دلایل اصلی اختلال خواب نوجوانان + بهترین راه حل

یکی از علل اختلال خواب در نوجوانان تغییرات هورمونی است و آن ها را متمایل می کند تا دیرتر به رختخواب بروند و برنامه خوابشان بهم بریزد.

راهنمایی ها برای دوری از اختلالات خواب در نوجوانان

داشتن خواب شب خوب و با کیفیت، برای سلامت جسمی و روحی الزامی است و این در حالی است که نوجوانان به صورت در حال افزایشی از کیفیت ضعیف خواب رنج می برند که خود جای نگرانی دارد به همین علت تصمیم گرفتیم تا بعضی از راهنمایی ها برای دوری از اختلالات خواب در نوجوانان را به اشتراک بگذاریم. به طور عمومی، نوجوان باید حداقل ۸ ساعت در شبانه روز بخوابد که اگر اینگونه نباشد و نوجوان ما دچار اختلال خواب شود باید عوامل و دلایل مختلفی که خواب خوب را برایش سخت می کند بشناسیم تا قادر به حل هر مشکل خواب باشیم .در دوره بلوغ، عادت ها و سبک زندگی می تواند خواب نوجوان را تحت تاثیر قرار دهد. در این بخش از خانواده پلاس نمناک بعضی از راهنمایی ها برای دوری از اختلالات خواب در نوجوانان را یابید.

بی خوابی

علت های بیخوابی در نوجوانان

بی خوابی در نوجوانان به دلیل تغییرات هورمونی

تغییرات بلوغ در نوجوانان سبب می شود که آنان تمایل بیشتری به بیدار ماندن داشته باشند و همین سبب تغییر در شروع خواب و تاخیر در بیدار شدن می شود بنابراین آنان در این سن دیرتر به رختخواب می روند و مدت زمان کوتاه تری نسبت به نیاز واقعی خود می خوابند.

وجود بیماری های جسمی و روحی و مصرف دارو

وجود بیماری های جسمانی حاد یا مزمن، بیماری های مزمن غیرعفونی و انواع بیماری های عصبی و همچنین مصرف برخی داروها از جمله آنتی هیستامین، ضدتشنج، آنتی بیوتیک و داروهای خاص برای سرفه ، ابتلا به اختلالات روانی و رفتاریف ژنتیک و تیپ شخصیتی، ترس از خواب و اختلالات ریتم سیرکاردین بدن می توانند از عوامل بهم ریختن الگوی خواب طبیعی باشند.

سندرم تاخیری خواب

یکی از شایع ترین علل اختلالات خواب در نوجوانان سندرم تاخیری خواب است. افراد مبتلا به این سندرم همیشه در ساعت‏های ابتدایی شب کاملا سرحال هستند و خوابشان معمولا با تاخیر شروع می‏شود. برای رفع این مشکل درمان‏های متعددی مثل نوردرمانی، کرونوتراپی تا دارو درمانی از جمله ملاتونین وجود دارد هرچه از اصلی ترین ارکان درمان رعایت بهداشت خواب است.

سندرم تاخیری خواب

سندرم پای بیقرار

در سندرم پای بیقرار، بیماران نیاز به احساس غیرارادی به حرکت دادن پا دارند و با حرکت اندام‏ها، احساس بهتری به آنها دست می‏دهد . این سندرم خواب فرد را تحت‏ تاثیر قرار می‏دهد به این دلیل که علائم سندرم پای بیقرار بعدازظهر و شب تشدید می‏شود .

بی خوابی و تغذیه

عادات غذایی نامناسب نیز سبب بی خوابی می شوند پس اگر نمی توانید بخوابید، سبک زندگی خود را تغییر دهید و روی غذاهایی که مصرف می کنید کنترل داشته باشید مثلا کافئین در حد متعادل برای بیشتر افراد خوب است اما افراط در مصرف آن می تواند باعث بی خوابی شود پس غذا یا نوشیدنی های کافئین دار را نزدیک ساعت خواب تان مصرف نکنید . بهتر است بدانید که نزدیک ساعت خواب وعده ی غذایی سنگین نباید خورد زیرا باعث می شود احساس ناراحتی کنید و بدن تان به سختی می تواند برای خواب، آرام و آماده شود.

قهوه

راهنمایی ها برای دوری از اختلالات خواب در نوجوانان

اول، ریسک اختلال را کم کنید و بیشتر و بیشتر با چاقی مبارزه کنید

کودکان و نوجوانان دارای اضافه وزن امروزه سبک زندگی نامناسبی دارند. یک مطالعه رابطه بین نوجوانانی که زمان بدی را برای خوابیدن داشتند را با نمایه بدنی آنها بررسی کرده اس،. نتیجه آن شد که مسئله ی چاقی کودکان و نوجوانان دارد جدی تر از گذشته می شود که اگر درمان نشود، اختلالات خواب بر روی عادات خوراکی نیز تاثیر می گذارد و به این معناست که چاقی نیز بدتر می شود در این حالت، برای نوجوانان ضروری است تا رژیم غذایی سرشار از سبزیجات، حبوبات، تمامی غلات، گوشت بدون چربی، ماهی و تخم مرغ مصرف کنند.

