به گزارش پردیسان نوین، جلسه مجازی مشارکت شورایاریها در صیانت از درختان خیابان ولیعصر با حضور رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران، رئیس سازمان بوستانها و فضاهای سبز، مشاورین شورا، هیات اجرایی ستاد هماهنگی شورایاریها و رابطان مناطق ۱، ۳، ۶ و ۱۱ و دبیران کارگروههای تخصصی سلامت، محیط زیست و خدمات شهری برگزار شد.
سید آرش حسینی میلانی هدف از برگزاری این جلسه را حمایت از فضاهای سبز و میراث طبیعی و فرهنگی شهر تهران از طریق بهکارگیری توان و ظرفیت شورایاریها دانست و گفت: شهرداری تهران طی دو سال گذشته، اقدامات مهمی برای حفظ چنارهای خیابان ولیعصر از طریق کاشت درختان جدید و رسیدگی به قنوات و کانالهای آبرسانی به درختان انجام داده و آمادگی دارد تا با حمایت شورایاران زمینه حضور مردم در امر صیانت را فراهم سازد.
وی ادامه داد: با وجود این اقدامات ارزشمند از سوی شهرداری، زمانی میتوانیم نسبت به صیانت از درختان خیابان ولیعصر مطمئن باشیم و آن را بیمه کنیم که این اقدامات با حمایتهای مردم و انجام نظارت از سوی آنها در این رابطه همراه باشد و از ظرفیتهای مردمی موجود در این چارچوب استفاده کرد.
نایب رئیس ستاد هماهنگی شورایاریهای بر شکلگیری کمپینهای حمایتطلبی برای حفاظت از درختان خیابان ولیعصر تاکید کرد و اظهار داشت: مراد از حمایتطلبی آن است که گروهها و اقشار ذینفع با همکاری دستگاههای مسئول در راهحلیابی برای مسئلهای خاص همفکری کرده و برای رفع مشکل حمایت های اجتماعی را جلب کنند. در موضوع آلودگی هوا هم دیدیم که کارگروهی با محوریت فرهنگستان علوم پزشکی شکل گرفته که شورای شهر در آن عضویت داشته و مراکز پزشکی مسئول هم با آن همکاری میکنند.
حسینی میلانی افزود: حمایتطلبی از درختان خیابان ولیعصر در سطح کاملاً میدانی و مشارکت محلاتی که در مجاورت با آن قرار دارند، متمرکز است.
در ادامه جلسه، علیمحمد مختاری، رئیس سازمان بوستانها ۱ و فضاهای سبز گزارشی از آخرین اقدامات انجام شده از سوی شهرداری تهران درباره کاشت درختان جدید در این محور ارائه کرد و به تشریح وضعیت آبرسانی به درختان این خیابان پرداخت.
فعالیتهای عمرانی در محور خیابان ولیعصر، عدم وجود آئیننامههای مدون مربوط به ساخت و ساز در مجاورت خیابان ولیعصر، ورود فاضلاب برخی از دستگاهها و بیمارستانها به چاهها و کانالهای آبرسانی درختان، ضرورت تعامل و همکاری با اصناف و دیگر دستگاههای مسئول، ضرورت ایجاد انگیزه برای همکاری از سوی مردم، واگذاری مسئولیت نگهداری درختان به مردم، انتقاد از سیمانی کردن و بتنریزی کانالهای آبرسانی و تاکید بر ضرورت آزمایش آب و خاک محور ولیعصر از جمله موضوعاتی بودند که از سوی رابطان مناطق ۱، ۳، ۶ و ۱۱ و دبیران کارگروههای تخصصی سلامت، محیط زیست و خدمات شهری مطرح شد.
حسینی میلانی بر ضرورت تدوین طرح و الگوی ارتباط با ساکنان مناطق و محلات مجاور با خیابان ولیعصر تاکید کرد و انجام بازدیدهای میدانی در بازههای زمانی مختلف برای بررسی تحولات و اقدامات انجام شده را ضروری دانست.
وی خواستار ارائه ارایه پهنهبندی درختان خیابان ولیعصر از سوی سازمان بوستانها و فضاهای سبز به شورایاران شد و ابراز داشت: باید چک لیستهای نظارتی برای بررسی وضعی درختان خیابان ولیعصر تهیه و در اختیار شورایاران قرار بگیرد تا از این طریق، زمینه نظارتهای مردمی بر وضعیت درختان خیابان ولیعصر فراهم شود.