به گزارش خبرنگار پردیسان آنلاین،در سالی که گذشت، استان قم با اجرای برنامههای مؤثر در حوزههای اشتغالزایی، حمایتهای اجتماعی و توزیع عادلانه یارانهها، گامهای بلندی در راستای بهبود معیشت مردم و توسعه اقتصادی برداشته است. آمارهای رسمی از تحقق ۱۰۳ درصدی تعهدات اشتغالزایی استان حکایت دارد که با ایجاد فرصتهای شغلی برای ۱۸,۴۵۸ نفر، از سقف تعیینشده فراتر رفته است. از سوی دیگر، طرحهای حمایتی مانند کالابرگ الکترونیک و طرح یسنا با هدف تأمین امنیت غذایی خانوارها و حمایت از گروههای آسیبپذیر به اجرا درآمدهاند.
در همین راستا به بررسی دستاوردهای استان در حوزههای اشتغال، حمایتهای اجتماعی و یارانهها میپردازیم و نقش سیاستهای اجراشده در بهبود شرایط زندگی شهروندان را تحلیل میکنیم.
معجزه اقتصادی قم؛ ۱۰۳ درصد تحقق برنامه اشتغال استان
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم از تحقق ۱۰۳ درصدی تعهدات اشتغال استان در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: با ایجاد فرصتهای شغلی برای ۱۸,۴۵۸ نفر، از سقف تعیینشده ۱۸,۰۱ نفری فراتر رفتهایم.
وی با اشاره به عملکرد موفق استان در حوزه اشتغال، تصریح کرد: از کل شاغلان جدید، ۳,۸۵۹ نفر از فارغالتحصیلان دانشگاهی بودند.
توسعه تشکلهای کارگری و کارفرمایی
مدیرکل تعاون قم از تشکیل ۱۸ تشکل جدید و برگزاری ۵۶ انتخابات در این حوزه خبر داد و افزود: ۸۵۲ نفرساعت آموزش تخصصی به اعضای تشکلها ارائه شده است.
وی از فعالیت ۷ هیئت تشخیص برای رسیدگی به اختلافات کارگری و کارفرمایی خبر و عنوان کرد: در سال ۱۴۰۳ به ۵۱۹۳ پرونده اختلاف کارگری بررسی شد که ۳۸۴ مورد منجر به صدور رای شد البته در برنامه ۱۴۰۴، تشکیل هیئتهای سازش در مراکز اقتصادی برای کاهش مراجعه به دستگاه قضایی پیشبینی شده است.
بیمه بیکاری و بازرسیهای کار
وی درخصوص بیمه بیکاری اعلام کرد: از ۱,۷۰۰ سهمیه استان، تنها ۷۰۰ نفر نیازمند حمایت شدند. همچنین شش هزار مورد بازرسی کار با رویکرد آموزشی و مشورتی انجام شده است.
مدیرکل تعاون قم با اشاره به اهمیت پیشگیری از حوادث شغلی، خاطرنشان کرد: حوادث ناشی از کار علاوه بر آسیب به خانوادهها، هزینههای سنگینی به نظام سلامت و تأمین اجتماعی تحمیل میکند.
۹۲۶ هزار نفر در قم یارانه دریافت میکنند
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم از پرداخت یارانه به ۹۲۶ هزار و ۴۳۶ نفر در این استان خبر داد و گفت: این تعداد شامل ۳۱۱ هزار و ۹۷۸ خانوار میشود.
آشتاب با اشاره به اجرای طرح کالابرگ الکترونیک در قم اظهار داشت: این طرح در ۱۹۱۱ فروشگاه خرد و ۲۱۸ فروشگاه بزرگ استان در حال اجراست.
وی افزود: مرحله دوم توزیع کالابرگ الکترونیک نیز مانند مرحله نخست، در سه گروه مشمولان نهادهای حمایتی، دهکهای ۱ تا ۳ و دهکهای ۴ تا ۷ در حال انجام است.
مبالغ اختصاصیافته به دهکهای مختلف
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی قم تصریح کرد: به ازای هر نفر در دهکهای یک تا سه، ۵۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر در دهکهای ۴ تا ۷، ۳۵۰ هزار تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.
سبد کالایی و اعتبار تا پایان خرداد
آشتاب گفت: ۱۱ گروه از اقلام اساسی شامل لبنیات، پروتئین، خواروبار و حبوبات در سبد خرید خانوادهها قرار دارد و به ازای هر تراکنش بانکی، ۵ هزار تومان از کارت بانکی سرپرست خانوار کسر میشود.
وی تأکید کرد: اعتبار کالابرگ تا پایان خردادماه ۱۴۰۳ معتبر است و مشمولانی که در مرحله نخست موفق به خرید نشدهاند، میتوانند تا این مهلت نسبت به تهیه اقلام اقدام کنند.
طرح یسنا برای حمایت از مادران و کودکان
مدیرکل تعاون قم از اجرای طرح «یسنا» برای حمایت غذایی از زنان باردار، مادران شیرده و کودکان زیر ۵ سال خبر داد و گفت: خانوادههای دهکهای ۱ تا ۵، ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان ،خانوادههای دهکهای ۶ و ۷، ۶۶۰ هزار تومان اعتبار دریافت میکنند که برای خرید ۱۴ قلم مواد غذایی قابل استفاده است.
وی از مردم خواست به جای مراجعه حضوری، از دفاتر پیشخوان دولت یا روشهای غیرحضوری استفاده کنند.
ظرفیتهای مغفول تعاونیهای قم نیازمند معرفی بهتر است
رئیس اتاق تعاون استان قم با اشاره به وجود ظرفیتهای تولیدی و فناورانه ناشناخته در استان، بر نقش کلیدی رسانهها در معرفی این توانمندیها تأکید کرد.
محمدتقی حاج ابراهیمی اظهار داشت: برخی مجتمعهای فناورانه و تولیدی در قم از قابلیتهای صادراتی برخوردارند، اما به دلیل ضعف در اطلاعرسانی همچنان ناشناخته باقی ماندهاند.
برنامههای آتی تعاونیهای استان
رئیس اتاق تعاون قم از برنامههای در دست اجرا خبر داد و افزود: ایجاد هستههای اولیه برای تأمین مسکن تعاونی ها،توسعه سبد کالاهای اساسی در قالب تعاونیها بهرهگیری از ظرفیت رسانهها برای نظارت و ترویج فرهنگ تعاون اهم برنامه ها می باشد.
حاج ابراهیمی از اصحاب رسانه خواست با معرفی کارآفرینان ناشناخته استان و انتقال اطلاعات به اتاق تعاون، زمینه بهرهمندی آنان از مشوقهای قانونی را فراهم کنند.