وعده هایی غذایی که در داخل خانه میخورند باید بر اساس این گروه های غذایی باشد. همچنین آنها باید از آرد تسویه شده، غذاهای سرخ شده و شکر به شدت دوری کنند.گرچه فعالیت فیزیکی لازم است چرا که به تثبیت وزن آن ها کمک می کند. نوجوانان باید فعال بمانند و از سبک زندگی بی تحرک اجتناب کنند.

دوم، تنظیم استفاده از گوشی همراه

دلیل دیگری که چرا اختلالات خواب امروزه در نوجوانان رایج است، فناوری جدید است. برای والدین سخت است که ساعاتی که نوجوانان برای گوشی موبایل، کامپیوتر، تماشای تلویزیون یا بازی های ویدئویی می گذارند را کنترل کنند.

این وسایل نوجوانان را در معرض اضطراب قرارمیدهند که برای سلامتی آنها به شدت مضر است. این وسایل مستقیما بر روی سیستم عصبی اثر گذاشته و ریتم طبیعی بدن را تغییر می دهد که بر روی خواب تاثیر می گذارد.

گرچه این عامل نه تنها بر روی نوجوانان و بلکه بر روی والدین نیز تاثیر می گذارد بنابراین استفاده از گوشی همراه باید برای همه منظم باشد؛ همچنین شما نباید به نوجوان خود اجازه دهید که دو ساعت قبل از خواب از وسیله ای استفاده کند.

سوم؛ ساعات شب والدین و اختلالات خواب

نهایتا عامل دیگری که به اختلالات خواب نوجوانان مربوط است و در مطالعات مختلف نیز یادآوری شده است؛ ساعات شب بعضی از والدین است. برای مثال، وقتی یکی از والدین در شیفت شب کار می کند. با توجه به این موضوع، ضروری است که به جدول زمانی خواب همه اعضای خانواده احترام گذاشته شود.

اختلال خواب

راهنمایی های عمومی برای دوری از اختلالات خواب در نوجوانان

  • بهداشت خوب قبل از خواب به نوجوان این اجازه را می دهد تا با خوبی بعد از پایان فعالیت های روزانه خود استراحت کند.
  • نوجوان شما باید هر شب در زمان مشابهی با روزهای گذشته به رختخواب برود.
  • پیش از این هم در سبک زندگی نمناک گفتیم که فرزند نوجوان شما باید رژیم غذایی متعادلی رو دنبال کند و به غذا و خوردنی هایی که شب ها مصرف می کند توجه داشته باشند.
  • شما باید اطمینان حاصل کنید که نوجوان شما از مصرف محرک ها مانند کافئین و چای و غیره دوری می کند.
  • افکار نگران‏ کننده و استرس‏ زا را از خود دور کنند.
  • داروهایی که منجر به بی‏خوابی می‏شود را مصرف نکنند.
  • گرفتن یک دوش آب گرم در هنگام عصر به خواب خوب شبانه نوجوان شما کمک می کند.
  • از انجام تکالیف در رختخواب و یا خوردن خودداری کنند.
  • دمای اتاق او را کنترل کنید تا در حد متعادل باشد. اتاقی که بیش از حد گرم یا سرد باشد نه تنها نوجوان را بلکه هرفردی را کاملاً بیدار نگه می دارد.
  • اتاق او را کاملاً تاریک کنید و صبح با کنار زدن پرده ها اجازه تابیدن نور را به اتاقش بدهید.
  • دقت کنید قبل از خواب از دیدن فیلم های ترس آور، گوش دادن به موسیقی با صدای بلند و دیدن تصاویر خشن تلویزیونی اجتناب کند و کارهای آرامش بخش مانند انجام دهد.
  • برای کمک به خواب نرمش و حرکات ورزشی منظم با فاصله زمانی مناسب از زمان خوابیدن انجام دهد.
  • اطمینان حاصل کنید که یک برنامه خواب تنظیم کرده و از فعالیت های شبانه خودداری می کند.
  • همچنین اطمینان حاصل کنید که اتاق خواب نوجوان شما یک محل ساکت است.

اتاق خواب آرام

در این موارد، اختلالات خواب می تواند به دلیل وظایف سنگین یا فعالیت های کاری و اجتماعی باشد لذا مطمئن باشد که که برنامه های نوجوان شما بیش از حد سنگین نباشد. ما امیدواریم که شما این راهنمایی ها را برای کمک به خواب بهتر نوجوان خود به کار بگیرید چراکه تنها با این روش آنها قادر خواهند بود تا خواب با کیفیت را تجربه کرده و به خوبی وظایف خود را انجام دهند.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=280235

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: