با وجود حمله سراسر ظالمانه رژیم صهیونیستی به شهرهای لبنان مانند شهر « نبطیه» و شهادت جمعی از شهروندان لبنانی همانند دکتر« احمد کحیل» شهردار این شهر، پیوند خواهرخواندگی بین شهرمقدس قم و نبطیه همچنان پس از هفت سال به قوت خود باقی است.
با وجود حمله سراسر ظالمانه رژیم صهیونیستی به شهرهای لبنان مانند شهر « نبطیه» و شهادت جمعی از شهروندان لبنانی همانند دکتر« احمد کحیل» شهردار این شهر، پیوند خواهرخواندگی بین شهرمقدس قم و نبطیه همچنان پس از هفت سال به قوت خود باقی است.
به گزارش پردیسان آنلاین، در۲۴ اردیبهشت سال ۱۳۹۷ همزمان با روز ششم هفته فرهنگی قم در نبطیه لبنان، پیوند خواهرخواندگی بین این شهر در جنوب لبنان و شهر مقدس قم امضا شد.
از این تاریخ به بعد همانگونه که عبدالله جلالی، رئیس وقت شورای اسلامی شهر قم در مراسم امضای تفاهم نامه خواهرخواندگی تصریح کرد « قم و نبطیه یک روح در دو جسم هستند و باید تلاش شود تا این دو شهر الگویی در بین جهان تشیع باشد. قم و شهر نبطیه که به نام شهر امام حسین (علیهالسلام) شهرت دارد دارای مشترکات زیادی هستند که امید است موجب گسترش اقدامات متقابل شود.»
اما این سوال پیش می آید که چرا این دوشهر به سمت چنین پیمانی حرکت کردند؟ در جواب باید تاکید کرد که شهرهای دارای فرهنگ دیرین و تاریخی جهان برای حفظ و حراست از زمینههای تاریخی و فرهنگی مشترکی که با یکدیگر دارند، اقدام به ایجاد یک رابطه غیرمتمرکز از طریق انعقاد قراردادی موسوم به «خواهرخواندگی» میکنند و تلاش دارند با اعزام گروههای تخصصی و کارشناسی از تجربیات یکدیگر استفاده کنند. بهعبارت دیگر هدف از پیمان خواهرخواندگی شهرها، فراهم آوردن زمینه، ترغیب و به تلاش واداشتن افراد و سازماندهی گروههای مختلف دو شهر برای ارتباط عملی بیشتر است.
با این نگاه و با تلاش برای تحقق چنین اهدافی مبادله تجربیات در زمینه توسعه، عمران و مدیریت شهری؛ برگزاری نشست، هم اندیشی و همایش راهبردی مشترک با حضور اندیشمندان، پژوهشگران و اهالی فرهنگ دو شهر در خصوص مباحث گوناگون مدیریت شهری، سرمایه گذاری، فرهنگی، صنایع دستی و دیپلماسی شهری، ایجاد زمینه معرفی فرصت های سرمایه گذاری و جذب گردش گر، کمک به اجرائی شدن توسعه همکاریهای دوجانبه و کمک های بشر دوستانه از موضوعات تفاهم خواهرخواندگی میان این دو شهر شد.
برنامه ریزی توسعه ارتباطات اجتماعی و دیپلماتیک، توسعه روابط علمی از طریق برقراری ارتباط بین حوزه های علمیه، دانشگاه ها، مؤسسات آموزش عالی و سایر مراکز آموزشی، برنامه ریزی انجام بازدیدهای عمومی و تخصصی نمایندگان طرفین از شهرها، برگزاری نمایشگاه های عرضه آثار هنری هنرمندان با رویکردهای فرهنگی، هنری و مذهبی و زمینه سازی برگزاری دورهای هفتههای فرهنگی مشترک بین دو شهر از جمله مفاد تفاهمنامه شهرداری قم و شهرداری نبطیه بود.
ابراهیم معتمدی، قائم مقام وقت شهردار قم در مراسم خواهرخواندگی قم و نبطیه، در سخنانی با تقدیر از تلاش دستاندرکاران برگزاری هفته فرهنگی قم در لبنان اظهار داشت: یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی در حقیقت سپردن امور به دست مردم است که در این راستا موضوع مردمسالاری دینی با برپایی انتخابات مختلف ازجمله انتخابات شهر و روستا در ایران دنبال میشود.
وی افزود: شهرداری نیز یکی از مهمترین مراکز ارائه خدمات به مردم است که در این زمینه باید در راستای ارتقاء سطح ارائه خدمات و میزان کیفیت آن تلاش شود. خواهرخواندگی رویداد مهمی است که بین شهرهای توسعهیافته که دارای مشترکاتی هستند منعقد میشود و امیدواریم با این پروتکل بهتر بتوانیم از ظرفیتهای فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی یکدیگر استفاده کنیم.
وی ضمن تقدیر از دستاندرکاران نمایشگاه هفته فرهنگی قم در لبنان اظهار کرد: ما بهواسطه همه تلاشهای مجدانه دکتر احمد کحیل شهردار نبطیه لبنان در راستای برپایی هفته فرهنگی قم در نبطیه و علاقه وافر وی به شهر کریمه اهلبیت (س) ایشان را بهعنوان شهروند افتخاری شهر مقدس قم معرفی میکنیم.
شهید والامقام، دکتراحمد کحیل شهردار نبطیه نیز در مراسم اردیبهشت ماه سال ۹۷ اظهار داشت: برپایی هفته فرهنگی قم در لبنان رویداد بزرگ و مهمی برای ما بود و مجموعه دستاندرکاران برپایی نمایشگاه انتظار این میزان استقبال از سوی مردم نبطیه و سایر شهرهای اطراف را نداشتند.
کحیل بیان داشت: هفته فرهنگی قم در لبنان مردم ما را با فرهنگ، ظرفیتهای علمی و حوزوی، محصولات هنری و صنایعدستی قم آشنا کرد و این اتفاق موجب شد تا نام قم در لبنان بیشازپیش موردتوجه قرار گیرد و قم بیشتر برای ما شناخته شود. ما همه این مراودات و ارتباطات دو کشور را مدیون خون شهدا هستیم چراکه آنان با ازخودگذشتگی خود در دفاع از کشور لبنان و ایران امنیت و آسایش را برای ما به ارمغان آوردند .
شهردار نبطیه همچنین اظهار داشت: این تفاهمنامه درواقع توجه به ارزشهای دینی و فرهنگی است و شهر نبطیه و قم از سبغه فرهنگی و مذهبی خوبی برخوردار هستند که امیدواریم این رویداد مقدمه گسترش تبادلات باشد. ما از حزبالله لبنان و جنبش امل که همراهیهای زیادی برای برپایی این هفته فرهنگی داشتند و نیز از تلاش تمامی مسئولان شهر قم تقدیر میکنیم.
این شهید جبهه مقاومت زمانی که مهمان شهر قم بود و با دکتر سید مرتضی سقائیان نژاد، شهردار قم دیدار داشت، با بیان اینکه هفته فرهنگی قم یک رویداد فرهنگی بسیار مهمی به معنای کامل کلمه است، واکنش مثبت مردم نبطیه و جنوب لبنان و فراوانی حضور و استقبالشان از این رویداد را نشان دهنده جایگاه ویژه شهر مقدس قم در قلوب همه مردم جنوب لبنان دانست.
وی پس از دریافت نشان شهروندی افتخاری شهر مقدس قم از دستان دکترسقائیان نژاد اظهار داشت که این نشان مستحق خون شهدا است که تقدیم خون شهدای لبنان می شود و آن ها مستحق تر از هرکسی برای دریافتش هستند.
دکتر سید مرتضی سقائیان نژاد، شهردار قم نیز دراین نشست تاکید کرد: « نشان شهروندی افتخاری قم که به این دکتر احمد کحیل اهدا می شود عاملی مهم در رابطه تقویت پیوند بین این دو شهر خواهد بود. »
بله، چنین شد و امروز در پاییز سال ۱۴۰۳ که خبرشهادت دکتر احمد کحیل، شهردار شهر نبطیه در بمباران ساختمان شهرداری به دست رژیم صهیونیستی مخابره شد و رشادت این شهروند افتخاری قم در ایستادگی برای دفاع از کیان مردمش تا آخرین لحظات حیات به گوش همگان رسید.
باید اذعان داشت که وی حقیقتا شایسته شهادت بود و با دستیابی به این مهم پیوند برادری وی با مردم قم و خواهرخواندگی شهر نبطیه با شهر اهل بیت (ع) تا دنیا دنیاست و تا قیام قیامت ادامه خواهد داشت و هر روز محکم تر از قبل خواهد شد. شهید دکتر احمد کحیل هم به عنوان شهروند افتخاری شهر قم، به یکی دیگر از ستارگان پرفروغ افتخارات این شهر جهانی تبدیل شد.
Thursday, 31 October , 2024