برزو قزوینیان در گفتوگو با خبرنگار پردیسان آنلاین با اشاره به درمان دررفتگی مادرزادی لگن در دوران نوزادی اظهار کرد: درمان دررفتگی مادرزادی لگن در دوران نوزادی بستن کمربند خاصی به نام پاولیک هارنس به کمر و پاهای نوزاد است و با چند ماه استفاده از این کمربند، بهبودی حاصل میشود.
وی افزود: اگر درمان دیسپلازی لگن پس از شش ماهگی آغاز شود، معالجه به صورت جااندازی بسته و گچگیری خواهد بود، در سنین بالاتر و بپس از یک سالگی، جااندازی ممکن است نیاز به عمل جراحی روی مفصل ران داشته باشد و در سنین بالاتر نیز ممکن است عمل جراحی استخوانی به عنوان راهکار درمانی در نظر گرفته شود.
متخصص ارتوپدی تصریح کرد: حفره استابولوم به صورت یک کاسه عمیق است و سر استخوان ران درون آن قرار گرفته و رشد متناسب این کاسه مستلزم بودن سر استخوان ران در داخل آن است.
قزوینیان اضافه کرد: در صورتی که پس از تولد، سر استخوان ران بهدرستی درون حفره استابولوم قرار نداشته باشد، رشد و تکامل حفره با مشکل روبهرو میشود، حفره گودی کافی را پیدا نمیکند و به جای یک کاسه به صورت یک بشقاب درمیآید که نمیتواند سر استخوان ران را بهخوبی درون خود حفظ کند که به این دیسپلازی ران میگویند.
وی گفت: این بشقاب بهدرستی در بالای سر استخوان ران قرار نخواهد گرفت و بیشتر کنار آن میایستد، به همین دلیل پس از اینکه نوزاد راه رفتن خود را آغاز میکند، حفره استابولوم بهدرستی بالای سر استخوان ران آن را حفاظت نمیکند و برای نوزادانی که درمان آنها با تأخیر شروع میشود، نیاز به استئوتومی وجود دارد.
متخصص ارتوپدی با اشاره به درمان دررفتگی مادرزادی لگن در سنین بالاتر ادامه داد: در سنین بالاتر از دو سالگی برای درمان دررفتگی مادرزادی لگن به جز جراحی مفصل، به طور معمول باید استخوانهای اطراف لگن نیز جراحی شود.
قزوینیان خاطرنشان کرد: استئوتومی نوعی عمل جراحی است که در آن پزشک جراح، استخوانهای اطراف حفره استابولوم را میشکند و وضعیت حفره را بهگونهای تغییر میدهد تا بهتر بتواند بالای سر استخوان ران قرار گیرد، این عمل جراحی هرچه دیرتر انجام شود، نتایج مطلوب کمتری را به دست میآورد.
وی با بیان اینکه پس از سنین مدرسه دیگر نمیتوان انتظار داشت که با عمل جراحی بتوان مفصل ران مناسبی را برای فرد به وجود آورد، افزود: دررفتگی مادرزادی مفصل لگن یا ران شدتهای متفاوتی دارد؛ گاهی دررفتگی کامل نیست و به صورت نیمهدررفتگی است، گاهی حتی بیماری خفیفتر است و نوزاد حتی نیمهدررفتگی هم ندارد، اما در سنین بالاتر حفره استابولوم بهخوبی تشکیل نمیشود.