حجت الاسلام والمسلمین تقی قرائتی، درگفت و گو با پردیسان آنلاین، ضمن اشاره به اینکه هیچ‌کاری بر مسجد رفتن برتری ندارد، اظهار داشت: مسجد رفتن قضا ندارد، پس باید در انجام آن کوشا بوده و اجازه ندهیم مسجد رفتن دیر و یا به بعد، موکول شود. مدیر مؤسسه مسجد با بیان اینکه تاریخ حسینیه به […]

حجت الاسلام والمسلمین تقی قرائتی، درگفت و گو با پردیسان آنلاین، ضمن اشاره به اینکه هیچ‌کاری بر مسجد رفتن برتری ندارد، اظهار داشت: مسجد رفتن قضا ندارد، پس باید در انجام آن کوشا بوده و اجازه ندهیم مسجد رفتن دیر و یا به بعد، موکول شود.

مدیر مؤسسه مسجد با بیان اینکه تاریخ حسینیه به صد سال نمی‌رسد و نماز در حسینیه مانند نماز در خانه است، عنوان کرد: اقامه نماز در مسجد فضیلت بسیار بالایی دارد و هیچگاه فضیلت حسینیه به مسجد نمی‌رسد.

وی با بیان اینکه در تمام مساجد قبله و محوریت یکی است اما حساب مهدیه و حسینیه با مسجد متفاوت است، خاطرنشان کرد: بسیاری از مکان‌های مختلف از جمله آب انبار، قبرستان و…. را می‌توان مسجد کرد، اما حسینیه را به دلیل اینکه وقف خاص است نمی‌توان.

مدیر مؤسسه مسجد با اشاره به اینکه هیچ رقابتی در راستای احداث مسجد نباید وجود داشته باشد، تصریح کرد: منافع در مساجد یکی است و تمام مساجد حول یک محور فعالیت دارند و نباید برای بالا بردن یک مسجد به تخریب سایر مساجد پرداخت.

وی با بیان اینکه متأسفانه آن‌گونه که شایسته است در راستای احداث مساجد اقدام نکرده‌ایم، یادآور شد: متأسفانه صداوسیما نیز در این راستا تشویقی انجام نداده بلکه به مردم می‌گوید شما به مسجد نروید ما نمازها را از تلویزیون برایتان پخش خواهیم کرد.

حجت الاسلام والمسلمین قرائتی با بیان اینکه مسجد سرای سالمندان نیست، اظهار داشت: تنها جایی در جامعه که تمام افراد با سن‌های مختلف اعم از پیر و جوان می‌توانند کنار یکدیگر بنشینند مسجد است و این اتحاد را در هیچ جایی دیگر حتی خانه‌ها نمی‌توان دید.

وی با اشاره به اینکه انقلاب ما از مسجد آغاز شد، عنوان کرد: امام جماعت مسجد باید تمام مهارت‌های لازم مسجد داری را دیده باشد.

رئیس مؤسسه مسجد با بیان اینکه جامعه امروز تخصصی و مدرکی شده است، مطرح کرد: در این فضایی که همه چیز به سمت تخصصی شدن حرکت می‌کند امام جماعت مسجد نیز باید در خصوص تخصصی شدن، آموزش ببیند و مردم را با هر سلیقه و تفکری به مسجد آورده و در مسجد نگه دارد.

وی با اشاره به اینکه رابطه بین قدیمی‌های مسجد و جوان‌ترها مانند پدربزرگ و نوه است، بیان کرد: جایگاه همه اشخاص در مسجد یکی است.

حجت الاسلام والمسلمین قرائتی با بیان اینکه ساختار مسجد در تمام دنیا یکی است و هیچ مشکلی در جامعه بدون مسجد حل نمی‌شود، خاطر نشان کرد: امام جماعت اگرچه امام مردم، اما در اصل خادم مسجد است.

وی با اشاره به اینکه ما چیزی به عنوان عزل و نصب در مسجد نداریم، تصریح کرد: در طول تاریخ هیچ فردی نتوانسته حکم پیش نمازی مسجد را دریافت کند و پیش نماز مسجد ممکن است هر روز یک شخص باشد.

مدیر مؤسسه مسجد با بیان اینکه در مواردی ورود دولت‌ها به مسائل مختلف موجب هرج و مرج و بی‌نظمی می‌شود، افزود: در حوزه مسجد باید اجازه دهیم امور به همان روش سنتی پیش رود؛ در زمان پیامبر (ص) نیز مساجد پر از کودکان بوده حتی در روایت داریم که بچه‌های شیرخوار در مسجد در دامان پیامبر (ص) بوده‌اند.

وی اضافه کرد: از آنجایی که زنان محور تربیتی در خانه‌ها هستند حضور زنان در مسجد بسیار واجب تر از مردان است.

حجت الاسلام والمسلمین قرائتی اظهار کرد: متأسفانه امروزه برخی از روی نادانی می‌گویند زنان به مسجد نیایند در حالی که امام خمینی (ره) به عنوان مظهر انقلاب اسلامی فرمودند: فضائل مسجد اختصاص به مردها ندارد.