به گزارش پردیسان آنلاین از کهگیلویه و بویراحمد، داشتن راههای ارتباطی استاندارد در هر منطقهای میتواند علاوه بر کمک به زیستی ایمن برای ساکنان به رونق و توسعه منطقه نیز کمک شایانی کند، در استان کهگیلویه و بویراحمد شش هزار کیلومتر راه ساخته شده که یک هزار کیلومتر جاده اصلی، ۵۰۰ کیلومتر راه فرعی و بقیه راههای روستایی است.
اغلب جادههای دسترسی و راههای ارتباطی در این استان در مناطق کوهستانی واقع شدهاند و همین موضوع موجب شده است که ایمنسازی جادههای کهگیلویه و بویراحمد در کانون توجه مسئولان قرار بگیرد.
حادثهای تلخ که فراموش نمیشود
شاید مردم کهگیلویه و بویراحمد هرگز سانحه دلخراش تصادف تریلی حامل بار با چندین خودرو در تاریخ دوم تیر سال گذشته جلوی مقر پلیس راه یاسوج به شیراز (تنگ کناره) را هرگز فراموش نکنند، سانحهای که موجب کشته و زخمی شدن چندین نفر شد و بازتاب گستردهای در رسانهها داشت، به عقیده کارشناسان نبود راه فرار و رمپ شن در این نقطه میتوانست از بروز چنین حادثه هولناکی جلوگیری کند.
بعد از بروز این حادثه و تشکیل پرونده قضائی برای مقصران اصلی و مسئولانی که در ایجاد رمپ شن و راه فرار یا رفع نقطه حادثهخیز کوتاهی کرده بودند، ایجاد رمپ شن و راه فرار در این نقطه در دستور کار قرار گرفت، بعد از گذشت یکسال از حادثه دلخراش در تنگ کناره یاسوج در نهایت رمپ شن و راه فرار در این نقطه ایجاد شد و این مهم تاکنون از بروز دو حادثه رانندگی در این نقطه جلوگیری کردهاست.
رمپ شن تنگکناره یاسوج و جلوگیری از دو حادثه رانندگی
حمیدرضا پیمانجو، مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای کهگیلویه و بویراحمد در جمع با خبرنگاران در رابطه با اقدامات صورت گرفته در این جاده اظهار کرد: ایمنسازی محورهای استان در دستور کار این اداره کل است و هر ساله بخش زیادی از فعالیتهای مجموعه راهداری و حملونقل جادهای مربوط به عملیات ایمنسازی است.
وی افزود: در سالهای گذشته یک دستگاه تریلی بهدلیل نقص فنی در محور یاسوج_ بابامیدان موجب رخدادن حوادث ناگواری شده بود که این اداره کل بلافاصله شروع به ایمنسازی منطقه مذکور (تنگکناره) در محور یاسوج _بابامیدان کرده بود.
پیمانجو گفت: از جمله اقدامات این اداره کل در راستای ایمنسازی منطقه مذکور، نصب نیوجرسی، اجرای روشنایی، شیار لرزاننده، نصب تابلوهای فسفری و مهمترین آنها، احداث دو راه فرار (رمپ شن) بوده است.
وی با بیان اینکه پس از احداث راههای فرار، تاکنون دو بار جان هموطنان نجات پیدا کرده است، تصریح کرد: یک دستگاه تریلی در ماههای گذشته و یک دستگاه خودروی سواری نیز به دلیل نقص فنی (ایراد در سیستم ترمز) از این راه فرار استفاده کردهاند.
به گزارش پردیسان آنلاین، ایجاد رمپ شن بهعنوان راه فرار در نقطههای حادثهخیز یکی از راهکارهای مهم، اصولی و نسبت به سایر موارد کمهزینهای است که میتوان با ایجاد آن از بروز حوادث تلخ و ناگوار رانندگی جلوگیری کرد.