سید امین قاسمی روز شنبه با اعلام به رسانه ها، نقش عشایر کوچرو و گردشگران در پاسداری از این گل زیبا را انکار ناپذیر دانست و افزود: باید با اطلاع رسانی صحیح مردم را آگاه کنیم تا موجب ماندگاری این دشت ها شویم.
وی افزود: بیشترین مساحت تعلق گرفته به گل های لاله واژگون در سطح استان به دشت دالانی شهرستان الیگودرز اختصاص دارد.
وی اظهار داشت: روستاهای دالانی، دورک، مور زرین، دره دایی، آب باریک، خلیلآباد، چغا گرگ، مورخشک، خاک بتیه، هندیله، تاپله، گلک، گیلان، ارژنک و گله مویه در برگیرنده بیشترین سطح این اثر ارزشمند در شهرستان الیگودرز و استان لرستان هستد.
وی با بیان اینکه ثبت ملی لاله های واژگون شهرستان الیگودرز به منظور حفظ این منطقه زیبا صورت گرفته افزود: متاسفانه در کنار بازدیدهای صورت گرفته از گونه زیبای لاله واژگون در دشت دالانی این شهرستان و یا دیگر مناطق استان، به علت نبود اطلاعات کافی گاه شاهد تخریب این اثر ارزشمند هستیم.
قاسمی اضافه کرد: در کنار ثبت ملی این اثر ارزشمند باید ملاحضات زیست محیطی مربوط به آن نیز مد نظر قرار گیرد و نقش رسانه ها و فعالین فرهنگی و زیست محیطی در پاسداری از این گونه زیبا ملزوم و موثر است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان تصریح کرد: به علت کثرت جاذبه طبیعی و گردشگری در لرستان شاید این گونه زیبا چندان دیده نمی شد اما با تلاشهای صورت گرفته توسط کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی لرستان این گونه گیاهی در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
۲ هزار و ۹۰۰ هکتار از دشتهای لرستان به گونه لالههای واژگون تعلق دارد.
تاکنون حدود ۲ هزار و ۵۰۰ اثر منقول و غیر منقول لرستان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.