در کنار سیستم به هم پیوسته و گسترده شبکه گازرسانی کشور در بخش خانگی و تجاری که بخش عمدهای از مجموع گاز طبیعی تولید و پالایش شده را مصرف میکنند بخشهای دیگری شامل نیروگاهها و صنایع عمده نیز هستند که بخش اعظمی از گاز را به مصرف میرسانند.
در همین راستا شرکت گاز خراسان رضوی هم اینک تامین گاز طبیعی دو میلیون و ۳۷۱ هزار مشترک شهری و روستایی را برعهده دارد. این مشترکان پارسال ۱۲ میلیارد و ۸۸۶ میلیون متر مکعب گاز طبیعی مصرف کردند که این حجم عظیم به صورت پایدار تامین شد. همچنین این شرکت، تامین گاز نیروگاههای مختلف استان را عهدهدار است.
رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی در خصوص اقدامات این شرکت به خبرنگار پردیسان نوین گفت: تامین پایدار گاز طبیعی مشترکان از جمله اهداف مستمر شرکت گاز است که با توسعه همه جانبه در بخشهای مختلف محقق شده است.
حسن افتخاری افزود: در روزهای مختلف سال به خصوص در فصل زمستان مصرف گاز افزایش پیدا میکند و گاه رکورد مصرف گاز در یک روز جا به جا میشود چنانکه ۲۵ دی ماه پارسال با مصرف ۵۵ میلیون متر مکعب گاز طبیعی در یک روز، رکورد قبلی که معادل ۵۴ میلیون مترمکعب و مربوط به بیستم آذر ماه سال ۹۵ بود شکست و با این وجود هیچ گونه قطعی گازی اتفاق نیفتاد.
وی ادامه داد: پارسال از ۱۲ میلیارد و ۸۸۶ میلیون مترمکعب گاز طبیعی بیشترین میزان مصرف در فصل زمستان به میزان چهار میلیارد و ۲۲۸ میلیون متر مکعب بود و فصل پاییز پارسال نیز سه میلیارد و ۴۴۵ میلیون مترمکعب گاز مصرف و به صورت پایدار تامین شد.
مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی توسعه خدمات الکترونیک را از دیگر اقدامات شرکت گاز خراسان رضوی برشمرد و اظهار داشت: دی ماه پارسال سامانه گویای ارائه خدمات الکترونیک ۱۸۹۴ شرکت گاز استان با قابلیت وصل خودکار گاز مشترکان در مشهد به بهرهبرداری رسید که راهاندازی این سامانه موجب تکریم بیشتر شهروندان به ویژه هنگام قطع گاز مشترکان به علت بدهی میشود و با استفاده از سامانه ۱۸۹۴ شهروندان میتوانند از صورت حساب گاز مصرفی خود مطلع شده و در صورت قطع گاز به علت بدهی، از طریق این سیستم به صورت آنی برای وصل گاز بدون پیگیریهای بعدی اقدام کنند.
افتخاری افزود: اعلام میزان بدهی، امکان پرداخت آنی قبوض و پیگیری صورت وضعیت پیمانکاران، کاهش رفت و آمدهای شهری و مشکلات زیست محیطی از دیگر قابلیتهای این سامانه است و شهروندان میتوانند در تماس با شماره ۱۸۹۴ و وارد کردن شماره اشتراک و شناسه قبض و در ادامه از طریق کدهای دستوری تلفن گویا نسبت به دریافت خدمات اقدام کنند.
وی ادامه داد: از نیمه دوم پارسال طرح حذف قبوض کاغذی در استان خراسان رضوی میسر شد و تا کنون ۹۷.۷ درصد مشترکان گاز این استان صورتحساب گاز مصرفی خود را به صورت پیامکی دریافت میکنند که از این نظر رتبه نخست در بین استانهای بزرگ را داریم و مشترکان میتوانند برای ثبت تلفن همراه خود با مراجعه به سایت شرکت گاز خراسان رضوی، تماس با تلفنهای گویای ۱۸۹۴ و ۳۷۰۷۴ یا ارسال کد دستوری (* تلفن ثابت) به سامانه ۱۰۰۰۳۷۰۷۴ نسبت به تکمیل اطلاعات خود اقدام کنند.
مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی گفت: هدف از اجرای طرح حذف قبوض کاغذی، تکریم مشتری، بهرهمندی از فناوریهای نوین، حفظ محیط زیست و صرفه جویی در هزینههاست و مشارکت مردم در اجرای موفق این طرح، صرفهجویی قابل ملاحظهای در هزینههای کشور در پی دارد.
افتخاری با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه مقابله با کرونا هم افزود: از اسفند پارسال در چارچوب اقدامات پیشگیرانه برای قطع زنجیره انتقال و شیوع ویروس بیماری همهگیر کرونا و کمک به پویش اجتماعی مبارزه با کرونا، ماموران کنتورخوان این شرکت به منازل شهروندان مراجعه نکردهاند و قرائت آنها به صورت غیرحضوری و از طریق خوداظهاری شهروندان انجام شده است.
وی ادامه داد: به همین منظور برای اعلام رقم کارکرد کنتور گاز مشترکان سه روش الکترونیکی ارائه خدمات از راه دور شامل پیامک، سامانه تلفنی ۱۸۹۴ و درگاه اینترنتی شرکت گاز استان خراسان رضوی به آدرس www.nigc-khrz.ir در نظر گرفته شده است که با بهبود شرایط استان در مقابله با کرونا از اوایل اردیبهشت ماه امسال بار دیگر قرائت حضوری انجام میشود.
مدیرمهندسی و اجرای طرحهای شرکت گاز استان خراسان رضوی هم با اشاره به طرحهای توسعه ای این شرکت گفت: با توجه به شعار پارسال مبنی بر رونق تولید گازرسانی به واحدهای صنعتی، ۴۹۶ واحد صنعتی به شبکه سراسری گاز متصل شدند.
سید مصطفی حیدری با بیان این که هم اینک هشت هزار و ۱۰۸ واحد صنعتی استان گازدار هستند افزود: امسال هم سال جهش تولید نامگذاری شده است و در همین راستا گازرسانی به ۶۷۰ واحد صنعتی در دستور کار قرار گرفته و در حال اجراست چرا که فعالیت واحدهای تولیدی و صنعتی با گاز طبیعی نقش مهمی در کاهش قیمت تمام شده محصول و همچنین کاهش آلودگی هوا ایفا میکند.
وی ادامه داد: پارسال همچنین در بخش توسعه شبکه گاز شهری و روستایی اقدامات مختلفی انجام شد. در بخش شهری شهر بار به شبکه گاز متصل شد و در حال حاضر همه شهرهای استان که واجد شرایط گازرسانی هستند از این نعمت الهی برخوردار شدهاند و در حوزه روستایی هم ۱۵۸ روستا با ۵۱ هزار و ۳۷۴ خانوار به شبکه گازرسانی متصل شدند و با اتصال این روستاها ضریب گازرسانی در خراسان رضوی به ۹۰ درصد رسید و امسال هم ۲۲۴ روستای دیگر متصل خواهند شد و ضریب گاز رسانی روستایی به ۹۵ درصد افزایش پیدا میکند.
مدیرمهندسی و اجرای طرحهای شرکت گاز استان خراسان رضوی اظهار داشت: پارسال دو هزار و ۸۵۰ کیلومتر شبکه گذاری و در مجموع ۱۰۶ هزار و ۵۶۳ اشتراک جدید به مشترکان گاز استان اضافه شد و امسال هم با گازرسانی به روستاهای در دست اقدام دست کم ۱۰۰ هزار اشتراک جدید اضافه میشوند.
حیدری با اشاره به تامین گاز پنج نیروگاه بزرگ شهر مشهد و واحدهای تولید برق کوچکتر استان افزود: این شرکت، تامین گاز نیروگاههای برق توس، فردوسی، مشهد، شریعتی، نیشابور و شمس را در این استان بر عهده دارد و تامین گاز طبیعی این واحدها نقش مهمی نیز در کاهش آلایندگی هوا دارد.
وی ادامه داد: با نزدیک شدن به فصل گرما مصرف برق و به دنبال آن سوخت گاز طبیعی نیروگاهها بیشتر میشود که پارسال این سوخت به صورت پایدار تامین شد.
او اضافه کرد: صنعت گاز به عنوان یکی از توسعهیافته ترین صنایع، با اتکای به توان و تخصص داخلی گامهای توسعه را در ابعاد مختلف برداشته و به دیگر استانها نیز به عنوان استان معین خدمت رسانی میکند.