جزئیات افزایش شهریه مدارس غیردولتی؛ از توضیحات مدیرکل تا توقف نرخ‌گذاری شهریه

افزایش شهریه مدارس غیردولتی در استان کهگیلویه و بویراحمد خانواده‌ها را در یک شوک فرو برده و اغلب والدین معتقد هستند با چنین شهریه‌ای قادر به تامین هزینه تحصیل فرزندان خود در این مدارس نیستند و به همین خاطر دادستان مرکز استان دستور توقف نرخ‌گذاری شهریه این مدارس را صادر کرده است.

به گزارش پردیسان آنلاین از کهگیلویه و بویراحمد، در دو ماه مانده تا شروع سال تحصیلی جدید، موضوع افزایش شهریه‌های مدارس دولتی به یکی از موضوعات مهم در بین خانواده‌ها و آموزش و پرورش تبدیل شده‌است.

مدارس غیردولتی که قرار بود به کیفیت آموزش بپردازد و خلاءهای موجود را پر کند، حال با وجود شهریه به یک چالش مالی مهم برای مردم تبدیل شده است.

با توجه به وضعیت اقتصادی مردم کهگیلویه و بویراحمد و درآمد پایین و نبود زیرساخت‌های مورد نیاز برای اشتغال، افزایش نجومی شهریه مدارس غیردولتی نمک بر زخم کهنه مردم است.

حال خانواده‌ها منتظر پاسخی قانع‌کننده از متولیان امر هستند و این مطالبه‌گری پای مدعی‌العموم را به موضوع باز کرد و دادستان عمومی و انقلاب مرکز کهگیلویه و بویراحمد دستور توقف افزایش نرخ شهریه مدارس غیردولتی را صادر کرد.

نرخ شهریه مدارس غیردولتی متناسب با وضعیت اقتصادی مردم نیست

سید وحید موسویان، دادستان عمومی و انقلاب مرکز کهگیلویه و بویراحمد شب گذشته در برنامه تلویزیونی شبکه استانی دنا گفت: استان کهگیلویه و بویراحمد از لحاظ معیشتی و صنعتی، اشتغال و درآمد شرایط مناسبی ندارد و افزایش شهریه با درآمد مردم تناسبی ندارد، شرایط مؤسسان مدارس غیردولتی، معلمان و آموزش و پرورش قابل درک است، اما خانواده دارای سه دانش‌آموز که در شرایط درآمدی افزایش نداشته چگونه می‌تواند شهریه‌ای تا ۶۰ میلیون تومان را برای فرزندان خود پرداخت کند.

وی افزود: اگر مدارس از لحاظ کیفی در حد مدارس تهران و دیگر شهریه‌های بزرگ باشد، افزایش شهریه قابل توجیه است، اما با مدارس دارای شرایط استاندارد پایین، افزایش شهریه قابل قبول نیست.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز کهگیلویه و بویراحمد همچنین خواستار برگزاری نشست هم‌اندیشی متشکل از آموزش و پرورش، نماینده مؤسسان مدارس غیردولتی، نماینده اولیا دانش‌آموزان و مراجع قضائی در رابطه با این مشکل شد و گفت: امیدواریم با درک شرایط متقابل به نتیجه مطلوب برسیم و از هر رایزنی با وزارت آموزش و پرورش برای حل این موضوع مضایقه نمی‌کنیم.

جزئیات افزایش شهریه مدارس غیردولتی؛ از توضیحات مدیرکل تا توقف نرخ‌گذاری شهریه

افزایش شهریه مدارس غیردولتی مطابق شاخص‌ها صورت می‌گیرد

ایوب رضایی، مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد یکی دیگر از میهمانان برنامه تلویزیونی شب گذشته شبکه استانی دنا بود که در این رابطه گفت: ۳۸ هزار و ۲۹۹ دانش‌آموز در ۲۶۰ مدرسه غیردولتی استان تحصیل می‌کنند و این تعداد معادل ۲۲ درصد جمعیت دانش‌آموزی استان است، مدارس غیردولتی در سیستم آموزشی کمک‌کار فرایند تعلیم و تربیت هستند.

رضایی با تشریح جزئیات افزایش شهریه مدارس غیردولتی افزود: تغییر در شهریه مدارس در شورایی راهبردی در سطح کشور مشخص و بعد از تأیید نهایی توسط وزارت آموزش و پرورش به استان‌ها ابلاغ می‌شود.

وی تصریح کرد: با توجه به اعتراض مؤسسان مدارس غیردولتی با استناد به نرخ تورم، افزایش اجاره‌بها، حقوق معلمان و سایر خدمات در جلسه‌ای که اسفند سال گذشته برگزار شد، افزایش شهریه از ۱۰ تا ۳۹ درصد مصوب شد.

مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: طبق مصوبه جدید حقوق معلمان در مدارس غیرانتفاعی با ۶۰ ساعت کار در هفته باید مطابق قانون کار حداقل به مبلغ ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزارتومان پرداخت شود.

وی افزود: مبلغ اعلامی در سامانه که کف آن ۱۴ میلیون تومان و سقف آن ۲۲ میلیون تومان مشخص شده‌است مربوط به ترمیم شهریه و مطابق شاخص‌های اعلامی در سامانه قابل افزایش از ۱۰ تا ۳۹ درصد است.

رضایی خاطرنشان کرد: نوع مدرسه، سازه، استاندارد سازه، تجهیزات، فضای آموزشی نظیر وجود کارگاه، آزمایشگاه، زمین ورزشی و برنامه‌های فوق‌برنامه از جمله شاخص‌های مهم طبقه‌بندی مدارس و قابل لحاظ در افزایش شهریه است.

وی افزود: آموزش و پرورش می‌تواند در صورت وجود فضای مازاد از لحاظ مکانی و زمانی، این فضا را در شیفت‌های خالی به مدارس غیرانتفاعی اجاره بدهد.

مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد، گفت: کف ترمیم شهریه در مناطق کهگیلویه و گچساران ۱۴ میلیون تومان و در بویراحمد ۲۲ میلیون تومان است.

وی تصریح کرد: روند افزایش شهریه‌ها در مدارس مطابق با شاخص‌های اعلامی ابتدا توسط شورای نظارت شهرستان تأیید و به شورای نظارت استان ارجاع داده می‌شود و در صورت تأیید این مدارس می‌توانند از بندهای افزایش شهریه استفاده کنند.

رضایی با بیان اینکه تابع قوانین هستیم و اگر مجوزی برای دخل و تصرف در کاهش شهریه داشته باشیم، بدون شک با توجه به مقتضیات، پیشنهادات و مشورت‌ها اقدام می‌کنیم.

وی افزود: برای تأسیس مدرسه غیردولتی دو مجوز تأسیس و راه‌اندازی لازم است، پس از صدور مجوز تأسیس در صورت تأیید نوسازی و تجهیز مدارس از لحاظ استاندارد، مجوز راه‌اندازی صادر می‌شود.

جزئیات افزایش شهریه مدارس غیردولتی؛ از توضیحات مدیرکل تا توقف نرخ‌گذاری شهریه

۴۰ درصد از مدارس غیردولتی استان استاندارد است

سید رضا حسینی‌نیک، مدیر کل نوسازی و تجهیز مدارس کهگیلویه و بویراحمد نیز در این برنامه گفت: تنها ۴۰ درصد از مدارس غیردولتی در این استان دارای استاندارد لازم هستند، از این رو به مدارس غیراستاندارد موارد لازم اعلام شده است و در صورت توجه نکردن به این مدارس آنها تعطیل می‌شوند.

وی افزود: مدارس غیردولتی به‌عنوان کمک‌کار آموزش و پرورش شناخته می‌شوند و به دلیل کمبود فضای آموزشی به‌ویژه در شهرستان بویراحمد، می‌تواند کمک بسیاری به جبران این کمبود کنند.

به گزارش پردیسان آنلاین، پس از ورود دادستان عمومی و انقلاب مرکز کهگیلویه و بویراحمد به موضوع افزایش شهریه مدارس غیردولتی و توقف نرخ‌گذاری شهریه، موج مطالبات و بررسی موضوع به‌صورت حدی مطرح شده‌است و مردم توقع دارند با توجه به شرایط اقتصادی موجود استان، وزارت آموزش و پرورش از قرار دادن استان در ردیف استان‌هایی نظیر خوزستان و فارس پرهیز کند و در نرخ شهریه‌های اعلامی تجدیدنظر کند.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=326822

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: