تولید گوجه سبز در ابرکوه کاهش یافت

مهدی غیب الهی روز پنجشنبه در گفت و گو با پردیسان نوین با اشاره به اینکه برداشت گوجه سبز در ۵۰۰ هکتار  آغاز شد ، افزود: بر اثر حوادث طبیعی ، ۲۰۰ هکتار آن ۴۰ تا ۱۰۰ درصد ( معادل ۶ میلیارد تومان ) خسارت دید.

وی با بیان اینکه کار برداشت توسط هزار و ۲۰۰ کشاورز انجام می شود، اظهارکرد: با توجه به شرایط آب و هوایی به طور متوسط  ۱۰ تن محصول از هر هکتار برداشت می شود.

این مسوول  اظهار کرد: واسطه ها محصول را از باغداران خریداری و به بازار شهرها و استان های مجاور عرضه می کنند.

غیب الهی با بیان اینکه بیشترین میزان تولید مربوط به دهستان فراغه و منطقه علوی بخش مرکزی است، ادامه داد: برداشت محصول تا اواخر اردیبهشت ادامه دارد .

 مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه بروز آفات، خشکسالی و سرمازدگی ، نبود ثبات قیمت، نبود صنایع تبدیلی و پراکندگی درختان را بخشی از مشکلات باغداران منطقه بیان کرد.

به دلیل کاهش دمای هوا از اواخر اسفندماه سال۹۸ تاکنون بر اثر سرمازدگی و وزش توفان در دو مرحله ، ۵۵۰ میلیارد تومان به محصول باغ‌های زردآلو ، گوجه سبز و پسته ابرکوه خسارت وارد شد.

اراضی قابل کشاورزی ابرکوه ۲۰ هزار هکتار است که به علت کم آبی و تداوم بیش از ۲ دهه پدیده خشکسالی ۱۵ هزار هکتار آن به کشت محصول کشاورزی اختصاص دارد که از این میزان هشت هزار هکتار به باغ‌های میوه و هفت هزار هکتار آن هم به اراضی زراعی اختصاص دارد.

۴۰ درصد اشتغال ابرکوه وابسته به فعالیت‌های کشاورزی، دامداری و دامپروری است و هشت هزار خانوار از این طریق امرار معاش می‌کنند.

۱۴۰ میلیون مترمکعب آب مورد نیاز حوزه کشاورزی ابرکوه به مدت ۱۰ ماه از ۶۶۲ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق و ۱۳ رشته قنات تأمین می‌شود و سالانه ۲۰۰ هزار تن محصول کشاورزی و دامی  تولید و بخشی از آن در بازار استان‌های همجوار و کشورهای حوزه خلیج فارس عرضه می شود.

مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=77336

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: