جهش تولید در سیستان و بلوچستان با راه‌اندازی چهار ناحیه صنعتی جدید

شرکت شهرک‌های صنعتی به عنوان یکی از بازوهای قدرت اقتصادی هر منطقه اثرات مثبت فراوانی نظیر کاهش نرخ بیکاری، بهبود اقتصاد و اعتبار و اعتماد به دستاوردهای تولیدات داخلی را به همراه دارد.

لزوم توسعه اقتصادی پایدار و خدمت رسانی به مردم سیستان و بلوچستان سبب شد تا شرکت  شهرکهای صنعتی استان در پایان سال ۶۸ بنا به اجرای بند (ت) ماده (۸) اساسنامه شرکت شهرک‌های صنعتی ایران تاسیس و از سال ۶۹ با تلاش و همتی پایدار در راستای ایجاد صنایع و اشتغال ماندگار، فعالیت خود را با توجه به اصول آمایش سرزمین و مطالعات منطقه ای، استراتژی کالبدی و توسعه صنعتی کشور آغاز کند.
این شرکت از همان ابتدا با سرلوحه قراردادن کیفیت شایسته خدمات، به کارگیری نیروی انسانی کارآمد و بهره گیری از مشاوران و متخصصان در راستای توسعه متوازن صنعتی و رسیدگی بیشتر به مناطق محروم استان به ایجاد و ساخت زیربناها با رعایت ضوابط زیست محیطی پرداخت، نواحی صنعتی در سیستان و بلوچستان تا آن زمان بسیار محدود و هیچ گونه عملیات اجرایی در آن مکان ها انجام نپذیرفته بود، واحدهای دارای موافقت اصولی نیز با مشکلات فراوانی برای گرفتن زمین رو به رو بوده و اغلب تحویل زمین به آنان سالها بطول می انجامید اما با همت مدیران و مسولان بلند پایه کشوری و استانی و اهتمام مستمر کارکنان این شرکت هم اینک شاهد استقرار ۱۷ شهرک و ناحیه صنعتی فعال و برخوردار از امکانات زیربنایی و مناسب در این استان هستیم و تحویل زمین در زاهدان یک روزه و در سایر شهرستانهای استان تنها سه روز انجام می‌شود.

بر اساس اعلام کارشناسان هم اینک بیش از ۳۹ درصد صنایع مستقر در سیستان و بلوچستان و ۵۹ درصد اشتغال بخش صنعت مربوط به واحدهای صنعتی مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان است. 

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار پردیسان نوین اظهار داشت: گستره شهرک‌های صنعتی این استان چهار هزار و ۶۸۲ هکتار است که تعداد قراردادهای منعقده در آن یکهزار و ۵۳۸ فقره بوده است.

ماندانا زنگنه افزود: مساحت واگذاری شهرک‌های صنعتی سیستان و بلوچستان ۷۳۳ هکتار، تعداد واحدهای به بهره برداری رسیده ۲ هزار و ۱۸۲ واحد با اشتغالزایی ۲۶ هزار و ۹۵۹ نفر است.

وی مجموع سرمایه گذاری انجام شده در واحدهای به بهره برداری رسیده در شهرک های صنعتی استان را پنج هزار و ۴۴۲ میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: از آنجایی که واحدهای کوچک و زود بازده نقش بسیار مهمی در جهش تولید دارند تمام تلاش ها برای تحقق شعار سال و کمک به بهبود اقتصاد در منطقه و اشتغالزایی معطوف شده است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان با اشاره به وضعیت مجتمع های کارگاهی این استان گفت: شرکت شهرک های صنعتی استان در کنار ایجاد امکانات زیربنایی و بستر سازی برای صنعتگران استان به منظور کم کردن مشکلات صنعتگران و انتقال واحدهای آلاینده به محدوده غیرمسکونی از سال ۷۷ ساخت واحدهای کارگاهی در شهرک های صنعتی را آغاز کرده است.

زنگنه افزود: هم اینک ۱۱ مجتمع کارگاهی با ۲۸۵ واحد در شهرک های صنعتی سیستان و بلوچستان مستقر هستند.

چشم انداز توسعه سیستان و بلوچستان

استان سیستان و بلوچستان در افق چشم انداز در پرتو کوشش جمعی شهروندان استان به عنوان مردمانی خالق و پرکار و مشارکت فعال تمامی ذینفعان و بهره‌مندی خردمندانه از تمامی ظرفیت ها و توانمندی‌های موجود به عنوان سرمایه‌های جریان توسعه هوشمند و نوآورانه استانی خواهد بود با توسعه جامع، پایدار، هماهنگ،متناسب با مقتضیات فرهنگی، جغرافیایی و تاریخی، متکی بر اصول اخلاقی و ارزشهای اسلامی به دور از نگرشهای سنتی ضد توسعه، دارای سازمان رضایی متوازن با تاکید بر حفاظت از محیط زیست و بهره‌برداری منطقی از منابع و جایگاه مناسب در شاخصه های توسعه کشور است.

