تولید روغن‌های پایه ۲ و ۳ با دانش فنی پژوهشگاه صنعت نفت

رئیس پردیس پایین دستی پژوهشگاه صنعت نفت با بیان اینکه پژوهشگاه در زمینه تولید روغن‌های پایه ۲ و ۳ آمادگی لازم را دارد، اظهار کرد: تولید این گروه از روغن‌ها در سه مرحله نمونه‌گیری، طراحی فرآیندها و آزمون پایلوتی قابل انجام است و سرانجام می‌توان با ایجاد تغییرات لازم روی آن، روغن‌های گروه ۲ و ۳ را تولید کرد.

به گزارش پردیسان آنلاین به نقل از پژوهشگاه صنعت نفت، اکبر زمانیان در نشست مشترک با مدیران یکی از شرکت‌های روغن‌ساز داخلی گفت: توسعه دانش فنی فرآیندی که مورد نیاز صنعت پالایش نفت، گاز و پتروشیمی است یکی از مهمترین وظایف پردیس پایین‌دستی پژوهشگاه صنعت نفت است.

وی توسعه دانش و ارائه آن به صنعت را جزو فعالیت‌های این پردیس برشمرد و گفت: دانش فنی از یک سو باعث می‌شود که بتوانیم واحدهای متفاوتی را طراحی کنیم و به نگهداشت آن واحد کمک کنیم و از سوی دیگر نیاز کشور به شرکت‌های خارجی برای تامین دانش فنی را به حداقل می‌رساند.

رئیس پردیس پایین‌دستی پژوهشگاه صنعت نفت با بیان اینکه ساخت و تولید مواد شیمیایی یکی از ملزومات مهم صنعت نفت به شمار می‌آید تصریح کرد: با توجه به منع ورود بعضی از مواد شیمیایی در دوران تحریم و نیاز صنعت به این مواد، تولید موادی نظیر نانو، کاتالیست‌ها، جاذب‌ها، روغن‌ها و گریس‌ها در دستور کار پژوهشگاه صنعت نفت قرار گرفت.

زمانیان ارائه خدمات فناورانه به صنعت را سومین وظیفه پردیس پایین دستی خواند و گفت: بسیاری از مجموعه‌های صنعت نفت و حتی بخش‌های خصوصی، پژوهشگاه صنعت نفت را به عنوان مرجع و تأییدکننده محصولات به حساب می‌آورند به‌طور نمونه پژوهشگاه صنعت نفت در زمینه کاتالیست، ارزیابی نفت خام، روغن و گریس‌ها به‌عنوان مرجع در صنعت شناخته شده است.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون روغن پایه ۱ در شرکت های داخلی تولید می‌شود، تصریح کرد: استفاده از روغن‌های گروه ۲ و ۳ در کشور بسیار زیاد است اما متأسفانه تولیدی در این زمینه وجود ندارد، برهمین اساس چناچه تولید این روغن‌ها در دستور کار پژوهشگاه صنعت نفت قرار گیرد می‌تواند ارزش افزوده خیره‌کننده‌ای را برای کشور به همراه داشته باشد.

زمانیان با بیان اینکه پژوهشگاه در زمینه تولید روغن‌های پایه ۲ و ۳ اعلام آمادگی می‌کند، افزود: تولید این گروه از روغن‌ها در سه مرحله نمونه‌گیری، طراحی فرآیندها و آزمون پایلوتی قابل انجام است و سرانجام می‌توان بر اساس روغن موجود در شرکت‌های داخلی و ایجاد تغییرات لازم روی آن، روغن‌های گروه ۲ و ۳ را تولید کرد.

 رئیس پردیس پایین دستی پژوهشگاه صنعت نفت با تاکید بر اینکه طرح توسعه چندین پالایشگاه در کشور از سوی این مجموعه انجام شده است، گفت: در شرکت پالایش نفت بندرعباس تولید کک اسفنجی با دانش فنی پژوهشگاه انجام شده است و در این پالایشگاه ۱۴ واحد فرآیندی جدید طراحی شده است که از این میان هفت واحد تحت لایسنس پژوهشگاه صنعت نفت بوده است.

وی ادامه داد: هم‌اکنون پردیس پایین دستی پروژه جاری با شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند در حال اجرا دارد که قرار است در این همکاری با دانش فنی پژوهشگاه کک سوزنی که یکی از پیچیده‌ترین محصولات پالایشگاهی است تولید شود.

زمانیان با بیان اینکه چهار واحد این پالایشگاه تحت لایسنس پژوهشگاه است، گفت: متاسفانه در زمان تحریم واردات کک سوزنی در کشور دچار مشکل شده است، اما با دانش‌فنی پژوهشگاه می‌توان بر این مشکل فائق آمد و خوشبختانه هم اکنون شاهد پیشرفت ۴۰ درصدی این پروژه هستیم.

رئیس پردیس پایین دستی پژوهشگاه صنعت نفت با تاکید بر اینکه طرح توسعه شرکت پالایش نفت کرمانشاه نیز از چندی پیش در دستور کار پژوهشگاه صنعت نفت قرار گرفته است، بیان کرد: با توجه به بررسی‌های انجام شده توانستیم ظرفیت این پالایشگاه را از ۲۰ هزار بشکه در روز به ۴۰ هزار برسانیم و از ۱۲ واحد طراحی شده در این پالایشگاه ۹ واحد تحت لایسنس پژوهشگاه صنعت نفت است.

وی در پایان تصریح کرد: در سال‌های اخیر پژوهشگاه صنعت نفت ۴۴ لایسنس و ۱۵ کاتالیست و جاذب را به صنعت ارائه کرده است و توانسته دانش‌فنی خود را در زمینه‌ گریس‌ها و روغن‌های صنعتی به بخش خصوصی برای توسعه و تجاری‌سازی واگذار کند.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=234917

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: