جوجه‌آوری بیش از چهار هزار قطعه گونه گاو چرانک در پارس‌آباد

هاشم میرزانژاد روز پنجشنبه گفت: گاو چرانک جزو پرندگان مهاجر بود ولی در سال‌های اخیر بومی منطقه شده و در دسته‌های بزرگ بر روی درختان لانه سازی و تخم‌گذاری کرده و تمام طول سال را در منطقه می مانند.

وی افزود: این پرندگان بندرت در دسته‌های پنج تا هشت قطعه‌ای قابل مشاهده هستند و معمولا به صورت تک یا جفت در کنار دام‌ها و در مزارع دیده می‌شوند.

او گفت: گاو چرانک ها در فصل تخمگذاری پرندگان گرد هم آمده و شروع به لانه‌سازی می کنند که امسال نیز  در ۲ منطقه از شهرستان پارس‌آباد در حال لانه‌سازی مشاهده شده‌اند.

او با بیان اینکه گاو چرانک ها کنترل کننده جمعیت حشرات هستند، اضافه‌کرد: این پرندگان سفید رنگ بوده و روی بدن حیوانات می‌نشینند یا در کنار آنها می‌ایستند و حشره‌های مزاحم روی بدن آنها را شکار می‌کنند که به همین دلیل به آنها گاو چرانک می‌گویند.

او با اشاره به اینکه گاو چرانک‌ها در سلامتی حیوانات بزرگ جثه نقش مهمی دارند، ادامه‌داد: این پرنده رابطه همزیستی اختیاری با گاومیش ها، اسب‌ها و گله گاوهای اهلی داشته و این همزیستی باعث می‌شود آنها انرژی کمتری برای پیدا کردن حشرات صرف کنند.

گاو چرانک در فهرست پرندگان حمایت شده ایران قرار دارد و دارای ارزش حفاظتی هستند.

گاو چرانک پرنده‌ای نسبتا کوچک و سفیدرنگ بوده و طول آنها حدود ۵۰ سانتیمتر است، منقار گاو چرانک کوتاه و زردرنگ و پاهای آنها سیاه رنگ است.

گاو چرانک از راسته پلیکان‌سانان (Pelecaniformes) و خانواده حواصیلان (Ardeidae) است. از سال ۲۰۰۸ حواصیلان از راسته لکلکیان جدا شده و جز پلیکانان یا سقا مرغان محسوب می‌شوند.

شهرستان ۱۷۷ هزار نفری پارس‌آباد مغان در ۲۳۰ کیلومتری شمال اردبیل و در جوار مرزهای جمهوری آذربایجان واقع است.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=108369

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: