به گزارش روز شنبه پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، با توجه به نشر اخباری در خصوص مشاهده خرچنگ نعل اسبی در ایران به اطلاع می رساند که تاکنون گونه خرچنگ نعل اسبی در ایران مشاهده نشده است. در پی بارش های مناسب و فراوان در چند سال اخیر که در اثر منفی شدن جریانات […]

به گزارش روز شنبه پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، با توجه به نشر اخباری در خصوص مشاهده خرچنگ نعل اسبی در ایران به اطلاع می رساند که تاکنون گونه خرچنگ نعل اسبی در ایران مشاهده نشده است.

در پی بارش های مناسب و فراوان در چند سال اخیر که در اثر منفی شدن جریانات اقیانوس اطلس شمالی در مناطقی از عرض‌های کمربند بیابانی شمال آفریقا و خاورمیانه رخ می دهند در مناطق بیابانی و خشکی که در سال‌های گذشته به نظر خالی از حیات می آمدند،  گونه هایی مشاهده می شوند که کمتر دیده شده بودند.

 از جمله این گونه ها نوعی سخت پوست مقاوم از جنس Triops  که در زبان انگلیسی بهTadpole Shrimp  یا میگوی بچه وزغی ( به دلیل شباهت به نوزاد وزغ یا قورباغه) معروف است.

کپسول های تخم این میگوها قادرند صدها سال در شرایط سخت و خشکسالی در خاک باقی بمانند و پس از بارندگی‌های فراوان و تشکیل حوضچه‌های آب در میان بیابان‌ها پس از چند روز باز شده و نوزادان میگو خارج شوند و سریعا با تغذیه از جلبک‌ها رشد کرده و حداکثر تا ۳ ماه در صورت خشک نشدن حوضچه زنده بمانند.

اولین فسیل‌های یافت شده از این میگوها به حدود ۳۰۰ میلیون سال پیش بر می‌گردد ( بیش از ۷۰ میلیون سال پیش از ظهور اولین دایناسورها)، اگرچه نزدیکترین گونه به گونه های موجود امروزی در فسیل‌های حدود ۱۸۰ میلیون سال قبل یافت شده است.

این میگوها در طول تاریخ کمتر دستخوش تغییرات ظاهری شده‌اند اگرچه این تغییرات صفر نیست، متاسفانه در برخی اخبار حضور این گونه را در کشور با گونه خرچنگ های نعل اسبی که کاملا متعلق به رده‌ای مجزا و دریازی هستند اشتباه گرفته اند.