجه با وجود اینکه می دانیم کاری برایمان مضر است، اما آن را انجام می دهیم و به نتایجش فکر نمی کنیم.

ناهماهنگی فیزیولوژیک

ناهماهنگی فیزیولوژیک زمانی است که افراد به دو نتیجه متفاوت و متضاد فکر می کنند و درگیر آن هستند. در واقع ذهن آن ها بیش از حد درگیر می شود اما با وجود اینکه می دانند فلان کار برایشان مضر است ؛ آن را انجام می دهند و با ذهنشان درگیر می شوند و با این حال نمی توانند از انجامش دست بکشند.

بلوغ ذهنی

احساس راحتی

همه ما به دنبال راحتی و آرامش هستیم. گاهی اوقات انجام کار های منفی باعث می شود احساس راحتی و آزادی پیدا کنیم و از این حس لذت ببریم. در نتیجه تمایل بیشتری داریم تا آن کار را انجام دهیم.

با وجود اینکه می دانیم این کار برای ما آسیب در پیش خواهد داشت اما به دلیل اینکه احساس راحتی داریم و هورمون دوپامین درمان ترشح می شود، احساس رضایت در ما برانگیخته می شود و در نتیجه تمایل بیشتری پیدا می کنیم که آن کار را انجام دهیم.

به عنوان مثال سیگار کشیدن یکی از کار های مخربی است که همه ما می دانیم برای بدنمان ضرر دارد اما به دلیل اینکه مغزمان به آن عادت کرده و هنگامی که آن را انجام می دهیم به خیال خودمان آرامش پیدا می کنیم، در نتیجه راحتی را ترجیح می دهیم و دیگر به اثرات مخرب آن فکر نمی کنیم.

پیروی کردن از دیگران

همه ما می دانیم که رفتار های بد در همه انسان ها وجود دارد و می بینیم بعضی از این رفتارهای منفی توسط جامعه پذیرفته شده است و بسیاری از مردم آن را انجام می دهند. ما هم شروع به انجام آن می کنیم.

با وجود این که می دانیم برای ما ضرر دارد اما از دیگران پیروی می کنیم و سعی داریم که همرنگ جماعت باشیم و خودمان را دلداری می دهیم که همه انسان ها هم همین کار را می کنند.

سیگار کشیدن

نتایج پیروی کردن از عادات بد

اکثر افراد می دانند که عادات بد نتایج هم به همراه دارند. به عنوان مثال سیگار کشیدن زیاد می تواند منجر به سرطان ریه شود. بسیاری از ما از آسیب کار هایی که انجام می دهیم با خبر نیستیم و در طولانی مدت با پیامد های آثار منفی مانند موارد زیر روبرو می شویم:

  • سرطان ها
  • انواع بیماری ها
  • افسردگی
  • احساس غم
  • درد جسمانی

مبتلا به سرطان ها

افزایش مشکلات فیزیکی و جسمی

بعضی از این اتفاقات آنقدر کند و تدریجی در بدنمان رخ می دهد که شاید متوجه آن ها نشویم اما باید مراقب تصمیماتی که اتخاذ می کنیم باشیم تا سلامت روحی و جسمی خود را به خطر نیندازیم.

چگونه عادت بد را متوقف کنیم؟

بسیار سخت است که عادت بد را کنار بگذاریم و زندگی روزانه خود را صرف ارتباط مثبت و خوب کنیم. استرس از اصلی ترین محرک ها برای انجام یک عادت منفی است.

راه حلش این است که مغزمان را دوباره برنامه ریزی کنیم. اول از همه باید در مورد عاداتی که داریم آگاهانه رفتار کنیم و ببینیم که چند وقت یک بار آن ها را انجام می دهیم. باید ببینیم چه چیزی ما را تحریک می کند که به سمت آن عادت منفی برویم. آیا انجام آن عادت تبدیل به یک کار ناخودآگاه در ما شده است؟ باید ببینیم که چرا این عادت برای اولین بار در ما شکل گرفته است.

در مرحله دوم باید خودمان را متعهد کنیم که آن عادت منفی را کنار بگذاریم. اکنون که فهمیدیم چه چیزی باعث تحریک و انجام آن عادت بد می شود، باید سعی کنیم چیزی مثبت را جایگزین آن کنیم.

ترک عادت بد

به عنوان مثال ما عادت داریم که بعد از پایان یک روز سخت و طولانی شکلات بخوریم و شکلات برایمان مضر است. حال باید ببینیم که آیا می توانیم یک ماده جایگزین برایش انتخاب کنیم یا نه. باید خودمان را عادت دهیم که تعداد دفعات خوردن شکلات را کاهش دهیم. شاید استرس باعث ایجاد مشکل می شود یا شاید خستگی زیاد ما را به سمت آن می کشاند. پس باید این محرک ها را کنترل کنیم.

در مرحله سوم باید تداوم داشته باشید. راه حل کلیدی برای انجام معاملات جدید تداوم است. ولی شاید برایمان سخت باشد که بخواهیم مغز خود را با روش های جدید سازگار کنیم و دوباره عادت جدید را در آن به کار بگیریم اما سیستم پاداش دهی مغز ما را مجاب می کند که به عادات مثبت پایبند باشیم. فقط باید خودمان را در شرایطی قرار داریم که بتوانیم عادات مثبت و جدید را به کار بیندازیم.

اگر می خواهید یک زندگی شاد و مثبت را تجربه کنید، اول باید عادات خود را تغییر دهید. در مورد عاداتی که در زندگی دارید، بیشتر فکر کنید . شروع به تغییر طرز فکر خود و انجام کارهای جدیدتر و مثبت تر کنید و لحظات شادی را برای خودتان خلق کنید.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=280937

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: