آنچه که پزشکان و پرستاران ما را خسته و دلشکسته میکند همدمی و همنشینی با بیماران کرونایی نیست که آن را وظیفه انسانی خود می دانند بلکه زخم زبانهایی است که گاها بر پیکره این قشر زحمتکش وارد میشود و دل آنها را به درد میآورد.
درج مطالب کنایهآمیز و گاها توهینآمیز به جامعه پزشکی کشور منجر به رنجش خاطر و ناراحتی پزشکان زحمت کش و مخصوصا اطبای استان یزد شده است.
در حالیکه کرونا بر جامعه ما سایه انداخته و تمام بخشهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و… را تحت سیطره خود در آورده و پزشکان ما با تمام وجود در تلاش هستند تا مرحمی بر این زخم نوظهور باشند درج مطالب توهینآمیز، بیانصافی و ناجوانمردی است.
این زخمی است که پزشکان یزدی ما نیز به سهم خود سالهاست بر دل دارند، پزشکانی که از همین مردم هستند، همه از دل این آب و خاک بر آمدهاند و صادقانه در حال خدمت به هم استانی ها و همشهری های خود هستند و اگر از تعداد انگشت شماری از آنها بگذریم باید اعتراف کنیم که تمام پزشکان یزدی همه تلاش خود را برای خدمت به جامعه استان به کار گرفتهاند.
بنده بارها و بارها بعنوان خبرنگار در وسط میدان بوده و تلاش کادر درمان استان را نظاره کردهام بخصوص در این دوره چند ماهه کرونا شاهد بودم که کادر درمان استان چطور جانفشانی کردند و از سلامتی خود گذشتند تا مرحمی بر زخم های دیگران باشند.
یک روز به بهانه نداشتن کارتخوان بر سر آنان خراب می شویم و روز دیگر به بهانه ندادن مالیات و یک روز هم اینکه چرا درآمد آنها زیاد است!! و این در حالیست که همه پزشکان ما مالیات می دهند و کارتخوان هم دارند و آن چند نفری هم که مقاومت می کردند مجبور شدند تا همرنگ همکاران خود شوند.
اینکه در جامعه پزشکی کشور و استان یزد، ضعف هایی وجود دارد شکی نیست و این در همه اقشار جامعه وجود دارد اما این ضعف متوجه بدنه بخش بهداشت و درمان است و نه فرد فرد پزشکان تلاشگر؛ اگر انتقادی داریم نباید فورا به نقطه باریک این بخش یعنی پزشکان فشار وارد کنیم.
هجمه هایی که به تازگی بر پزشکان کشور وارد شده بهانهای شد تا به سراغ چند تن از حاذق ترین پزشکان و متخصصان استان یزد برویم و نظر آنها را در این زمینه جویا شویم.
دل پرخونی داشتند و بسیاری از آنها حاضر به گفت گو نشدند، برخی از بیفایده بودن گفتگو گفتند و عدهای هم هجمهها و توهینها را به خدا واگذار کردند؛ برخی از آنهایی هم که حاضر به گفت و گو شدند خواستند تا نامی از آنها برده نشود.
قلم به انصاف بچرخانیم
در قدم اول به سراغ معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد و فوق تخصص نوزادان رفتیم که گفت: بعنوان فردی که از نزدیک، بیشترین دوره طولانی را با کرونایی ها بوده ام و بیشترین ارتباط را با مجموعه کادر درمان داشتهام الحق و الانصاف با تمام وجود از جامعه پزشکی و پرستاری و مجموعه کادر درمان دفاع می کنم.
دکتر محمود نوری شادکام به پردیسان نوین افزود: در این دوران از هر پزشکی و متخصصی که برای کمک به بهبود اوضاع در وضعیت شیوع کرونا دعوت کردیم پای کار بود و هیچکس از پزشکان و کادر درمان نبود که ما از او دعوت کنیم و همکاری نکند.
وی تاکید کرد: هر کس جز این ببیند و جز این بیان کند قلم به انصاف نچرخانده است .
وی در مورد تعطیلی مطبها در دوران کرونا هم گفت: تعطیلی این مراکز بنا به خواسته حوزه درمان بوده و وقتی درخواست کردیم که برخی از مطب ها باز و برخی همچنان بسته بماند پزشکان هم دقیقا رعایت کردند.
پزشکی را آلوده اقتصاد نکنیم
اما یک فوق تخصص مغز و اعصاب گفت: من دیگر از این صحبت ها خسته شدم و سعی می کنم وارد مسایل اقتصادی و سیاسی نشوم.
وی که خواست نامش ذکر نشود با بیان اینکه به نظرم پزشکی مقدستر از این حرفهاست که با اقتصاد آلوده شود یادآور شد: الان بیشترین و بهترین لذت زندگی من این است که خدا اینقدر به من ناچیز لطف داشته که می توانم به دیگران کمک کنم.
او با بیان اینکه لبخند رضایت بیمارانم را با هیچ چیز عوض نمیکنم ادامه داد: تازه فهمیدم چقدر عاشق کارم هستم؛ شاید پول و درآمد مهم باشد که حتما هست ولی لذت دعای یک دردمند با هیچ چیز قابل قیاس نیست.
این فوق تخصص حاذق استان و کشور تاکید کرد: شاید من پولدار نباشم ولی به نظر خودم یکی از ثروتمندان شهر هستم؛ خیلی وقت ها بیماران اصرار می کنند که برای جبران چه کار کنند و من همیشه می گویم لبخند شما و سلامتی شما برای من بهترین هدیه است و من با تمام ذره ذره وجودم شاکر خدای مهربان هستم.
نفسهای ما از خستگی به شماره افتاده است
یک متخصص بیماری های داخلی هم خطاب به آنهایی که مدام علیه پزشکان می تازند گفت: شما که خنجر زدید بر پیکر خسته کادر درمان آیا می دانید تعدادی از این مدافعان سلامت که سوء استفاده گر خطاب شان کردید در خاک آرمیدند تا هموطنان شان آرام گیرند؟.
دکتر مریم دهقان که از جمله پزشکان کادر درمان کرونا بوده و هست به پردیسان نوین افزود: شما را نمی دانم ولی ما همچنان عزادار این شقایق های پرپر شده مان بدست تندباد دیروز و امروز هستیم.
وی تاکید کرد: آتشی دیگر بر جانمان نزنید تا شعله این داغ در دلهامان فرونشیند؛ نفس هامان از خستگی به شماره افتاده است، لااقل بگذارید قلب هایمان همچنان به عشق خدمت، بتپد.
قلدرها به کمک کادر درمان آیند!
یک متخصص بیماری های عفونی نیز که بعلت سر و کار داشتن با بیماران کرونایی، خود نیز مدتی را در بستر بیماری بوده اظهار داشت: متاسفانه خیلی ها قدردان نیستند و این دل ما را به درد می آورد.
دکتر زهره آخوندی افزود: حالا که با تلاش کادر درمان، بیماری کرونا کنترل شده و این به دست نیامده مگر به قیمت از دست دادن پزشکان و پرستارانمان و به قیمت مبتلا شدنمان و به قیمت آسیب روحی خانواده هایمان،حالا ما قلدر شدیم؟!
وی ادامه داد: آری ما قلدریم چون خدا این طور خواسته، چون آن وقت که بقیه در خانه های خود آرمیده بودند ما جلوی بیماری کرونا قلدری می کردیم؛ آقایی که میگویی ما قلدریم ، تو اگه قلدر بودی و دل و جرات داشتی به کمک ما میامدی.
وی اظهار داشت: خیلی از مردم داوطلبانه، قلدری کردند و به کمک ما آمدند؛ حالا هم دیر نشده ، بسم الله، قلدری کن و به کمک ما بیا! هنوز هم بیماران ما برای مقابله با این ویروس نیازمند قلدرها هستند که قلدری کنند.
قلم به دستان منصف وارد میدان شوند
به سراغ یکی از بهترین جراحان ریشه دندان استان رفتیم و هر چند این پزشک حاذق به خاطر تواضع خود، معتقد بود که باید به سراغ پزشکان دیگر بخش ها برویم اما از وی خواستیم تا نظر خود را این زمینه بیان کند.
دکتر علی رضا قاطع گفت: من جایگاه خودم را به هیچ وجه نمیتوانم با جایگاه بزرگ پزشکان عزیز و زحمتکش مخصوصا پزشکانی که مستقیم با هیولای بی رحم کرونا دست و پنجه نرم میکنند مقایسه کنم اما فقط این را میتوانم بگویم که در این مواقع قطعا پای منافع عده ای به جریان باز میشود که با تخریب این قشر دنبال اهداف خاص خودشان هستند.
وی تصریح کرد: تنها اثر این تخریب ها و هجمه ها ، کاهش اعتماد بین پزشکان و مردم هست که امیدوارم با درایت مردم و نقش آگاهی دهنده قلم به دستان منصف به این اعتماد ضربه وارد نشود.
هجمهها باعث تضعیف سیستم بهداشت و درمان میشود
یکی از بهترین متخصصان چشم نیز به پردیسان نوین گفت: خیلی واضح بود که کسانی از تقدیر و تشکر مردم از کادر درمان ناراحت هستند و آن را تحمل نمیکنند، افرادی از روی عمد و با کینه و برنامه ریزی شده، مطالبی مینویسند و کسانی هم از روی نادانی و عدم اطلاع با این گروه همراه میشوند.
وی که خواست نامش ذکر نشود ادامه داد: جهت روشن شدن مطلب با چند عدد و رقم میتوان علت گلایه پزشکان را فهمید؛ علیرغم آنکه اصناف دیگر مثل کارگران، معلمان و کسبه و حتی کارخانه دار ها در مورد مسائل صنفی خود اعتراض می کنند و کسی واکنشی نشان نمیدهد، عده ای منتظرند تا با کوچکترین اعتراض پزشکان، جوسازی کنند.
وی یادآور شد: درحال حاضر مبنای اعتراض پزشکان۲ مطلب است اول انکه افزایش تعرفه ها در چند سال اخیر بسیار پایین تر از حد تورم بوده مثلا ۱۰ تا ۱۵ درصد در حالی که هزینه ها بخصوص مالیات چند ۱۰ برابر و گاه سالانه افزایش صد در صدی داشته است.
وی افزود: نکته دوم آن است که همین افزایش ۱۵ درصدی در سال جاری برای همه پارامترها یکسان نبوده بعنوان مثال تخت بیمارستانهای خصوصی امسال ۲۵ درصد اضافه شده در حالیکه تعرفه ضریب جراحی فقط ۲ درصد اضافه شده که سود آن فقط به جیب صاحبان بیمارستانهای خصوصی و سهامداران انها که گاها از مدیران وزارت بهداشت هستند میرود.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم بصورت عددی بگویم تعرفه kجراحی در سال ۹۳، ۴۰ هزار تومان بوده و امسال بعد از ۶ سال تعرفه جراحی به ۴۳ هزارو ۲۶۰ تومان افزایش یافته؛ حالا حساب کنید در این ۶ سال حق العمل جراحی چقدر زیاد شده است.
وی با اشاره به اینکه من اطمینان دارم این هجوم های هدایت شده تنها باعث تضعیف سیستم بهداشتی و درمان مردم خواهد شد افزود: با آنچه انجام شده مختصر افزایش تعرفه ها هم به جیب صاحبان و سهامداران بیمارستانهای خصوصی میرود.
نوشتن حرفهای غیرمنصفانه موجب رنجش پزشکان میشود
یک متخصص طب سوزنی هم به پردیسان نوین گفت:هجمه به پزشکان در این روزگار کرونایی که کادر درمان جانفشانی می کنند جای سوال دارد.
دکتر عباس هاشم بیگی به تعرفه پرشکان گریزی زد و افزود: این تعرفه در چند سال گذشته و هر سال فقط پنج درصد افزایش داشته و امسال هم ۱۵ درصد افزایش یافته و این یعنی اینکه طی چهار سال ۳۰ درصد افزایش تعرفه داشتیم ولی اگر افزایش قیمت اجناس را بررسی کنیم به نتایج جالبی می رسیم.
وی با بیان اینکه در تمام دنیا خدمات دهنده یعنی پزشکان، نرخ خدمات را معین می کنند ولی در ایران، خدمت گیرنده یعنی دولت و بیمه ها نرخ را معین می کنند تصریح کرد: سالهاست که هجمه هایی بر پزشکان وارد میکنند که این باعث خروج خیلی ها از پزشکان از این حرفه شده و این موجب تضرر جامعه می شود.
وی تاکید کرد: نوشتن حرفهای غیر منصفانه علیه قشر زحمکتش پزشکان، درست نیست و این موجب رنجش خاطر پزشکان میشود.
تفاوت از کجا تا به کجا ؟
دکتر امیر رضا چمنی، متخصص اعصاب و روان هم عقیده خود را با طرح یک پرسش بیان کرد: آیا زیبا نیست وقتی قیمت پراید در یک روز از ۷۸ میلیون به ۸۸ میلیون می رسد و ویزیت پزشک هم در یکسال از ۲۷ هزار تومان به ۳۲ هزار تومان؟.
کج سلیقگی برخی پزشکان تهرانی، مسیر را برای تاختن بر پزشکان هموار ساخت
یک متخصص پوست، مو و زیبایی هم اظهار داشت: یکی از بهترین راهها برای کاهش محبوبیت پزشکان، پروژه ندادن مالیات توسط آنها بود که رقم خورد و البته کج سلیقگی بعضی پزشکان در نداشتن دستگاه کارت خوان بخصوص در تهران و بعضاً قصور پزشکان در امور درمانی که قبلاً هم وجود داشت مسیر را برای ادامه پروژه تاختن بر پزشکان هموار ساخت.
دکتر سید سعید امینی افزود: با شیوع کرونا و از خودگذشتگی کادر درمان، برخی که متوجه افزایش روزافزون محبوبیت پزشکان شده بودند مترصد فرصت بودند و وقتی تعرفههای جدید با افزایش ۵ درصدی بعد از ۶ سال فریز تعرفه ها در بخش جراحی اعلام شد و گروههای پزشکی نارضایتی خود را با توجه به تورم چند صد درصدی این سالها اعلام کردند بهترین فرصت را برای حمله به پزشکان و پروژه پزشک ستیزی در پیش رو یافتند و پزشکان را قلدر خواندند.
به گفته وی این در حالی بود که تمام اصناف، خود تعرفه های خود را تعیین کرده و به امضاء رییس شورای اصناف میرسانند.