این استان در افق چشم انداز، زیست بومی پایدار است که با ملاحظات طبیعی و تاب آوری زیست محیطی، شرایط خشکسالی را تعدیل بخشید و با بهره‌گیری از ظرفیت بومی و توسعه سرمایه های انسانی متخصص و کارآمد بومی ضمن خلق رفاه و توزیع منصفانه آن در جامعه عاری از نابرابری، گامی موثر در مسیر فقرزدایی و ایجادامنیت و تقویت پیوندهای قومی و مذهبی در چارچوب هویت ملی برداشته است.
از منظر کارشناسان سیستان و بلوچستان در افق چشم‌انداز یکی از بازیگران اصلی اقتصادجنوب غرب آسیا و بهره مند از زیرساخت های مجهز حمل ونقل و ارتباطات و حلقه اتصال به تجارت جهانی است.

بندر چابهار به عنوان دروازه ورود به آب‌های آزاد ضمن ارتقای امنیت تجاری کشور در شرایط خاص ایفاگر نقش فراملی و رقابت‌پذیر با بنادر گوادر پاکستان، سلاله عمان، فجیره و جبل‌علی امارات دارای جایگاه ممتاز در زنجیره حمل ونقل بین‌المللی و درواز تجارت جهانی کشورهای آسیای میانه، افغانستان، روسیه و شمال اروپا با آسیای جنوب شرقی و آفریقاست.

زنگنه با اشاره به چشم انداز توسعه سیستان و بلوچستان گفت: این استان در افق چشم انداز دارای جایگاه مناسب در توسعه صنعتی کشور، برخوردار از طیف متنوعی از صنایع پیشرفته و دانش بنیان با تاکید بر توسعه سواحل مکران به عنوان کانون نوین اقتصاد دریاپایه کشور برخوردار از بنادر رقابت پذیر و شهرهای آباد و پر رونق و میزبان طیفی از فعالیت های صنعتی پایه و آب‌بر از جمله صنایع فلزات اساسی و پالایشگاهی و پتروشیمی و بستر همکاری و سرمایه گذاری های مشترک با کشورهای خارجی و قطب جدید صادرات انرژی بوده که در سطحی دیگر به عنوان کانون استقرار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی، محصولات بهداشتی، صنایع غذایی و لوازم خانگی با رویکرد استقرار صنایع تولید کننده کالاهای مورد نیاز و کشورهای منطقه است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: این استان در افق چشم انداز از قطب های اصلی گردشگری کشور با تکیه بر ارائه طیف متنوعی از فرصت ها و خدمات گردشگری و رقابت پذیر در سطح کشورهای منطقه از طریق معرفی سبک نوین گردشگری ایرانی – اسلامی است.

وی ادامه داد: همچنین این استان در افق چشم انداز برخوردار از شهرهای پر رونق و روستاهای آباد و مولد با تاکید بر بازآرایی تعاملات و تمهید ترتیبات توسعه پایدار و متوازن که ضمن توزیع خدمات و زیرساخت های هوشمند، سبز و پایدار در تامین منابع آب انرژی خودکفا بوده که ضمن صادرات خدمات برتر دارای زیرساخت‌های همبسته با کشورهای پاکستان و افغانستان به منظور افزایش عمق استراتژیک و امنیت پایدار مبتنی بر تعاملات مشترک در مرزهای شرقی کشور است.

زنگنه با اشاره به ضرورت ایجاد نواحی صنعتی درسیستان و بلوچستان گفت: صنایع تولیدی در روند مکان گزینی خود تمایل به استقرار در مناطقی را دارند که بیشترین عناصر زیرساخت صنعتی از قبیل آب، برق، گاز، تلفن، جاده دسترسی و امکانات حمل و نقل، تسهیلات بانکی، بازار مصرف و نیروی کار حضور داشته باشد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان اضافه کرد: از نظر دیگر صرفه‌های ناشی از زیست محیطی ایجاب می‌کند تا صنایع به صورت متمرکز در مناطق مستعد استقرار یابند.

وی ادامه داد: با رشد جمعیت و هم زمان با آن افزایش جمعیت فعال و اجرای سیاست های تشویقی دولت بمنظور توسعه سرمایه گذاری در زمینه های مختلف از جمله در فعالیت های صنعتی، مراجعه به شهرک‌های صنعتی و نواحی صنعتی روستایی کشور رو به افزایش است به گونه ای که برخی شهرک‌ها و نواحی صنعتی موجود به دلیل واگذاری تمامی اراضی صنعتی خود به متقاضیان اکنون با کمبود زمین صنعتی مواجه شداند.

زنگنه افزود:  یکی  از وظایف مهم سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی برنامه ریزی ، سیاستگذاری و تبیین مکانیزم توجیه و دفاع از ضرورت ایجاد شهرهای جدید صنعتی و نواحی صنعتی روستایی در نقاط مختلف است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان بیان کرد: با توجه به نیاز این استان کلیات ایجاد چهار ناحیه صنعتی جدید در زرآباد، قصرقند و شهرستان های تازه تاسیس بمپور و تفتان در شورای برنامه ریزی و توسعه استان مصوب شد تا گامی ارزنده در راستای تولید و اشتغالزایی استان باشد.

وی اظهار داشت: سیستان و بلوچستان از ظرفیت‌های ویژه‌ای برخوردار است که ایجاد و احیا شهرک‌های صنعتی کمک بسیاری در شکوفایی این ظرفیت‌ها خواهد کرد.

زنگنه گفت: در سالی که با عنوان جهش تولید نام گرفته باید همه امکانات و راهبردها به صورت حساب شده در راستای رونق تولید در شهرک‌های صنعتی و واحدهای کارگاهی قرار گیرد تا بتوان جهش مطلوب را ایجاد کرد.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=110801

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: