به گزارش پردیسان آنلاین، صادقی بعد از ظهر امروز _ شنبه بیست و سوم فروردین_ در برنامه «در جستوجوی قطرهای عدالت» که به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی خوراسگان برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه و کشاورزان دو چرخ دنده محروم در کشور هستند در حالی که اگر این دو چرخ دنده به گردش درآیند وضعیت کنونی اقتصاد کشور بهتر از این بود.
وی با اشاره به عنوان جلسه افزود: عدالت آب را باید در مجلس پیدا کنید. پس از انقلاب، جمله معروف این بود که مجلس در رأس امور است در حالی که امروز مشکل ما از مجلس آغاز میشود که برخی نمایندگان در موقعیتهایی برای حفظ خود به همه بله گفتند، وقتی مدیر بخواهد همه را راضی نگه دارد به مشکل بر میخورد و به همین دلیل است که استان اصفهان با این همه آب به جایگاه بحران آب رسیده است.
نماینده کشاورزان اصفهان با تاکید بر ملی بودن خواسته کشاورزان گفت: ما کشاورزان ایران هستیم، کشاورزان یزد نیز متوجه این موضوع هستند که باید آب تخصیصی به آنها از تونل سوم داده میشد ولی این اتفاق نیفتاده و به اسم آب شرب، منابعی به یزد انتقال داده شده که امروز در این شهر که دارالمومنین است، خیار و گوجه کشت میشود و اصفهان که روزگاری مهد کشاورزی بود به این روز افتاده است.
وی دلیل تمام این مشکلات را بیعدالتی شکل گرفته از مجلس دانست و ادامه داد: انتظار ما این است که صحبتهایی که برای حل مشکل زایندهرود مطرح میشود، جامه عمل بپوشند و بتوانیم استارت دریافت حق قانونی خود را از مجلس بزنیم همانگونه که در صورت مدیریت درست آب، این روزها کشاورزان پایین دست میتوانستند به نوایی برسند اما گفته میشود که ممکن است مأمور کافی برای نظارت بر برداشت آب وجود ندارد.
حقابه کشاورزان شکل گرفته از قانون توزیع عادلانه آب است
محمدی یکی دیگر از نمایندگان کشاورزان اصفهان در این نشست اظهار کرد: خداوند در قرآن در سوره نساء آیه ۱۴۸ میفرماید که هیچ فریاد بلندی را دوست ندارم مگر ظلمی شکل گرفته شده باشد و پس فریاد کشاورزان اصفهانی نیز برخاسته از مظلومیت، مشروع و مستند به شرع، قانون و عرف است.
وی قرارداد را توافقی است بین دو نفر یا یک نفر با حاکمیت تعریف کرد و یادآور شد: پایبند بودن به قرارداد جزو صفات مؤمنین است که خدا در قرآن بر آن تاکید کرده است، کشاورزان اصفهانی حدود ۲۴ سال است که در شرق و غرب حوضه زایندهروی میگویند ما حقابهدار هستیم، برخی فکر میکنند این مطالب تکراری است اما مگر میتوان به جز قانون و مصوبات حرفی از خودم بزنم؟
نماینده کشاورزان اصفهان کلمه حقابه را شکل گرفته از قانون توزیع عادلانه آب معرفی کرد و گفت: قانون آب در سال ۱۳۰۷ شکل گرفت و در سالهای ۴۷ و ۵۷ و ۶۱ حقابه کشاورزان به رسمیت شناخته شد در قانون توزیع عادلانه آب سال ۶۱ آمده که حقابه عبارت است از مصرف آبی که در دفاتر جز جمع قدیم، سند مالکیت و یا حکم دادگاه برای ملک یا مالک مشخص شده باشد.
وی خواسته کشاورزان حقابهدار را قانونی، شرعی و عرفی اعلام کرد و افزود: کشاورزان بارها گفتهاند که سند شیخ بهایی سند جزو جمع قدیم است به دلیل اینکه طومار در سال ۱۳۰۷ به شماره ۹ هزار و ۲۰۰ در اداره ثبت اسناد ثبت شده در اصفهان و این طومار شیخ بهایی اعلام عمومی شده است، بر اساس قانون توزیع عادلانه آب این طومار و مصوبه ۱۳۳۳ پول از کشاورز گرفته شده و سند آن جز جمع قدیم است.
محمدی بر اساس این اسناد رودخانه زایندهرود همراه با تونل اول کوهرنگ را متعلق به کشاورزان دانست و خاطرنشان کرد: بر اساس همان طومار و مصوبه ۱۳۳۳، حقابه کشاورزان اصفهان به رسمیت شناخته شده است در آن زمان از هر سهمی که برای رودخانه در طومار ثبت شد ۸ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان در زمانی که قیمت یک من گندم ۱۳ ریال بود، هزینه دریافت شد و با مستنکفین با پرداخت این پول برخورد صورت گرفت.
وی همچنین تبصره ۴۰۰۲ هیئت وزیران در سال ۳۳ را از اسنادی واگذاری تونل اول کوهرنگ به کشاورزان حقابهدار اعلام کرد و افزود: کشاورزان برای تونل اول کوهرنگ پول دادند، مثل اینکه پدر ما و شما ملکی را خریدند و آیا امروز به راحتی میتوانند بگویند چون این اسناد مربوط به گذشته بوده، مالکیت فاقد اعتبار است که امروز به کشاورز این حرفها را میزنند؟
نماینده کشاورزان اصفهان فلسفه فریاد کشاورزان حقابهدار را این اسناد دانست و گفت: در سالهای بعد نیز دولت در قالب مصوبات شورای عالی آب در دوره دهم و سیزدهم، تأیید کرد که که تونل اول کوهرنگ و رودخانه زایندهرود متعلق به کشاورزان است و آورد سالانه آن در دورههای نرمال نیز یک میلیارد و ۱۳۷ میلیون متر مکعب برآورد شده که ۳۰ میلیون این آب به شرب مردم اصفهان اختصاص دارد.