به گزارش خبرنگار پردیسان آنلاین، آیت الله سید احمد خاتمی امروز در دوازدهمین اجلاسیه جامعه مدرسین و علمای بلاد که در سالن همایش‌های پژوهشکده علامه طباطبایی قم برگزار شد، به موضوع جهاد تبیین اشاره کرد و دیدگاه‌های خود را درباره اهمیت این مسئله تبیین کرد. عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه، با تشریح ساحت‌ها و عرصه‌های […]

به گزارش خبرنگار پردیسان آنلاین، آیت الله سید احمد خاتمی امروز در دوازدهمین اجلاسیه جامعه مدرسین و علمای بلاد که در سالن همایش‌های پژوهشکده علامه طباطبایی قم برگزار شد، به موضوع جهاد تبیین اشاره کرد و دیدگاه‌های خود را درباره اهمیت این مسئله تبیین کرد.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه، با تشریح ساحت‌ها و عرصه‌های مختلف جهاد، اظهار داشت: مقام معظم رهبری، اهمیت جهاد تبیین را به خوبی تبیین کردند، البته در اینجا نکات زیادی وجود دارد، از جمله جهاد تبیین در قرآن، روایات و سیره و روش امامان که علما و روحانیت باید به تبیین ابعاد مختلف آن بپردازند.

آیت الله خاتمی علما و روحانیت را طلایه داران و پیشگامان نهضت جهاد تبیین برشمرد و اظهار داشت: جهاد تبیین دو بخش ایجابی و سلبی دارد؛ رسالت تبیینی که انبیای الهی و اولیا داشتند هم نفی داشت و هم اثبات، نمی‌شود ما اثبات را داشته باشیم اما نفی را نه.

نایب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، تبری را جلوه سلبی جهاد تبیین خواند و گفت: اساساً لااله الا الله از تبری شروع می‌شود، امام هم از تبری از رژیم شاه و آمریکایی‌ها شروع کرد، با این کار نظام اسلامی شکل گرفت.

وی با تاکید بر این که از ابتدای انقلاب اسلامی، انقلاب ما گرفتار التقاط اعتقادی شد، گفت: شهید مطهری به جنگ این التقاط رفت و با این نگاه آثار زیادی را به چاپ رساند، منافقین به صحنه آمدند و همه چیز دین را هدف قرار دادند؛ پرورش دهندگان فرقان که شهید مطهری را به شهادت رساندند هنوز در حال خط دهی هستند.

امام جمعه موقت تهران با یادآوری بخش‌هایی از فرمایشات حضرت امام (ره و رهبر معظم انقلاب درباره مروجان اسلام آمریکایی و التقاطی، تصریح کرد: این تفکر امروز هم هست، البته مردم به صحنه آمدند و زیربنای تفکرات اینها که تفکرات همان جریانی است که امام در صحیفه در رابطه با نهضت آزادی گفتند، قصه جهاد تبیین تنها قصه یک جریانی که نه ماه بود و رفت نیست.

وی با اشاره به نشستی که اخیراً در تهران برگزار شده و برخی از سخنرانان آن خط جدایی حوزه از سیاست را دنبال کرده اند، گفت: اینها رویشان نمی‌شود که بگویند جدای دین از سیاست، می‌گویند جدایی حوزه از سیاست، اگر کسی دین را از سیاست جدا بداند پیامبر اکرم و امیرالمؤمنین را تکذیب کرده است، این جهاد تبیین بسیار مهم است.

آیت الله خاتمی با اشاره به تفکر احیای تز رضا خانی جدایی دین از سیاست، گفت: ما معتقدیم حوزه فراتر از جناح‌ها و گروه‌ها است، اما چه کسی گفت حاج شیخ عبدالکریم در سیاست نبود، سیاست تنها درگیری نیست، مؤسس حوزه علمیه قم در دل سیاست بود و مدبرانه عمل کرد.

نایب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تاکید کرد: اینها می‌خواهند حوزه را نظام جدا کنند، طلبه خوب، خطیب خوب و امام جماعت خوب را افرادی می‌دانند که در حمایت از انقلاب تقیه کند، هدف این است، ما به همراه امام عظیم الشان همراه علمی که ایشان برافراشتند خواهیم ماند.