درخشش مقطعی یا راه روشن در انتظار لیگ عربستان؟

تیم‌های حاشیه خلیج‌فارس برای رشد و ارتقای کیفیت فوتبالی خود، برنامه‌های بلندمدتی را در نظر گرفته‌اند، اما آیا خریدهای پرزرق‌وبرق نشان از یک درخشش مقطعی دارد یا راه روشنی در انتظار لیگ‌های عربی به‌ویژه عربستان است.

به گزارش خبرنگار پردیسان آنلاین، سال‌های گذشته تیم‌های حاشیه خلیج فارس برای رشد و ارتقا کیفیت فوتبالی خود برنامه‌های بلند مدتی را در نظر گرفتند که ابتدا دور از ذهن و شاید غیرممکن به نظر می‌رسید اما طولی نکشید که آینده‌نگری و برنامه‌ریزی این کشورها به‌ویژه عربستان و قطر به ثمر نشست و در حال حاضر کمترین نتیجه آن حضور ستارگان فوتبال جهان در تیم‌های عربی است؛ به نظر می‌رسید میزبانی کشور قطر در جام‌جهانی ۲۰۲۲ و برگزاری بازی‌های دوستانه بین تیم‌های صاحب سبک اروپایی انتهای مسیر مدیران ورزشی کشورهای عربی باشد، اما به خدمت گرفتن رونالدو، سادیو مانه و گونزالو مارتینز توسط النصر، پیوستن نیمار و یاسین بونو به الهلال، حضور کریم بنزما در الاتحاد و خرید سایر بازیکنانی که سابقه حضور در لیگ‌های معتبر اروپایی را داشتند، نشان داد عربستان با عزم راسخ به دنبال میزبانی جام جهانی است و شاید به همین دلیل بارها ستارگان فوتبال جهان همچون رونالدو اظهار کرده‌اند که در سال‌های آینده عربستان به یکی از حرفه‌ای‌ترین لیگ‌های جهان تبدیل خواهد شد.

شب گذشته بود که در چارچوب هفته پنجم لیگ عربستان و در دیدار الهلال و الاتحاد که با عملکرد فوق ستاره‌های دو تیم همراه بود، در نهایت نتیجه‌ای پرگل و دیداری جذابی برای هواداران فوتبال رقم خورد تا در هفته‌های آتی لیگ عربستان نیز همچون دیگر لیگ‌های اروپایی از سوی فوتبال‌دوستان دنبال شود.

در همین خصوص سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا لیگ عربستان، تیم ملی این کشور در این مسیر رشد خواهد کرد یا پس از چندسال همه‌چیز به دست فراموشی سپرده خواهد شد. در همین زمینه گفت‌وگویی با مجید جلالی و علی جباری، کارشناسان فوتبال کشورمان داشته‌ایم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید:

برنامه عربستان وسیع و گسترده است

مجید جلالی، کارشناس فوتبال کشورما ن در گفت‌وگو با خبرنگار پردیسان آنلاین در خصوص جذب ستارگان فوتبال جهان توسط کشور عربستان اظهار کرد: این یک مقدمه برای برنامه‌های وسیع و گسترده عربستان برای آینده است؛ اگر فوتبال اروپا مورد توجه مردم جهان است به دلیل ستاره‌هایی است که تیم‌ها در اختیار دارند، چراکه بازیکنان بزرگ باشگاه‌های بزرگ را می‌سازند، برای مثال پس از جدایی مسی از بارسلونا، میلیون‌ها نفر از شبکه آن خارج شدند، بنابراین هنگامی که عربستان این بازیکنان مطرح را جذب می‌کند، قصد دارد در رأس توجه جهان قرار گیرد.

درخشش مقطعی یا راه روشن در انتظار لیگ عربستان؟

وی افزود: پیامد جذب این بازیکنان را در آینده‌ای نزدیک مشاهده خواهید کرد، چراکه عربستان قصد دارد وارد مسابقات اروپا شود و اروپا نیز وقتی توجه مردم جهان به لیگ عربستان را می‌بیند، به دلیل حق پخش بالای تلویزیونی با حضور عربستان در یوفا موافقت می‌کند و به احتمال فراوان شاهد قرار گرفتن این کشور در گردونه رقابت‌های چمپیونز لیگ خواهیم بود.

عربستان به دنبال جلب توجه افکار عمومی است

جلالی با اشاره به هدف تیم‌های عربی گفت: در واقع هدف عربستان، مورد توجه قرار گرفتن افکار عمومی جهان، حضور در بالاترین سطح مسابقات دنیا و به دنبال درخواست میزبانی برای جام‌جهانی است؛ پیامدهایی که از نظر پیوستن مربیان و بازیکنان مطرح به لحاظ کیفی وجود دارد، کاملاً مشخص است؛ چراکه بازیکنان این کشور در کنار ستارگان فوتبال جهان تمرین می‌کنند و به مرور رفتار و سبک بازیکنان مطرح را به بچه‌های خود آموزش می‌دهند و از جهت‌های زیادی منجر به پیشرفت فوتبال در عربستان می‌شوند.

کارشناس فوتبال ایران پیرامون شرایط ملی این کشور افزود: با توجه به دلایلی که مطرح کردم، عربستان در آینده‌ای نزدیک، بازیکنان سطح بالایی را در کشور خود پرورش خواهد داد، چراکه جوانان این کشور در کنار بازیکنان بزرگ آموزش می‌بینند و پیشرفت قابل ملاحظه‌ای خواهند داشت.

فوتبال در جهان یک قدرت نرم به‌شمار می‌رود

وی با اشاره به هزینه‌های انجام شده توسط تیم‌های عربی خاطرنشان کرد: اگر این هزینه کردن تیم‌های عربی به جایی برسد که تصمیم بگیرند دیگر هزینه نکنند، با چالش‌های عمیقی مواجه خواهند شد؛ برای مثال یک باشگاه هزینه هنگفتی می‌کند، تیم خود را بالا می‌برد، اما پس از یک‌سال نمی‌تواند این هزینه کردن را ادامه دهد و به یک‌باره روند نزولی در پیش می‌گیرد، اما اگر تیم‌های عربستانی منابع مالی خود را تثبیت کنند، پیشرفت آن‌ها ادامه‌دار خواهد بود.

درخشش مقطعی یا راه روشن در انتظار لیگ عربستان؟

جلالی تصریح کرد: دید سران ورزشی عربستان فراتر از تبلیغات و ارتقای کیفیت فوتبال است، در حال حاضر نهادهای بین‌المللی همچون سازمان ملل، فوتبال را به چشم یک قدرت نرم می‌بینند؛ هنر و ورزش قدرت نرم را تشکیل داده‌اند و در حیطه ورزش این قدرت به فوتبال اختصاص پیدا می‌کند. تعداد بینندگان فوتبال از بینندگان المپیک هم بیشتر است، بنابراین عربستان دید وسیعی دارد و سعی می‌کند از طریق قدرت نرم در جهان برای خود جایگاهی دست و پا کند.

تیم ملی عربستان حرف‌های زیادی برای گفتن خواهد داشت

در ادامه علی جباری، پیشکسوت فوتبال با اشاره به خرید تیم‌های عربستانی اظهار کرد: بی‌شک بازیکنان بزرگی که به عربستان آمده‌اند، روش بازی، علاقه‌مندی کودکان و کیفیت بازیکنان این کشور را تحت تأثیر قرار خواهند داد. در تیم ملی نیز همین مسائل مطرح است و به‌طور قطع در آینده شاهد ارتقای کیفیت فوتبال ملی عربستان خواهیم بود.

وی افزود: امکان ندارد تیم ملی عربستان به دلیل ستارگانی که توسط تیم‌های این کشور به خدمت گرفته شده‌اند با مشکل مواجه شوند؛ همانطور که تیم‌های کوچک پس از بازی با تیم‌های بزرگ تأثیر می‌پذیرند و آموزش فراوانی می‌بینند و کیفیت خود را ارتقا می‌دهند، در فوتبال ملی عربستان هم این اتفاق رخ خواهد داد.

درخشش مقطعی یا راه روشن در انتظار لیگ عربستان؟

خرید ستارگان فوتبال با اهدافی همچون ارتقای کیفیت فوتبال، تبلیغات و درآمدزایی است

جباری خاطرنشان کرد: به‌عنوان مثال پیش از این هم تیم‌های بزرگ به کشور ما آمده‌اند و تیم‌های ایرانی با الگوبرداری از آن‌ها فوتبال خود را رشد داده‌اند، بنابراین بازیکنان مطرحی که در لیگ عربستان بازی می‌کنند، تأثیر فراوانی در پیشرفت بازیکنان داخلی این کشور و حتی رده‌های پایه خواهند داشت.

وی در پایان گفت: بی‌شک خرید ستارگان فوتبال جهان با اهدافی همچون ارتقای کیفیت فوتبال، تبلیغات و درآمدزایی است و این موارد دست به دست یکدیگر می‌دهند تا فوتبال عربستان پیشرفت کند.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=264845

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: