استان بوشهر، یکی از مهمترین مناطق جنوبی ایران است و شهرستانهای آن از بناهای دیدنی و مکانهای تاریخی برخوردارند. بناهای تاریخی و معماری استان بوشهر شامل مساجد و مراکز عبادی اسلامی، باغها و عمارتهای دیدنی، برجها و قلعههای قدیمی میشوند.
تپههای تاریخی زیادی در این منطقه وجود دارند. از جمله، تل خندق با معماری مربوط به دوره ساسانی و تل مرو که در نزدیکی کاخ هخامنشی در منطقه بوشهر قرار دارد. این تپهها برای باستانشناسان و دانشجویان رشته باستانشناسی قابل توجه هستند.
بوشهر کجاست و چه جاذبه های گردشگری دارد؟
بوشهر، یکی از شهرهای بندری و جنوبی ایران است که در استان بوشهر قرار دارد. این شهر بندری در کنار سواحل خلیج فارس واقع شده و فاصله آن از پایتخت تهران حدود ۱۱۰۰ کیلومتر است. این شهر قدمتی هزاران ساله دارد و عمر آن به دوران ساسانیان میرسد. سواحل زیبا، نخلستانهای سرسبز و بناهای تاریخی، آن را به مقصدی جذاب برای گردشگری تبدیل کردهاند.
علاوه بر مکانهای دیدنی و طبیعت زیبای شهر، فرهنگ زندگی و غذاهای لذیذ و تند نیز بخشی از جاذبههای بوشهر هستند. اگر قصد سفر به بوشهر را دارید، میتوانید با همراهی این بخش از نمناک، جاذبههای آن را بازدید کنید.
سواحل زیبای استان بوشهر
سواحل استان بوشهر، با نمایی زیبا و پوشیده از ماسه و آرام، یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری این منطقه به شمار میروند. این استان در مجموع بیش از ۷۰۰ کیلومتر ساحل دارد و اغلب این سواحل برای استفاده عموم آزاد میباشند.
جاذبه های گردشگری بوشهر؛ نخلستان های سرسبز
شهر آب پخش با نخلستانهای سرسبز و کانالهای پرآبش یک منطقه دیدنی و جذاب است. این منطقه با جلوهای زیبا و شگفتانگیز، همیشه گردشگران زیادی را به خود جذب میکند. وجود کانالهای پرآب در دو طرف مسیر ورودی به شهر، فضایی پرانرژی و شادابی به منطقه بخشیده است. در ایام نوروز، مسافران میتوانند در کنار آب و طبیعت این منطقه لذت بخش را تجربه کنند.
گنبد نمکی جاشک از جاذبه های گردشگری بوشهر
گنبد نمکی جاشک در جنوب شهر خورموج واقع شده و به عنوان یکی از بزرگترین و زیباترین گنبد نمکیهای ایران و خاورمیانه شناخته میشود. این مکان در فاصله ۶۴ کیلومتری جنوب شهر خورموج، در دشتی واقع شده و تا بندر بوشهر ۱۴۴ کیلومتر فاصله دارد. این جاذبه طبیعی در سال ۱۳۸۶ به عنوان یکی از مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست به ثبت رسیده است. گنبد نمکی جاشک به عنوان یکی از جاذبههای طبیعی استان بوشهر شناخته شده است.
مهمترین ویژگی های بارز و منحصر به فرد کوه نمکی جاشک، شامل نوع نمکهایی که در آن یافت می شود، گنبدها و غارهایی با ساختار فراوان و منحصر به فرد، آبشارهای زیبا، بلورهایی جالب و غیره می باشد.
عمارت ملک از جاذبه های گردشگری بوشهر
یکی از جاذبههای تاریخی و دیدنی استان بوشهر، عمارت ملک است که در بخش مرکزی این شهرستان واقع شده و یک مجموعه ساختمانی تاریخی را شامل میشود.
آب انبار قوام از جاذبه های گردشگری بوشهر
ساختمان «آب انبار قوام» در غرب شهر بوشهر و کنار دریا قرار دارد. این آب انبار (برکه) ۱۵۰ سال پیش در زمان قاجاریه ساخته شده است و از نمونه های منحصر به فرد معماری سنگی در این منطقه می باشد.
ابتدا این بنا برای ذخیره آب برای استفاده در محیطی خشکسال و بیابانی شهر بوشهر ساخته شده بود. اما سال هاست که توسط بخش خصوصی به سفره خانه سنتی قوام تبدیل شده و ساعات کاری آن هم مانند هر رستوران دیگری است. در سال ۱۳۹۰ با تلاش دوستداران تاریخ و فرهنگ بومی و با استفاده از روشهای معماری قدیمی و مصالح سنتی، بازسازی و بهرهبرداری مجدد این آبانبار به عنوان یکی از جاذبههای گردشگری و تاریخی شهر بوشهر آغاز شد.
موزه رئیس علی دلواری:جاذبه های گردشگری بوشهر
رئیس علی دلواری، یکی از سرداران مبارزه با استعمار در جنوب ایران بود که در سال ۱۲۸۷ هجری شمسی در روستای دلوار در شمال بوشهر به دنیا آمد و در دوران جنگ ایران و عراق و همچنین جنگ نهضت مردمی خوزستان، فعالیت های مهمی در جنبش ملی ایران داشت.
خانه وی در روستای دلوار، که در فاصله ۴۵ کیلومتری شهر بوشهر قرار دارد، به عنوان موزه ای برای گردشگران بهره برداری می شود. در این موزه، عکس ها، اسناد و اشیاء مربوط به دوران جنگ های ایران و عراق و همچنین جنبش ملی ایران به نمایش گذاشته شده است.
کلیسای مسیح مقدس بوشهر
کلیسای مریم مقدس بوشهر است که در قلب شهر واقع شده است. این ساختمان تاریخی در سال ۱۳۰۹ قبل از میلاد توسط جامع المانیان احداث شد. با پنجرههای رنگارنگ و ارتفاع بالای برج این کلیسا، میتوان آن را به یکی از زیباترین ساختمانهای تاریخی شهر بوشهر تلقی کرد.
گورستان و منطقه باستانی سیراف:جاذبه های گردشگری بوشهر
سیراف یکی از قدیمی ترین بنادر ایران و جهان است که در گذشته بسیاری از کشتی ها از این بندر استفاده می کردند و دارای تاریخچه و آثار تاریخی متعددی است. این گورستان در شمال غربی بندر طاهری و در دامنه جنوبی ارتفاعات مشرف بر آن واقع شده است. تعداد زیادی از گورها با ابعاد مستطیلی به طول ۱۰٫۲ سانتیمتر و عرض ۵۰ سانتیمتر و عمق ۴۰ تا ۶۰ سانتیمتر در سنگ های منحوت شده قرار دارند.
در مقابل گورستان غربی، گورستان دیگری وجود دارد که گورهای آن به شکل عمودی در سراشیبی دامنه قرار گرفتهاند. این گورستان دارای ستونهایی به ارتفاع ۳ متر و عرض ۲ متر میباشد که مانند پهنههای کندوهای زنبور عسل در سراشیبی چیده شدهاند.
جاذبه های گردشگری بوشهر؛ موزه دریانوردی خلیج فارس
موزه دریایی و دریانوردی خلیج فارس در محله سبزآباد بندر بوشهر قرار دارد و یکی از موزه های معتبر استان بوشهر می باشد. این موزه در ساختمان کنسولگری و عمارت کلاه فرنگی در سال ۱۸۵۸ میلادی تاسیس شده و بعدها به مقر دائمی سرکنسولگری انگلستان در بوشهر تبدیل شده است. این موزه شامل اشیاء و تجهیزات مرتبط با دریانوردی، شیوه زندگی دریانوردان، نقشه ها و نقشه برداری های دریایی و… می باشد و برای بازدید کنندگان باز است.
عمارت کازرونی یکی از جاذبه های دیدنی بوشهر
میگویند بوشهر، شهری با تاریخی بسیار قدیمی است که به دوران حکومت اردشیر شاه ساسانی بازمیگردد. در کتاب کارنامه اردشیر بابکان نیز به این شهر اشاره شده است. اما بندر کنونی بوشهر که در حال حاضر مشهورترین بندر این شهر و یکی از بزرگترین بنادر جنوب ایران است، توسط ابومهیری، پسر ناخدا باشی که در خدمت نادر شاه بود، در حدود ۳۰۰ سال پیش تأسیس شده است.
مسجد جامع بردستان
مسجد جامع بردستان، که در روستای بردستان واقع است، یکی از آثار تاریخی قابل توجه است که تاکنون چندین بار مورد تعمیر و بازسازی قرار گرفته است. آخرین باری که در سال ۱۲۷۳ هجری قمری توسط حیدر خان دشتی انجام شد. برای رسیدن به این مسجد، باید حدود ۲۰۰ کیلومتر از بازار اصلی شهر بوشهر را طی کرد که حدود دو ساعت زمان میبرد. در اطراف این مسجد، یک گورستان با سنگهایی به خط کوفی و عربی از دوره ی چهارم یا پنجم هجری قمری قرار دارد.
بندر بوشهر یکی از جاذبه های دیدنی بوشهر
عمارت کازرونی یکی از مراکز تاریخی و فرهنگی شهر بوشهر است که در خیابان شهید حسین شریعتمداری واقع شده است. این عمارت متعلق به دوره قاجار است و دارای معماری سنتی و زیبایی است.
این عمارت ابتدا به عنوان مسکن برای خانوادهی کازرونی، یکی از خاندانهای مشهور و برجسته بوشهر، ساخته شده است. اما پس از گذشت زمان و تغییر مالکان، این عمارت به مسکن فرماندار شهر تبدیل شد و سپس به دلیل اهمیت تاریخی و فرهنگی، به عنوان یک موزه مربوط به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر اختصاص یافت.
عمارت کازرونی دارای سه طبقه است که در طبقه اول آن، سالنهایی با دکوراسیون و آثار هنری قابل توجه وجود دارد. همچنین در طبقه دوم و سوم، اتاقهایی با دکوراسیون سنتی و آرایشی مشابه قدیمی دیده میشود. این عمارت با رعایت موازین فرهنگی و با توجه به اهمیت تاریخی و معماری خود، در سالهای اخیر به یکی از جاذبههای گردشگری شهر بوشهر تبدیل شده است.
جاذبه های گردشگری بوشهر؛ قلعه خورموج دشتی
قلعه خورموج دشتی در استان بوشهر واقع شده و یکی از جاذبههای گردشگری این منطقه به شمار میآید. این قلعه در دشتی به نام خورموج واقع شده، قلعهای با بناهای سنگی و دیوارهای ضخیم که به شکل مستطیل شکل بخشیده شده است.
این قلعه در دورههای مختلف تاریخی مورد بهرهبرداری و نگهداری قرار گرفته و در نهایت در سال ۱۳۵۷ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. در حال حاضر، این قلعه به عنوان یک موزه تاریخی بازدیدکنندگان خود را پذیرایی میکند و به عنوان یکی از جاذبههای گردشگری بوشهر شناخته میشود.
بازار بوشهر
بازار بوشهر یکی از مراکز تجاری و بازارهای قدیمی ایران است که در جنوب شهر واقع شده است. این بازار در دوره قاجار با معماری زیبا و خاص خود ساخته شده است و تاکنون نیز به عنوان جاذبه گردشگری بوشهر شناخته شده است.
منحصر به فرد بودن معماری بازار بوشهر باعث شده است که نور مناسبی به داخل بازار وارد شود و همچنین در هنگام باران و برف نفوذ آب به داخل بازار جلوگیری شود.
بازار قدیمی بوشهر در زمان حال نیز همچنان به عنوان مرکز خرید و تهیه مایحتاج زندگی شناخته شده است و برای خرید سوغاتی و صنایع دستی محلی یکی از بهترین مقاصد است. در این بازار می توانید از محصولاتی مانند پارچه های دست بافته، قالیچه های بافته شده به صورت سنتی و همچنین انواع خشکبار و تنقلات محلی بهره مند شوید.
سی نیز از جاذبه های گردشگری بوشهر
سی نیز یا شی نیز یکی از بندرهای باستانی در شهرستان دیلم استان بوشهر بوده است که در ناحیه شمالی این استان واقع شده و میان دو بندر مهروبان و جنابه (گناوه) قرار داشته است. این بندر به دلیل صنعت پارچه بافی مشهور بوده و از طرف برخی از بزرگان سینیز ذکر شده است.
قلعهٔ نصوری از جاذبه های گردشگری بوشهر
قلعه نصوری، یکی از نمادهای تاریخی و گردشگری استان بوشهر در جنوب ایران، در شهر بندر طاهری از توابع بخش مرکزی شهرستان کنگان قرار دارد. این قلعه که به نام «قلعه شیخ» هم شناخته میشود، در فاصله ۲۵۰ کیلومتری خاور استان بوشهر واقع شده است. ساخت این قلعه در اوایل دوره قاجاریه به امر شیخ جبار نصوری با حدود ۱۸۰ سال پیش برمیگردد و طراحی و ساخت آن به عهدهٔ معمار علی اضعر شیرازی بوده است.
این بنا همچنین دارای ویژگی بسیار منحصر به فردی است که در بسیاری از ساختمانهای قاجاری دیگر وجود ندارد، و آن هم بادگیری است. این ویژگی به دلیل قرار گرفتن قلعه در منطقه ای که دارای بادهای شدیدی است، به طور ویژه در طول فصل تابستان بسیار مفید بوده است. همچنین، ایوان ستون داری در طبقه دوم قلعه، با تزیینات گچ بری شگفت انگیز، این بنا را از نظر معماری بی نظیر و زیبا می کند.
منطقه شکارممنوع کوه سیاه در بوشهر
منطقه کوهستانی دشتستان در استان بوشهر شامل منطقه شکارممنوع کوه سیاه است که در آن زیست پناهگاهی برای قشلاق عشایر قشقایی وجود دارد. این منطقه در فاصله ۸۳ کیلومتری جنوب شرقی برازجان و با ارتفاع ۱۶۹۱ متر قرار دارد. بیش از چند هزار رأس کل، بز، قوچ و میش وحشی در این منطقه زندگی می کنند.
رافائل از جاذبه های گردشگری بوشهر
در سال ۱۹۵۸ میلادی، طرح کشتی های «میکل آنژ» و «رافائل» توسط رافائل کشیده شد. در سال ۱۳۶۲ تصمیم گرفته شد تا این کشتی ها بازگردانده شده و مجدداً برای سفرهای دریایی استفاده شوند، اما هنوز این تصمیم به عمل نرسیده بود که در روز پنجشنبه ۲۶ آبان ۱۳۶۲، هواپیماهای عراقی در گرماگرم بمباران خارگ و بوشهر، رافائل را به هدف موشک قرار دادند و به آن آسیب جدی وارد کردند. به حدی که رافائل به نیمه غرق در آب های کم عمق ساحلی لنگرگاه بوشهر فرورفت.
بعد از حمله هواپیماهای عراقی به کشتی «رافائل» در لنگرگاه بوشهر، کشتی باری به نام «ایران سلام» (یا «ایران سیام») با آن برخورد کرد و باعث آسیب جدی به بدنه کشتی «رافائل» شد. این برخورد نهایتاً منجر به غرق شدن «رافائل» در اعماق خلیج فارس شد و به همین دلیل تلاش برای بازگرداندن آن به سفرهای دریایی نیز بیفایده ماند.
قلعه زار خضرخان – اهرم از جاذبه های گردشگری بوشهر
این قلعه در منطقه اهرم واقع شده و به زارخضرخان تنگستانی، از فرمانداران دوران قاجار، منسوب است و در حال حاضر نیز اعضای خاندان وی در آن سکونت دارند. قلعه مشتمل بر چهار برج و بارو و قلعه میانی است و همچنین دارای تاسیسات خصوصی برای ساکنین قلعه میباشد.
مسجد شیخ سعدون از جاذبه های گردشگری بوشهر
مسجد شیخ سعدون، همچنین به عنوان مسجد شاه و مسجد کوفی نیز شناخته میشود. این مسجد در شهر بوشهر واقع شده و به دستور شیخ سعد، از اهالی عربستان، ساخته شده است. این مسجد به دلیل مراسم بزرگ تعزیهخوانی که در آن برگزار میشود، از اهمیت مذهبی و تاریخی ویژهای برخوردار است.
ریشهر از جاذبه های گردشگری بوشهر
ریشهر، شهر باستانی و تاریخی در جنوب شهر بوشهر است که باقیماندههای آن تاکنون نشانهای از تمدن باستانی منطقه بوشهر و خلیج فارس را نشان میدهد. ریشهر در دوران باستانی، یکی از مهمترین مراکز تجاری و صنعتی منطقه بوده است و در طول تاریخ، چندین بار تحت سلطه اشکانیان، ساسانیان، عربها، تیموریان و قاجاریان قرار گرفته است.
آثار باستانی ریشهر شامل مجموعهای از ساختمانهای باستانی مانند قلعهها، بارگاهها، باغها، روستاها و کانالهای آبیاری است که همچنان در دسترس قرار دارند. بازدید از ریشهر، یکی از جاذبههای توریستی مهم استان بوشهر است.
جاذبه های گردشگری بوشهر؛ قبر جنرال
آرامگاه یکی از فرماندهان ارتش بریتانیا در جنوب ایران، که در سال ۱۸۵۶ میلادی در واقعه هرات به دست نیروهای ایرانی کشته شد، با نام قبر جنرال شناخته می شود. این آرامگاه در محله سنگی بندر بوشهر واقع شده و تلفظ محلی آن “قبر ژنرال” است. برای بازدید از این محل تاریخی باید به خیابان سنگی، خیابان توحید، کوچه شبنم ۳ مراجعه کنید.
پارک ساحلی آب شیرین کن در بوشهر
پارک ساحلی آب شیرین کن در شهر بوشهر واقع شده و یکی از بهترین مقاصد تفریحی و توریستی این شهر به حساب میآید. این پارک که در خیابان بهمنی، خیابان دانشگاه واقع شده، شامل مناطقی برای استراحت و تفریح همراه با آببازیهای مختلف است. قسمتی از این پارک جزو منطقه نظامی است اما بازدید از آن برای عموم امکانپذیر است. همچنین در این پارک رستوران و کافی شاپی نیز وجود دارد که به بازدیدکنندگان خدمات رفاهی ارائه میدهند.
مرقد شیخ حسین چاه کوتاهی مزار از جاذبه های گردشگری بوشهر
آرامگاه شیخ حسین خان، یکی از فعالان برجسته جنبش جنوب ایران و فرمانده نیروهای تنگستان در جنگ جهانی اول است که به “سالار اسلام” معروف بود. او همچنین از همرزمان نزدیک رئیس علی دلواری بود. این آرامگاه در محله سبزآباد قرار دارد و مقبره زنده یاد منوچهر آتشی، شاعر معاصر نیز در این مکان قرار دارد.
بافت تاریخی شهر بوشهر
بافت تاریخی بوشهر شامل خانه ها و ساختمان های قدیمی و با ارزش تاریخی است که در مرکز شهر و در کنار کوچه هایی مانند خیابان ششم بهمن و گمرک قرار دارد. این بافت به دلیل داشتن معماری سنتی و منحصر به فردش، جاذبه گردشگری زیبایی را برای شهر بوشهر ایجاد کرده است.
جاذبه های گردشگری بوشهر؛ پارک کلیسای ظهور مسیح
کلیسای ظهور مسیح در خیابان ششم بهمن در اوایل قرن نوزدهم میلادی ساخته شده و با تاسیس کمپانی هندخاوری در بوشهر تأسیس شد. این کلیسا کوچک در نزدیکی ساختمان کنسولگری سابق انگلیس و دفتر پیشین دارایی در بوشهر قرار دارد.
پارک شغاب از جاذبه های گردشگری بوشهر
پارک شغاب یکی از پارک های تاریخی شهر بوشهر است. این پارک در محلی قرار دارد که در زیر خاک آن آثار مربوط به دوره ایلامیان کشف شده است. این پارک در حال حاضر به عنوان یک فضای سبز و محل تفریحی مورد استفاده قرار میگیرد. مکان پارک شغاب در خیابان بهمنی، خیابان ساحلی و روبهروی بیمارستان نیروی هوایی قرار دارد.
جاذبه های گردشگری بوشهر :چشمه آبگرم قوچارک
“چشمهٔ آبگرم قوچارک” در جاده بوشهر-بندرعباس واقع شده و در ۵ کیلومتری جنوب غربی اهرم قرار دارد. این چشمه از شکاف سنگهای آهک مارنی خارج میشود و آب آن حاوی سولفات، کلیسم، منیزیم، کلرور و سدیم است.
نیروگاه اتمی بوشهر از جاذبه های گردشگری بوشهر
نیروگاه اتمی بوشهر یکی از جاذبه های گردشگری بوشهر است که به عنوان یکی از بزرگترین نیروگاههای اتمی جهان در سالهای گذشته به ویژه برای دانشآموزان، دانشجویان و مسافران خارجی جذابیت داشته است. این نیروگاه در شمال شهر بوشهر واقع شده و محلی برای بازدید از تاسیسات نیروگاه اتمی بوشهر محسوب میشود.
اسکله جفره از جاذبه های گردشگری بوشهر
اسکله ها به عنوان مکان هایی برای گردش و تفریح، مشاهده طبیعت دریایی و همچنین شنا و ماهیگیری بسیار محبوب هستند. اسکله جفره در فلکه رئیس علی دلواری بوشهر یکی از پرطرفدارترین اسکله های شهر است که همچنان به عنوان یکی از مراکز تفریحی برای ساکنین و بازدیدکنندگان شهر مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین اسکله جلالی در خیابان بهمنی، خیابان ساحلی نیز جزء اسکله های شهر بوشهر است که محل دیدار و تفریح بسیاری از مردم است.
آرامگاه سیبویه – سیراف در بوشهر
آرامگاه مورد نظر در ابتدای شاخه میانی و شمالی دره لیل سیراف واقع شده است. در این مکان دو قبر وجود دارد؛ یک قبر بزرگ با صندوقی مکعبی شکل و لوح خط کوفی بسیار زیبا و دیگری با عرض کم و بدون سنگ قبر که به سیبویه تعلق دارد.
بازار بوشهر
بازار بوشهر یکی از مراکز خرید و بازارهای مهم در جنوب ایران است. این بازار در قلب شهر بوشهر و در نزدیکی بندر بوشهر واقع شده و شامل چندین بخش بازار و فروشگاه های مختلف است. در این بازار می توانید محصولات متنوعی از جمله لباس، غذا، شیرینی، محصولات دست ساز، گل و گیاه و… را پیدا کنید. بازار بوشهر به عنوان یک جاذبه گردشگری مهم در شهر بوشهر شناخته می شود که هر ساله گردشگران زیادی را به خود جذب می کند.
گورستان انگلیسی ها در بوشهر
برای بازدید از این گورستان که در خیابان بهمنی، فلکه رفاه و جنب سینما قرار دارد، لازم است با اداره میراث فرهنگی هماهنگی صورت گیرد؛ زیرا این محوطه کاملاً دیوارکشی شده و دارای در قفل است. اگرچه بخش قابل توجهی از این منطقه به یک مجتمع مسکونی تبدیل شده است، اما باز هم می توانید برای بازدید از آن با اداره میراث فرهنگی هماهنگی کنید.
جاذبه های گردشگری بوشهر؛ کاروانسرای دالکی
کاروانسرای دالکی در استان بوشهر و در ۲۳ کیلومتری شمال برازجان، راه قدیمی شیراز به بوشهر واقع شده و یکی از جاذبههای گردشگری منطقه است. این کاروانسرا در دوره قاجار ساخته شده و در ابتدا به عنوان محل اقامت و توقف مسافران که از راه بندرعباس به شهرهای جنوبی میرفتند، به کار میرفت. کاروانسرای دالکی امروزه به عنوان یک موزه باستانشناسی مورد بازدید گردشگران و علاقهمندان به تاریخ ایران قرار دارد و در آن مجسمهها، نقوش و عناصر مربوط به دوره قاجار به نمایش گذاشته شدهاند.
جاذبه های گردشگری بوشهر؛ غار چهل خانه
غار چهل خانه در شهر سعدآباد، بخشی از شهرستان دشتستان در استان بوشهر قرار دارد. این غار یکی از آثار تاریخی و گردشگری منطقه جنوب ایران است. رشته کوهی در شمال شهر سعدآباد، مشرف به رودخانه شاپور قرار دارد. در این رشته کوه، تعدادی اتاق شبیه به غارهای صخرهای و حجاری ساخته شدهاند که یک مجموعه بسیار زیبا را تشکیل میدهند. ابعاد داخلی اتاقهای غار چهل خانه متفاوت بوده و باعث شگفتی و تعجب بازدیدکنندگان میشوند.
کلیسای ارامنه گریگوری از جاذبه های گردشگری بوشهر
کلیسای ارامنه گریگوری در محله شنبدی شهر بوشهر واقع شده و به دوره قاجار بازمیگردد. این کلیسا از زیباترین و مهمترین آثار مذهبی شهر بوشهر است. دیوارهای کلیسا از سنگ قرمز و سفید به هم تنیده شده است و دارای یک برج بلند به شکل مستطیلی در جنوب خود است. کلیسای ارامنه گریگوری در تاریخ ۷ مهر ۱۳۸۱ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.